Нашите кухни - 84

• 51 623
  • 787
  •   1
Отговори
# 420
Всички домакини имат нужда от плот/ове, за да готвят. В това малко помещение, обаче, няма място за плотове.
Изходът е да разширите/дръпнете кухненската част към останалата по някоя от двете дълги стени. Вие трябва да си решите колко можете да разширите към дневната.

# 421
  • SF
Мисля, че има някакво неразбиране. "Топли домати" не значи печени на слънце. Не значи и салата, рязана преди часове и оставена да вехне. Става дума за домати със стайна температура, а ако излизат от хладилника нямат аромат. Което не е проблем де, ако наистина си нямат аромат, каквито са масовите домати. То и сред скъпите не винаги има хубави, та може и просто да не се разбираме за какво говорим.

Прочетох конкретното изречение, че домати не се държат в хладилник, а аз никога не съм държала домати извън хладилник и всичките ми познати правят така. Даже и банани имам в отделението за плодове. Единствено цитруси и авокадо държа извън хладилника.

# 422
Не съм казала, че домати не се държат в хладилник, защото аз държа. Не се държат банани. Иначе ако се купят домати за консумация в същия ден не се слагат, няма смисъл. Но ако са повече естествено, че ще се сложат в хладилника но ги вадя 2-3 часа преди салатата за да не са студени.

# 423
  • Варна
Всички домакини имат нужда от плот/ове, за да готвят. В това малко помещение, обаче, няма място за плотове.
Изходът е да разширите/дръпнете кухненската част към останалата по някоя от двете дълги стени. Вие трябва да си решите колко можете да разширите към дневната.

Не зная дали пазя снимки, за едно инвестиционно жилище, много малка кухненска зона, но позволява масата да е в близост и да се ползва за плот.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 11:21 от Doris

# 424
  • София
Това е вариант при липса на достатъчно място за "стандартен" плот.
https://www.pinterest.com/pin/726627721120037285/

# 425
Ами то и такова няма къде да се монтира.
Вариант е една масичка:
https://www.ikea.bg/products/tables/dining-tables/wall-mounted-t … ht-plot/30180504/

# 426
  • SF
Не съм казала, че домати не се държат в хладилник, защото аз държа. Не се държат банани. Иначе ако се купят домати за консумация в същия ден не се слагат, няма смисъл. Но ако са повече естествено, че ще се сложат в хладилника но ги вадя 2-3 часа преди салатата за да не са студени.

Ама наистина не се разбираме. Не съм казала, че  ти, си казала че домати не се държат в хладилник. Беше някой друг. Аз не чета, не помня и не обръщам внимание на никовете. (в случай, че някой ден кажеш нещо важно, а аз пропусна да отбележа, че си ти)
Виж, вече се учудих, че не се държали били в хладилник. Модераторите даже може да го изтрият, защото няма отношение по темата. Ти си права да ги държиш извън хладилника, а аз съм права да се учудвам. По-назад в темата имаше такова изречение, силно впечатляващо за мен и му реагирах. Сега е тъпо да се върна и да преработя поста си. Но пък вие на свой ред можете да недоумявате какви неща ми правят впечатление.
Аз явно съм вманиачена. Като купя домати и ги донеса вкъщи, първата ми работа е да ги прибера в хладилника, дори и да знам, че същия ден ще правя салата с тях. Даже дори и да знам, че ще готвя с тях! Хем ми е по-вкусен домат, изваден от хладилник, хем цветовете на доматите не отиват на интериора на кухнята.

# 427
Здравейте. Ето го резултата. Не в мечтаната кухня за мен, но като за първа кухня си я харесвам и на фона на миниатюрно то място и това, че и пералня и хладилник ще бъдат сложени в бокса, защото няма къде мисля че е добре. Останалата част от стаята ще е маса с 6 стола. Другата седмица ще пратя снимки на финалния резултат.

# 428

Marchelsi, много ми харесва съчетанието на цветовете. Със здраве да си я ползвате!

# 429
# 430
  • София
Скрит текст:

Ама наистина не се разбираме. Не съм казала, че  ти, си казала че домати не се държат в хладилник. Беше някой друг. Аз не чета, не помня и не обръщам внимание на никовете. (в случай, че някой ден кажеш нещо важно, а аз пропусна да отбележа, че си ти)
Виж, вече се учудих, че не се държали били в хладилник. Модераторите даже може да го изтрият, защото няма отношение по темата. Ти си права да ги държиш извън хладилника, а аз съм права да се учудвам. По-назад в темата имаше такова изречение, силно впечатляващо за мен и му реагирах. Сега е тъпо да се върна и да преработя поста си. Но пък вие на свой ред можете да недоумявате какви неща ми правят впечатление.
Аз явно съм вманиачена. Като купя домати и ги донеса вкъщи, първата ми работа е да ги прибера в хладилника, дори и да знам, че същия ден ще правя салата с тях. Даже дори и да знам, че ще готвя с тях! Хем ми е по-вкусен домат, изваден от хладилник, хем цветовете на доматите не отиват на интериора на кухнята.
Аз го казах. Първо заради опита ми с вкуса (но си избирам доматите, както вече обясних, и не купувам картонени), второ защото баба ми на село никога не е държала доматите (или друг зеленчук) в хладилника, пък уж всички търсят "вкуса от едно време"; трето, защото за мен няма логика човек да търси прясно месо и да го сготвти с престоели заленчуци (или да яде преседели храни изобщо). И последно, ето тук има специално за доматите доста подробно обяснено как реагират захарите, киселините и клетките им на студа https://www.youtube.com/watch?v=ajREreNcXAo&ab_channel=SciShow
Никого не убеждавам, споделих какво знам, както правят и всички други тук. Изключително не разбирам обаче раздразнението ти - може би в първия ми пост съм се изразила не по твой вкус, но смятам, че това е неизбежно в широка аудитория и няма смисъл да се впрягаме все едно лично са ни напданали. Всеки да си яде каквото и както обича, само дай да не вкарваме излишни емоции - никой не те е спрял да си ядеш доматите от хладилника.
Би било хубаво, според мен, ако човек ще участва човек във форум, да не чете по диагонал или избирателно. Колкото уважение показваме към околните, толкова и ще получим.

# 431
Никакви плодове и зеленчуци не държа в хладилника. На балкона са, на хладно, в количка на колелца. Не се развалят. Картофи, лук и чесън издържат с месеци. Най-вкусни са ми доматите на стайна температура. В кухнята също не ги искам, да не ми миришат.

# 432
Стаята към бокса ще бъде дневна ( апартамента е гарсониера). Тя е около 3 на 3 метра, като едната и стена е цялата прозорец. Затова ми се иска да набутам цяла кухня в тази кутийка 😀 Но май няма да се получи. Ако искам плот трябва да разкарам хладилника в хола?

# 433
Малко късно, но аз си направих специално шакфче за зеленчуци, в което има няколко високи кашона и в тях слагам картофи, лук, ябълки. Нещо подобно на това:
https://www.pinterest.com/pin/707205947717325006/
Оказа се много успешно (за мен).
Над него ми е шкафчето със системата кофи за боклук, разделен. Двата шкафа са наравно високи, широки около 45 см, падат ми се вдясно от мивката, ужасно удобно. Всъщност са чекмеджета.
А доматите и аз държа в хладилника, защото си ги бера сама леко зелени, после изваждам ден или два по-рано на плота до пълно узряване и правя салата. Мразя студени салати Simple Smile

# 434
А на тази стена срещу мивката не може ли да има плот с шкафове отдолу? Вярно, че няма да е най-удобното място, но пък няма да се пренасят продукти в другото помещение.

Общи условия

Активация на акаунт