Нашите кухни - 84

• 51 493
  • 787
  •   1
Отговори
# 75
  • софия
Не, кухнята, всъщност бокс, е безкрайно прост - права линия. Едната страна има шкаф под мивка, а срещу нея ще бъдат стенни шкафове. Няма чупки и особености.
Продавачката, на която попаднахме в магазина, беше отзивчива и компетентна, помогна ни в ориентирането.

# 76
  • SF
Пак да ви попитам за мнения за конзолен шкаф с вградена фурна точно до хладилника. Фурната ще е по средата на шкафа.

# 77
Пак да ви попитам за мнения за конзолен шкаф с вградена фурна точно до хладилника. Фурната ще е по средата на шкафа.
Мисля, че има изискване хладилника да не е изложен на топлина нито странично, нито фронтално.

# 78
  • София
Esmee, не знам дали ще е полезно, но все пак ще споделя.
Скоро пусках пиролизата на моята фурна (не е в колона) - затопли съвсем малко съседните си шкафове, и само в предната им част. Без да пускам пиролизата не мисля, че някога ги е нагрявала. Но моите са евтини икейски ПДЧ-та, с една обща стеничка са шкафа на фурната и съседните му.  
Ако е наложително да се вгради до хладилник, сигурно ще е добре да има двойна стеничка (все едно два шкафа допрени един до друг).

# 79
  • SF
Може и една по-дебела стена да се пусне между фурната и хладилника. Той не е вграден и няма да го сменям. Но не знам дали ще има място. Харесала съм си фурна Bosh.
И не мога да си намеря плоча с 3 котлона, за да ми е голяма. Ако купя плоча с 2, ще постигна ефекта на кръпката.

# 80
  • София
Е, точно на Бош има доста плотове с 3 котлона. Не знам какви си търсиш, може би затова ме учудва, че не си намираш 3-ка котлони.

# 81
  • SF
Фурна BOSH съм си харесала.
Ще видя за тройка котлони заради външния вид на плота.

# 82
  • София
Да, де, разбрах за фурната. Но тъкмо можеш да съчетаеш фурна и котлони от една марка (някои хора дори държат на това). Но и освен Бош има плотове тройки на други марки. Не разбирам защо казваш, че не можеш да си намериш, някакви специални изисквания ли имаш? Кажи ако търсиш нещо специфично, да опитаме да дадем идеи.

# 83
  • SF
Ще ми се размие въпросът за конзолния шкаф, опрян до хладилника. Това мнение на другите ме интересува повече. Шкафът трябва да се поръча и бих предпочела съвети за майстор.

# 84
https://veto.bg/bg/product/%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%BE%D0%BD-bosch-puj611bb1e   имам  го от 2 месеца.,  за сега съм доволна.

# 85
  • София
Аз имам тройка котлони, от икейските, скоро ще направят година и засега са супер. Ако искате ги погледнете, аз бях малко предубедена към техните уреди, но съм много доволна.
А за колоната до хладилник просто бих направила двойна страница на колоната - тоест 2 плоскости една до друга, няма да се вижда, а ще изолира хладилника. Макар че не мисля, че би било проблем и иначе.

# 86
Даже Бош са на промо
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pkk-611-b-17-e
Имам такива, но четворка. Доволна.
По другия въпрос не мога да се включа, но ако имах избор - за по сигурно не бих ги сложила едно до друго.

# 87
Esmee, аз съм показания от Second плот https://www.tehnomix.bg/media/catalog/product/cache/1/image/a4e4 … nal_21644_2_1.jpg, много съм доволна, пета година го ползвам.

# 88
  • SF
Ето, намерих си! Simple Smile
Ще трябва да си намеря майстор, който да направи шафа за вграждане.

# 89
Здравейте, бихте ли споделили вашите кухни с гръб -плочки пачуърк?
Намирам  само два вида такива плочки едни турски и едни ръчно изработени ( Орнаменто, които са ни скъпи)

Представям си  я нашата кухня бяла с плод дървесен цвят. Уредите няма да бъдат вграждани.
Също се колебая за подът какъв да е? Не ми се иска да е ламинат... може би  продълговати плочки с цветът на плота, ако успеем да ги съчетаем...

Кухнята е тясна и дълга  1,46 на 3,80метра. Има врата към тераса ( няма прозорец). Между другото се чудим, ако разбира се позволява да премахнем половината стена, до ниво да се получи като барплот. Стената до вратата на терасата за да може да влиза допълнително светлина от трапезарията.
Кухнята е преходна към трапезария 2.25 на 3.80.  там подът е естествен паркет, който се надяваме да спасим след циклене и лакиране. (апартамента в момента е в процес на покупка) Цветът съдя, че ще е светъл, такъв се вижда там където е имало мебели и ни се ще да не го потъмняваме.

Ще  съм благодарна, ако някой сподели подобни идеи.

Общи условия

Активация на акаунт