Нашите кухни - 84

• 52 086
  • 787
  •   1
Отговори
# 150
BVAR, а при мен котлоните са в ляво от мивката и ми е много удобно, или може би свикнах. Мия на мивката, режа на плота и  слагам на котлоните, моята е на Г.

# 151
  • Варна
Нат, то е въпрос на лично усещане.
Човек свиква с всичко : )

# 152
  • София
И при мен котлоните и хладилника са вляво от мивката, обратното ми е ужасно неудобно Simple Smile))
Виж, съдомиялната ми винаге е вдясно от мивката. Абе всеки с навиците си.

# 153
Това разположение дали е удачно? Т.е. котлоните ок ли са така или да минат леко в ляво или пък да ги обърна? Също и мивката ще плътно до засечката. Ок ли е така или да я местя малко надясно?

# 154
  • SF
Обърни ги и не си бутай тенджерите в колоната. Или центрирай двойката спрямо печката, или ги бутни в другия й край. Идва ми идея, за да не стои "кръпката", допълни я с черно стъкло или керамична плочка до колоната и там ще си оставяш горещи съдове.

# 155
  • Варна
Препоръчително е да имате 30 см от колона или стена и до мивката и до котлоните. Според мен ги изместете леко

И ако имате възможност си оставете до вратата по 20 см и към секцията и към кухнята. Така плътно с мебели ще ви е много некомфортно влизането/излизането и ще се удряте постоянно в ръбовете.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 12:36 от BVAR

# 156
Inska, и според мен е добре котлоните да не са плътно до колоната, по удобно ще ти е да готвиш ако има поне 20-30см разстояние.

# 157
20-30 см до колоната са безсмислено прахосване на полезна площ, а и без това няма кой знае колко. 5 см стигат да не опира тенджерата, останалото е разточителство. И с мивката е същото - местене в дясно ще изяде полезен плот, а няма да донесе кой знае какво. Иначе онази кафемашина в дупката няма да може да се ползва.  Там може да се намеси бутилка за вода с помпа или ролка домакинска хартия...
По принцип е добър съветът да се остави място до вратите, ама пак е свързан със загуба на площ. Значи, въпрос на приоритети е.

# 158
  • SF
Кафемашината е подвижна. Като види 1 седмица как не може да се ползва, завряна там, ще я извади бързо и там ще остане място за нищо. Вечно ще е пълно с някакви предмети и никога няма да знае точно какво "се крие" сред тях. Ще купи рафтчета за подправки, ще се оправи с бъркотията.
Според мен по-скоро трябва да се мисли за фиксираните неща като абсорбатор, котлони, мивка. Центрирана мивка в плота "изяжда" плота и от двете й страни остава по малко за нищо. Подозирам, че едното малко ще отиде за кафемашината, която там определено няма да е удобна за ползване, особено сутрин - прайм тайма на пиенето на кафе и най-голямото бързане и търсене на лесното и достъпното.

# 159
  • София
Според мен, мивката не е проблем да си остане, където е, но кафемашината определено не е за там. Тая площ ще се използва по-рационално за поставка за сушене, отколкото за кафемашината. Аз бих центрирала котлоните върху фурната, така ще има известно разстояние до колоната и ще е по-удобно.

# 160
Препоръчително е да имате 30 см от колона или стена и до мивката и до котлоните. Според мен ги изместете леко

И ако имате възможност си оставете до вратата по 20 см и към секцията и към кухнята. Така плътно с мебели ще ви е много некомфортно влизането/излизането и ще се удряте постоянно в ръбовете.
Аз бх направила едно по-генерално разместване: мивката се изтегля в дясно, а на същия плот до нея и близо до колоната идват котлоните  (може и фурната). Така може да се сложи плосък въздуховод, който да мине през горния "Глух" шкаф, а от другата страна на колоната да си има цял плот за работа.

# 161
Аз бих преправила горните шкафове. Т.е. да са еднакви и от двете страни.

# 162
Скрит текст:
Обърни ги и не си бутай тенджерите в колоната. Или центрирай двойката спрямо печката, или ги бутни в другия й край. Идва ми идея, за да не стои "кръпката", допълни я с черно стъкло или керамична плочка до колоната и там ще си оставяш горещи съдове.
Идеята на двойния готварски плот е да имам повече работен плот, ако допълня с черно стъкло не видам смисъл. По-добре да сложа една тройка и толкова, по принцип не ми пречи, че стои като "кръпка". То и четворката е кръпка, но по-голяма Simple Smile
Скрит текст:

От мивката ще има 30см, тъй като клоната излиза 30см напред. Зад вратата съм предвидила 10см, а за секцийката може и да увелича до 15см
Аз бих преправила горните шкафове. Т.е. да са еднакви и от двете страни.
Ще са еднакви, вероятно тези отляво ще са с визията на тези в дясно, над мивката
Скрит текст:

Аз бх направила едно по-генерално разместване: мивката се изтегля в дясно, а на същия плот до нея и близо до колоната идват котлоните  (може и фурната). Така може да се сложи плосък въздуховод, който да мине през горния "Глух" шкаф, а от другата страна на колоната да си има цял плот за работа.
Вече са направени изводи за вода и миялна, както и кабели за печката и аспиратора. Дори и да не бяха, разстоянието не позволява. 243см ми е от вратата ( още не е монтирана) до ъгъла - 243-10 за перваз и малко място - 60 за мивка - 60 за миялна - 60 за засечката = 53см. Мислех да сложа хладилника там за да спазя условието хладилник, плот, мивка, плот, фурна, плот, но няма място. Ако се направи така, както предлагаш, котлоните ще са непосредствено до мивката, което не ми изглежда ОК

Относно кафемашината, верятно наистина няма да е удобна там, но имам оставени много контакти по плота и ще се премести. По-скоро се замислям дали да не затворя нишата с малко шкафче за дреболии. Обмислям да се лиша от микровълновата, ако намеря фурна, в която може да претоплям.
Благодаря на всички ви Kissing Face Ако се сетите още нещо, ще съм благодарна за всякакви съвети

# 163
Цитат
Относно кафемашината, верятно наистина няма да е удобна там, но имам оставени много контакти по плота и ще се премести. По-скоро се замислям дали да не затворя нишата с малко шкафче за дреболии.

Тази снимка като я видях преди време и се "влюбих" в идеята уредите да са в подобна ниша...

Иначе пускам снимка на кухнята която живот и здраве ще ремонтираме. Много ми се искаше да си позволим такава ниша...
Скрит текст:
За сега сме се спрели на кухня от ИКЕЯ, но нещо не мога да  се регистрирам за да ползвам 3D програмата им Sad

# 164
Kris_80 много добра идея. Тъкмо си мислех, че ако е от материала на вратичките може да пръска от мивката и да не е ок, но това ще е идеално

Общи условия

Активация на акаунт