Естетична хирургия на гърди/Мамопластика - 12

• 62 281
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, нормално ли е 3 месеца след операцията да имам дискомфорт, тежест и непостоянна болезненост в лявата гърда? Лявата ръка ми е водеща. Имплантите са подвижни, гърдите са с еднаква температура, нямам зачервяне и опъване на кожата. Външно са супер, но това което описах ме побърква.  
Следващата седмица ще си запиша час за мамолог да видя и ехографски как са нещата, но вече сериозно се притеснявам. Имплантите са Мотива 475сс. Движат се безпроблемно, но това което описах ме побърква.
Аз съм на почти 5 месеца с Ментор 555 и имам същия проблем, обаче странното е, че при мен водеща е дясната ръка, но там нямам никакъв проблем, освен че сякаш леко е по-смачкана от другата (това май само аз си го въобразявам, мъжа ми каза, че са еднакви).
Не мога да ходя нито на фитнес, дори и само долна част, нито нещо по-сериозно с ръцете.
А съм и в чужбина Sad
Определено до момента само съжалявам за това решение.
По въпроса с бременността, аз бях буквално плоска, обаче много упорито исках да кърмя, кърма едва имаше, 11 месеца дърпане с помпи, кърмене, хомеопатия, кърмих криво ляво и накрая гърдите станаха кошмарни, малки, увиснали и само кожа.
Та ако ще кърмите послушайте съвета на alena, ако ще си спирате кърмата още с раждането може би няма да имате проблеми с няколко бременности.

# 376
Аз съм на 3 месеца вече и все едно никога не съм се оперирала. Тренирам както преди, почнах от ниско интензивно, но вече отново съм на високо интензивни тренировки. Спя на всички страни, включително по корем. Гърдите ми омекнаха, даже се движат насам-натам с мен. От време на време усещам някаква лека болка там, където бяха дренажите, ама нищо особено.
Да чукна на дърво така да си остане.
Явно е много индивидуално.

# 377
Още един въпрос.Някоя от вас правила ли е масажи за разбиване на съединителната тъкан, която се образува около имплантите?

# 378
  • в 1001-та нощ
Тялото капсулира със съед. тъкан всяко чуждо тяло, за да го изолира. И това не е лошо или дефект, дори е хубаво да го има. Проблем е, когато количеството е повече от нужното - т.нар капсулна контрактура.

При мен Тепавичарова показа масажи - след 20-я ден, нежни, леки, по-скоро поглаждащи, за дрениране, извайване, за подобряване на кръвоснабдяването.

Разбиването на съед. тъкан с масажи е нещо друго - като при целулита, доста силово и травмиращо. И според мен няма особен ефект върху съед. тъкан.

# 379
Тялото капсулира със съед. тъкан всяко чуждо тяло, за да го изолира. И това не е лошо или дефект, дори е хубаво да го има. Проблем е, когато количеството е повече от нужното - т.нар капсулна контрактура.

При мен Тепавичарова показа масажи - след 20-я ден, нежни, леки, по-скоро поглаждащи, за дрениране, извайване, за подобряване на кръвоснабдяването.

Разбиването на съед. тъкан с масажи е нещо друго - като при целулита, доста силово и травмиращо. И според мен няма особен ефект върху съед. тъкан.

Ето в този клип са обяснени някои неща, които аз не знаех и за които се твърди, че хирурзите не говорят:
https://youtu.be/cRZaRTk5x-Q

Има и доста коментари от жени, които са ги преживели.Това с ограничаването на движенията в следствие на съединителната тъкан малко ме притеснява, защото искам да продължа да спортувам активно.Вие възвърнахте ли си на 100% мобилността в раменния пояс?

# 380

Ето в този клип са обяснени някои неща, които аз не знаех и за които се твърди, че хирурзите не говорят:
https://youtu.be/cRZaRTk5x-Q

Има и доста коментари от жени, които са ги преживели.Това с ограничаването на движенията в следствие на съединителната тъкан малко ме притеснява, защото искам да продължа да спортувам активно.Вие възвърнахте ли си на 100% мобилността в раменния пояс?

Месец след операцията вече си бях възвърнала изцяло мобилността. На 10тия ден вече вдигах ръце над глава.

# 381
  • в 1001-та нощ
Аз също. Спортувам от над 15г ... Разрешено ми беше да започна месец след операцията, но изчаках 3.

Не съм имала дискомфорт, придърпване ... Мускулът на едната ми гърда е захванат на по долно ребро, което можеше да доведе до асиметрия. Но всичко е точно. Аз и не съм с много големи импланти.

# 382
Аз също имам нещо като парене от време на време в горния полюс от външната страна на лявата гърда и нещо като сърбеж,но не е много дискомфортно.Не мога да кажа ,че гърдите ми са меки и кой знае колко подвижни,но и нямам база за сравнение.Между гърдите не два пръста разстояние,а един нямам,но нямам и симастия,а за разстоянието изобщо не съм имала претенции,просто анатомия.Най-неприятно ми е студеното време,така ми се стягат мускулите,че имплантите направо ги смачкват.

# 383
Момичета, нормално ли е 3 месеца след операцията да имам дискомфорт, тежест и непостоянна болезненост в лявата гърда? Лявата ръка ми е водеща. Имплантите са подвижни, гърдите са с еднаква температура, нямам зачервяне и опъване на кожата. Външно са супер, но това което описах ме побърква.  
Следващата седмица ще си запиша час за мамолог да видя и ехографски как са нещата, но вече сериозно се притеснявам. Имплантите са Мотива 475сс. Движат се безпроблемно, но това което описах ме побърква.
Аз съм на почти 5 месеца с Ментор 555 и имам същия проблем, обаче странното е, че при мен водеща е дясната ръка, но там нямам никакъв проблем, освен че сякаш леко е по-смачкана от другата (това май само аз си го въобразявам, мъжа ми каза, че са еднакви).
Не мога да ходя нито на фитнес, дори и само долна част, нито нещо по-сериозно с ръцете.
А съм и в чужбина Sad
Определено до момента само съжалявам за това решение.
По въпроса с бременността, аз бях буквално плоска, обаче много упорито исках да кърмя, кърма едва имаше, 11 месеца дърпане с помпи, кърмене, хомеопатия, кърмих криво ляво и накрая гърдите станаха кошмарни, малки, увиснали и само кожа.
Та ако ще кърмите послушайте съвета на alena, ако ще си спирате кърмата още с раждането може би няма да имате проблеми с няколко бременности.
И аз съм по същия начин. Водеща ми е дясната ръка, а ме боли лявата гърда и по- трудно се отпуска. Два месеца след операцията съм. Още имам стягане, дискомфорт и болки. Обаче правя масажи два три пъти на ден. Така ми казаха. Още един месец ще правя, но по веднъж на ден. Масажите са в двете посоки за 10- Тина Мин. С Ментор анатомични съм.

# 384
Аз също. Спортувам от над 15г ... Разрешено ми беше да започна месец след операцията, но изчаках 3.

Не съм имала дискомфорт, придърпване ... Мускулът на едната ми гърда е захванат на по долно ребро, което можеше да доведе до асиметрия. Но всичко е точно. Аз и не съм с много големи импланти.

А с тежести тренирате ли горната част на тялото?И моите няма да са големи.

# 385
  • в 1001-та нощ
Да, силови тренировки с тежести, гладиатор и т.н.

# 386
Desislava Sheinova ,а при кой лекар се оперирахте

# 387
Desislava Sheinova ,а при кой лекар се оперирахте

Д-р Хатър

# 388
Момичета, аз бих искала да ви попитам има ли някоя от вас импланти ментор мемори гел? Какви са ви впечатленията? Казват, че за доста меки и се получават красиви гърди с тях 🙂

# 389
Здравейте, записвам се и аз в темата за уголемяване на гърдите. След отслабване с около 10 кг бюстът ми е изпразнен от съдържание, преди бях чашка Ц в момента съм Б. Интересувам се тези от вас, които са уголемявали бюст с импланти(кръгли и анатомични) при д-р Молов кои са подходящите за запълване и коригиране на птоза без повдигане, тъй като все още не съм раждала. (165см, 53 кг, подгръдна 80 см )
Ако може снимки на лс, ще съм много благодарна. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт