Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 016
  • 857
  •   1
Отговори
# 795
Свиждания са възможни на втория етаж пред фоайето, а на 5тия етаж направо в стаята. При планово секцио бащата не седи вътре, а като влизате в операционната той казва на охраната, че жена му ражда и се качва на втория етаж пред фоайето и чака. Когато извадят бебето ще Ви питат дали чака татко, на който да го покажат. Същото важи и за естествено, но там нещата понеже са доста по-непредсказуеми и е по-сложно с чакането на таткото иначе пак питат и показват през стъклото.

# 796
Здравей, таткото може да изчака докато кажат, че Ви приемат. За багажа по принцип до обяд може да го остави на охраната (надписан с имена и номер на стаята), а вие казвате на някоя санитарка да Ви го качи. Също така може и в часовете за свиждане (16:00-18:00) когато се виждате да Ви донесе нещо. Реално и извън тези часове се е случвало да оставят багаж, зависи си от персонала. Аз лично имах големи скандали, защото е немислимо ВИП стаите да са само за тези платили избор на екип, а това не е упоменато никъде и подлъгва много сериозно. Най-ме издразни, че едни лъжат как няма, а други направо се държат с теб като с нищожество, защото не си си платил избор на екип. В допълнение, бях гледала видео, на което д-р Джонгова обяснява как поставяли епидурална упойка на желаещите такава - пълни лъжи.
За всякакви въпроси може да ме питате и с радост ще отговоря (все още ми е доста прясно).
Извинявам се, че пак повдигам темата за въпросната епидурална упойка, но не ми стана ясно: Докторите твърдят, че има опция за поставянето и, но това не е вярно или какво?
И как стигнахте до извода, че са лъжи - личен опит или сте била свидетел на някаква ситуация?

# 797
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравей, таткото може да изчака докато кажат, че Ви приемат. За багажа по принцип до обяд може да го остави на охраната (надписан с имена и номер на стаята), а вие казвате на някоя санитарка да Ви го качи. Също така може и в часовете за свиждане (16:00-18:00) когато се виждате да Ви донесе нещо. Реално и извън тези часове се е случвало да оставят багаж, зависи си от персонала. Аз лично имах големи скандали, защото е немислимо ВИП стаите да са само за тези платили избор на екип, а това не е упоменато никъде и подлъгва много сериозно. Най-ме издразни, че едни лъжат как няма, а други направо се държат с теб като с нищожество, защото не си си платил избор на екип. В допълнение, бях гледала видео, на което д-р Джонгова обяснява как поставяли епидурална упойка на желаещите такава - пълни лъжи.
За всякакви въпроси може да ме питате и с радост ще отговоря (все още ми е доста прясно).
Извинявам се, че пак повдигам темата за въпросната епидурална упойка, но не ми стана ясно: Докторите твърдят, че има опция за поставянето и, но това не е вярно или какво?
И как стигнахте до извода, че са лъжи - личен опит или сте била свидетел на някаква ситуация?
   Когато аз раждах, през 2015, ме настаниха в Патологията, бяхме в стая 5 жени, едната я държаха в стаята докато стана с 5-6 см. разкритие, уж все беше рано да и слагат епидурална, а в един момент, обявиха, че е много късно, и почнаха да бързат, и да я свалят в родилното.
 На следващата сутрин, друга, с болки, но пък по "устата", почна да се кара със акушерките и лекарите в Патологията, че си иска епидуралната, и че има уговорка с неиния лекар. Казаха и, да си чака лекаря, той да и я слага...
 Това съм го видяла с очите си.

# 798

Анестезиолозите им не умеят да боравят с епидурална и всички работят само спинална. Ако МНОГО държи някой и ги натисне, последиците са силно неприятни, защото некадърната упойка води много проблеми.

# 799
  • София
Здравейте, някоя мама скоро раждала, може ли да сподели инфо за багажа? Ще раждам секцио, интересуваме с моя нощница ли ще съм по време на операцията или дават от болницата? Колко броя нощници ще са ми нужни? В деня на секциото ли приемат? Като цяло имам доста въпроси и се чудех дали да не се запиша на отворени врати да си ги задам там. Ще съм благодарна ако някой има прясно информация Simple Smile

# 800
Здравейте, някоя мама скоро раждала, може ли да сподели инфо за багажа? Ще раждам секцио, интересуваме с моя нощница ли ще съм по време на операцията или дават от болницата? Колко броя нощници ще са ми нужни? В деня на секциото ли приемат? Като цяло имам доста въпроси и се чудех дали да не се запиша на отворени врати да си ги задам там. Ще съм благодарна ако някой има прясно информация Simple Smile

Нощницата остава чиста,защото ви я вдигат. С ваша сте. 2 броя ще ви стигнат според мен.Приемат в деня на операцията около 7-7.30 ,операциите почват около 8 ,ако сте първа до 8.30 сте готова.
Отнасят ви в реанимация за една нощувка.Ако сте с избор на екип ви питат каква стая предпочитате .Вип двойна,единичина или апартамент. Има двойни 50лв с повдигащи се легла като в реанимация.Супер удобство предвид  операцията. Не всички легла обаче са такива или поне не им работят механизмите.Баня е една на две стаи.Храната е течна(супа,мляко с грив),обикновени бисквити ,сиренце,чай и сухари. Има на етажа кафе машина и автомат за водичка.
Ако сте в обикновени (безплатни) стаи леглата са по 4,не се повдигат мисля. Банята пак е една на 2 стаи.
***Отношението беше страхотно и не мога да се оплача от персонал и доктори.

# 801
Здравейте, някои знае ли с какви конци зашиват при секцио?

# 802
Външните трябва да се свалят, вътрешните се разграждат. Аз имах 3 външни.

Здравейте, някои знае ли с какви конци зашиват при секцио?

# 803
Здравейте , искам да попитам за цената на секциото което е по избор , както и за цената на нощувката в апартамент , понеже искам да съм с предружител в стаята

# 804
Привет, аз също имам въпрос. На сайта им пише, че предлагат епидурална упойка. Но тук доста четох, че няма. Някоя от вас има ли скорошна информация - може ли да се ражда естествено с упойка в болницата?

# 805
Пламена Иванова , за цени погледнете тук http://1agb.com/images/FILES/Ceni-01012023.pdf
Daisy1  Няма епидурална упойка. При естествено раждане използват спинална упойка и то предварително трябва да говориш с лекаря, който си избрала за раждането.

# 806
Спиналната упойка не е ли опасна по време на естествено раждане, защото не се слага на дози и се обезчувства цялото тяло от кръста надолу? 😳

# 807
Здравейте , искам да попитам за цената на секциото което е по избор , както и за цената на нощувката в апартамент , понеже искам да съм с предружител в стаята
Здравейте, цената на апартамент е 170лв на вечер  ( родих на 09.12 .2022 поне тогава беше толкова) цена за избор на екип-секцио 900лв

# 808
За съжаление не мога да Ви отговоря на този въпрос, а просто казвам как процедират.

Спиналната упойка не е ли опасна по време на естествено раждане, защото не се слага на дози и се обезчувства цялото тяло от кръста надолу? 😳

# 809
А дали ще ме пуснат с предружител?
Благодаря много за отговорите, много сте отзивчиви. Желая леко раждане на всички.

Общи условия

Активация на акаунт