Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 80 494
  • 857
  •   1
Отговори
# 90
Дам, след интензивното, вече по стаите, дават ампула течен аналгин. Честно казано направо настояваха. Родих преди месец нормално и всяка вечер ми бутаха аналгин, а аз го давах на съседката със секцио, на нея даже 2 ампули даваха.

# 91
Аз помня, че течния аналгин направо като бонбони го раздаваха.

# 92
Аз се молех да ми дават.. 2018г

# 93
  • София
През 2018 даваха течен аналгин. Не са ме питали искам или не, а го оставяха. След първия ден им отказвах, защото нямах нужда от него и му питаха дали съм сигурна и ако имам нужда да си кажа.

# 94
А иначе никой не споменава, че аналгинът не е желателно да се приема при кърмене! До няколко часа след приема му не е добре да се кърми.

# 95
Сигурно има значение дали си на ВИП етажа или на втория, относно раздаването на аналгин. Доста практики са различни на двата етажа.
И аз не мислех, че е удачно за кърменето и не го пиех, а и след контракциите на раждането нямаше да ме впечатли малко болка след това. Но след секцио предполагам е различно. Та дават на 5тия етаж аналгин обилно. Wink

# 96
Аз питах изрично съвместимо ли е, казаха да, и не че толкова им вярвам на думите, но след секциото си боли. Опатках по един аналгин първите две нощи в стая, спах си като бебе. Но си носех свещички и също ползвах 1-2, това вече консултирано изрично с моя док. Вземах и през бременността от тях заради болезнени контракции по никое време.

# 97
Здравейте мами, има ли някой, който се е следял при Д-р Джонгова в МЦ Лора и е раждал в Тина Киркова при нея? Може ли да сподели мнения? Всички мнения са доста стари, от преди десетина години и започвам да се чудя дали съм направила правилния избор 😳

# 98
Здравейте. Търся препоръка за лекар, при който да се следя по ЗК. Четох мнения за доктор Даскалов, но като цяло това ми е единствения ориентир за лекар от тази болница. Попринцип се опитвам да се впиша при доктор Атанасова от Токуда, но тъй като нейния най-ранен час е 22 февруари, търся друг вариант. Първа бременност ми е в съвсем начален етап и изобщо не мога да се спра на лекар. Weary

# 99
Аз също бях така и доста се лутах. Записах се по ЗК при др Колева в Токуда, за която имаше доста добри отзиви тук във форума. И седмица преди прегледа ми се обадиха, че е под карантина, та се записах при др Катя Венкова по ЗК и съм доволна. Иначе за донър АГ в света София съм чувала добри отзиви за др Богданова, но нямам пряко впечатление.
Здравейте. Търся препоръка за лекар, при който да се следя по ЗК. Четох мнения за доктор Даскалов, но като цяло това ми е единствения ориентир за лекар от тази болница. Попринцип се опитвам да се впиша при доктор Атанасова от Токуда, но тъй като нейния най-ранен час е 22 февруари, търся друг вариант. Първа бременност ми е в съвсем начален етап и изобщо не мога да се спра на лекар. Weary

# 100
Здравейте, четох в предишните коментари, че в Тина Киркова не слагат епидурална, а само спинална упойка(дори и с избор на екип). Някоя мама може ли да потвърди? Това много ме изненада.

# 101
  • София
Здравейте, четох в предишните коментари, че в Тина Киркова не слагат епидурална, а само спинална упойка(дори и с избор на екип). Някоя мама може ли да потвърди? Това много ме изненада.

Така е. Имам 3 вагинални раждания. Всичките са с избор на екип. По време на второто имах умопомрачение и си поисках упойка. Спирална ми сложиха(40 мин поставянето, но проблемът е в мен). След 10-15 Мин родих.

# 102
Аз също бях така и доста се лутах. Записах се по ЗК при др Колева в Токуда, за която имаше доста добри отзиви тук във форума. И седмица преди прегледа ми се обадиха, че е под карантина, та се записах при др Катя Венкова по ЗК и съм доволна. Иначе за донър АГ в света София съм чувала добри отзиви за др Богданова, но нямам пряко впечатление.
Здравейте,
аз ходя на ЖК при д-р Даскалов и съм много доволна.
Добри отзиви съм чувала и за д-р Богданова.

# 103
Спиналната упойка се слага при естествено раждане, а епидуралната при секцио.

# 104
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Спиналната упойка се слага при естествено раждане, а епидуралната при секцио.
Аз бях със спинална упойка и секцио, обезболиха ме от кръста надолу.  Епидуралната аналгезия се ползва при естествено раждане.

Общи условия

Активация на акаунт