Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 199
  • 857
  •   1
Отговори
# 495
Аз правих хистероскопия при д-р Даскалов и при него бих се следяла за бременността (когато се случи).

Но е факт, че прегледите са кратки. Иначе на мен винаги ми отговаря, вдига ми телефона - дори в събота и неделя. Не знам защо, но му имам някакво доверие. Simple Smile

Но не мога да дам мнение за следене на бременност при него.. но в последните 10 месеца ходя през месец при него и определено мога да кажа, че помни много добре всичко ии не се налага да повтарям 100 пъти какво сме си говорили.. не знам, но ще се радвам да чуя мнения от още пациентки, раждали при него.

# 496
За Семра Акташ още някакви пресни впечатления? Аз имам страхотен АГ лекар,но за втората бременност  не ми се иска при нея.Искам да  е някой при който после ще родя.Даскалов няма да е .Реших го 😊

# 497
За Семра Акташ още някакви пресни впечатления? Аз имам страхотен АГ лекар,но за втората бременност  не ми се иска при нея.Искам да  е някой при който после ще родя.Даскалов няма да е .Реших го 😊
Аз раждах при нея 2019 година и останах доволна. И като отношение и като специалист.

# 498
Аз избрах да родя при Даскалов заради всички положителни мнения, които бях прочела тук и все още се чудя какво точно успява да впечатли пациентките му. Прегледът трае не повече от 5 минути, в които влизат празни приказки и шеги. Информация като степен на плацентата, дължина на шийката, кръвоток или пък дали са в норма околоплодните води не съм получавала, за разлика от други прегледи, които правих по време на бременността.
Не съм очаквала след раждането да се интересува как съм, но бях единствената в реанимация, която не беше посетена от лекаря си, както и в следващите дни.. превръзката ми се сменяше от лекарите на визитация, а за свалянето на конци трябваше да го търся аз. Подкрепям предишното мнение, аз също не бих го препоръчала.
Аз се следи при него но само по здравна каса иначе разчитах на частно.
Прегледите минаваха ей така и изобщо не забеляза че бебето ми е хидроамнион и съм с гестационен диабет.
Даже не съм и казала разчитах си изцяло на частния преглед.
Съответно родих в Света София но не при него.Определено в началото и на мен ми вдъхна доверие не знам защо но до там.

# 499
Аз раждах при нея 2019 година и останах доволна. И като отношение и като специалист.
А бременността водила ли ви е тя? Добре ли спазва часовете на консултациите за бременни?Най-много мразя да отида някъде и да чакам час,два за преглед 10мин. Моята АГ много спазва,но за жалост този път няма да съм при нея.

# 500
А бременността водила ли ви е тя? Добре ли спазва часовете на консултациите за бременни?Най-много мразя да отида някъде и да чакам час,два за преглед 10мин. Моята АГ много спазва,но за жалост този път няма да съм при нея.
Не ми е водила тя бременноста. Водих си я при друг лекар при нея само родих. Но идваше да ме проверява редовно  до като бях в предродилната зала накрая се наложи спешно секцио. Но след раждането до изписването минаваше всеки ден да види как съм.

# 501
Здравейте, дами. Flowers Hibiscus

Бих била много благодарна на скоро родили в 1АГ майки да споделят цялостно как протича раждането.
Няколко въпроса:

-Ако не се следиш при лекаря , които искаш да води раждането - кога се записваш , има ли срок?
-Ако отидеш без избор на екип, има ли разлика в отношението?
-Документите за постъпване могат ли да се попълнят предварително или става в деня, в който отидеш с контракции за прием?
-Какво представлява родилната зала - сам ли си / може ли да се разхождаш, да си взимаш душ и т.н.?
-Какъв е екипа, който е с майката преди и по време на раждане? Само лекарката и акушерка или има и други хора?
-След като се роди бебето оставят ли го при майката или го взимат веднага за всякакви манипулации и  съответно то бива оставено при майката след часове?
-Четох,че при нормално раждане те 'оставят' в някакъв коридор да се възстановяваш 1 - 2 часа - така ли е?

Като цяло бих искала да си представя какво ме очаква, какъв е целият процес - бих се радвала, ако повече майки споделят опита си във връзка с по-горните въпроси, а и като цяло, разбира се.

Благодаря.

# 502

Бих била много благодарна на скоро родили в 1АГ майки да споделят цялостно как протича раждането.
Няколко въпроса:

-Ако не се следиш при лекаря , които искаш да води раждането - кога се записваш , има ли срок?
-Документите за постъпване могат ли да се попълнят предварително или става в деня, в който отидеш с контракции за прием?
-Какво представлява родилната зала - сам ли си / може ли да се разхождаш, да си взимаш душ и т.н.?
-Какъв е екипа, който е с майката преди и по време на раждане? Само лекарката и акушерка или има и други хора?
-След като се роди бебето оставят ли го при майката или го взимат веднага за всякакви манипулации и  съответно то бива оставено при майката след часове?
-Четох,че при нормално раждане те 'оставят' в някакъв коридор да се възстановяваш 1 - 2 часа - така ли е?

Като цяло бих искала да си представя какво ме очаква, какъв е целият процес - бих се радвала, ако повече майки споделят опита си във връзка с по-горните въпроси, а и като цяло, разбира се.

Благодаря.
Документите се попълват при прием на място.Трябва да има контракции на някакви минути или не помня.При мен бяха многооо разредени.Излъгах,че са на 5мин за да ме приемат и не сбърках.Бях с 3см разкритие.
Детето седи при теб.Дава се само за тоалет май.Ако си родила късно вечерта ще го изведат сутринта за теб.
Адски любезни са и без избор на екип.Аз бях така с първото,но сега ще е секцио по мое желание   и затова разпитвам из форума.
 Не седят много  при теб в предродилна,но наблюдавт.Баня не помня,но има ВЦ . Има стажантки,които са много мили. По време на самато раждане си има акушер и  доктор,но въобще не помня колко бяха. В този момент дори не съм ги гледала. След него седиш 2 часа отвън .Завиват те с одеало,защото има треска.Слагат и легенче под теб. Това е . Леко раждане!

# 503

Няколко въпроса:

-След като се роди бебето оставят ли го при майката или го взимат веднага за всякакви манипулации и  съответно то бива оставено при майката след часове?

Благодаря.
Документите се попълват при прием на място.Трябва да има контракции на някакви минути или не помня.При мен бяха многооо разредени.Излъгах,че са на 5мин за да ме приемат и не сбърках.Бях с 3см разкритие.
Детето седи при теб.Дава се само за тоалет май.Ако си родила късно вечерта ще го изведат сутринта за теб.
Адски любезни са и без избор на екип.Аз бях така с първото,но сега ще е секцио по мое желание   и затова разпитвам из форума.
 Не седят много  при теб в предродилна,но наблюдавт.Баня не помня,но има ВЦ . Има стажантки,които са много мили. По време на самато раждане си има акушер и  доктор,но въобще не помня колко бяха. В този момент дори не съм ги гледала. След него седиш 2 часа отвън .Завиват те с одеало,защото има треска.Слагат и легенче под теб. Това е . Леко раждане!

Много благодаря за отговора. Blush
Само да уточня - в родилна зала сте сама (или има още жени ,които може да се окаже ,че раждат ,когато и вие раждате) ?

Добавям - Епидурална упойка ,при която все пак си чувствате краката и може да се движите ли слагат,ако раждащата иска такава? Или е спинална,като за секцио?

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 14:29 от sunnymagnolia

# 504
Някой знае ли дали слагат нещо обезболяващо при шиене след нормално раждане?

# 505

Няколко въпроса:

-След като се роди бебето оставят ли го при майката или го взимат веднага за всякакви манипулации и  съответно то бива оставено при майката след часове?

Благодаря.
Адски любезни са и без избор на екип.Аз бях така с първото,но сега ще е секцио по мое желание   и затова разпитвам из форума.
 Не седят много  при теб в предродилна,но наблюдавт.Баня не помня,но има ВЦ . Има стажантки,които са много мили. По време на самато раждане си има акушер и  доктор,но въобще не помня колко бяха. В този момент дори не съм ги гледала. След него седиш 2 часа отвън .Завиват те с одеало,защото има треска.Слагат и легенче под теб. Това е . Леко раждане!

Много благодаря за отговора. Blush
Само да уточня - в родилна зала сте сама (или има още жени ,които може да се окаже ,че раждат ,когато и вие раждате) ?

Добавям - Епидурална упойка ,при която все пак си чувствате краката и може да се движите ли слагат,ако раждащата иска такава? Или е спинална,като за секцио?

Доколкото си спомням от мнения във форума, тази болница предлага само спинална упойка като форма на обезболяване. Също така ако се ражда без избор на екип - се заплаща отделно съобразно списъка с платени услуги на болницата.
Разбира се, не пречи да се пита на място, ако има промяна в практиките.

# 506
  • София

Няколко въпроса:

Благодаря.

Аз родих там преди месец и половина с избор на екип. Попитах предварително да ми дадат да си попълня документите, защото не са малко, но отказаха. Не знам дали има срок да си избереш лекар, но според мен е хубаво въпросния лекар да знае, че ще те изражда и да има време да се запознае със състоянието ти.
В предродилна зала има 4 легла - две жени бяхме с избор на екип, две (от малцинствата) без. Разлика в отношението не видях. Разликата идва оттам, че ако твоя лекар го няма все още (както стана при мен - бях 16 часа в предродилна и лекаря ми дойде в последните два часа) му звънят по телефона да му казват какво е състоянието ти и той им казва какво да правят с теб. В противен случай лекарите на смяна взимат решение.
Предродилна зала и родилна са три съседни стаи, в които вратите са отворени, защото лекарите и акушерките сноват напред-назад и ако някоя родилка много крещи, всичко се чува в предродилна. Родилна зала е едно голямо помещение, разделено със стъкло по средата и във всяка половина има по едно магаре. На моето раждане присъстваха лекаря и една акушерка. В предродилна имаше постоянно лекари, акушерки, стажанти, които следят състоянието на родилката и слушат тонове на бебето през определен период. Колко са - не знам, но бяха много, по едно време бяха повече от нас.
В предродилна зала както казах има 4 легла, които може да не са заети всичките. Можеш да ставаш и да се разхождаш в стаята и в коридора, има тоалетна. За родилна не знам дали се разхождаш по време на самото раждане. Баня с тоалетна има в приемния кабинет, където можеш да си вземеш душ след като ти направят клизма.
След като се роди бебето обикновено може да ти направят снимка с него и го взимат да го почистят. Моето се наложи да го вземат на кислород и ми го дадоха на следващия ден.
След раждането ме оставиха малко на магарето да си почина и ме завиха, защото от упойката получаваш сериозна треска и умираш от студ. Аз буквално се тресях дори по време на раждането. Сложиха ми спинална упойка - попитах защо не епидурална и доктора ми каза - за да не усещаш нищо. След известно време ме прехвърлиха на едно легло и оставиха в коридора. Колко време - не знам, спах и нямах представа за времето, бях супер супер изморена. След известно време ме преместиха в стаята като ме отпусна упойката.
Относно упойките - не знам дали слагат само и единствено спинална. Имаше едно момиче с външен лекар (не работи в самата болница, а само изражда там) и лекарката настоя за епидурална упойка. Анестезиоложката и каза да сложат спинална, но тя каза: не, епидурална. След това анестезиологът я помоли да излезнат в коридора насаме да коментират упойките. Накрая й сложиха епидурална, но много я болеше - нещо не й бяха уцелили дозата и слагаха още веднъж. След това няколко дни я болеше гърба (бяхме в една стая). А аз дори не можех да си напипам мястото, където ми е слагана упойката, грам не ме болеше. И нищо не усетих от раждането - на каква цена не знам, така и не разбрах колко шева имам, но при следващо раждане сама бих поискала спинална.
При мен се оказа, че от 4 жени в предродилна, три започнахме да раждаме едновременно и тъй като аз бях последна, се наложи да изчакам няколко минути с доста болезнени контракции, докато се освободи магаре. Ако беше, епидурална, може да ти я сложат и преди това, защото можеш да се движиш. Имам снимка от предродилна (16часа без контракции ми беше доста скучно 😁), както и от стаята. При интерес ми пиши на лс да ти пратя.

# 507
Здравейте, искам да попитам багажа за болницата аз ли си го нося в предродилната и родилната зала. Понеже ми предстои раждане в края на месеца. Всичко останало благодарение на темата ми е ясно. Но не ми е ясно какво се случва с багажа (дали стои в мъжа ми и чака пред болницата или аз си го внасям). Приготвила съм си малък сак и дамска чанта, за да събера всичко необходимо.
Като цяло, каква е процедурата с носенето на багаж?

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 23:52 от Анонимен

# 508
  • София
Здравейте, искам да попитам багажа за болницата аз ли си го нося в предродилната и родилната зала. Понеже ми предстои раждане в края на месеца. Всичко останало благодарение на темата ми е ясно. Но не ми е ясно какво се случва с багажа (дали стои в мъжа ми и чака пред болницата или аз си го внасям). Приготвила съм си малък сак и дамска чанта, за да събера всичко необходимо.
Като цяло, каква е процедурата с носенето на багаж?

Моя съвет е вместо сак да си приготвите куфар с колелца. Аз бях с куфар и отделна чанта. В нея бях приготвила важните неща - документи за прием, портфейл, нощница, джапанки, ластик за коса, вода и т.н. Аз бях с изтичащи води и си сложих там и следродилни превръзки (обикновени не вършат работа и еднократни гащи).
След като минете в приемния кабинет и попълните документите трябва да останете само по нощница и чехли/джапанки, а дрехите и обувките, с които сте дошли връщате на мъжа си. Затова е добре и да имате една торба под ръка, в която да ги сложите.
Куфарът сама си го търкалях до асансьора, но предполагам, че персонала би помогнал ако е сак да не го вдигате вие.

# 509
Извинявайте ,ако е коментирано наскоро.Търся добър доктор в 1аг за проследяване на бременност и раждане(секцио). Първото си детенце раждах там,но отидох на сляпо.Не помня почти нищо (минаха 10години).Държа и второто ми детенце да родя там,нещо като традиция, но ще е секцио.Също и цената актуалната в сайта ли е ? 1400лв и отделно още 500лв за избор на екип или има нещо ново?Благодаря!
Д-р Мажена Панова ❤️

Общи условия

Активация на акаунт