Цветна снимка на тръбите

• 37 796
  • 267
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Някой правил ли е цветна снимка в Турция? 🤔 На каква цена е и има ли голяма разлика в резултатите от Бг?

# 256
Здравейте,
Бих искала да споделя първи опит (и надявам се последен) с цветната снимка.
Направих я в гр. София, 1-ва АГ болница Св. София при АГ д-р Методий Генов и рентгенолог, на който не разбрах името.
Болницата изглежда е реновирана, но кабинета за образни изследвания бе останал някъде много назад във времето. Апаратурата бе тъжно остаряла. От друга страна, д-р Генов и рентгенолога ме предразположиха много добре, споделиха истории от опита си, няколко смешки. Доста опит имат от историите, които споделиха, а и бързо и безболезнено свършиха работата си.
Самата интервенция не е болезнена, има единично леко боцкане при поставяне на катетъра, за да премине контраста, но до там. Спазмите бяха като при цикъл, но поносими.
Цената е 260 лв. За щастие всичко при моите тръби е наред и са проходими.

# 257
Здравейте, правих цветна снимка в Истанбул, Ехомар цената беше 9000 лири. Резултатите стават до 15тина минути. Не съм правила в България и не мога да сравня.

# 258
Здравейте! Дамите, минали през ЦС - може ли да споделите колко време след нея сте имали зацапване?

Моята мина преди 2 дни - с повече налягане се случиха нещата, накрая заключиха, че и 2-те тръби са проходими. Бях без упойка и с нагласата, че ще боли ужасно. Не ме боля толкова, колкото очаквах, а и съм много благодарна на докторите, че се погрижиха да ме предразположат и разсеят. Въпреки това, не съм сигурна, че си струва риска някой да подскочи от страх или болка, докато бърникат, но.. реших да стискам зъби.
Иначе всичко мина много бързо, останаха само леки болки като при менструация. Направи ми впечатление, че нямам абсолютно никакво зацапване, изтичане и тем-подобни - може да звуча глупаво, но се чудя дали е нормално? Аз останах с нагласата, че все нещо от контрастното в-во ще си намери пътя обратно навън. Sweat Smile

# 259
Аз имах само 1-2 пъти зацапвания в деня, когато беше направена снимката. Повече – нищо

# 260
Здравейте, моята снимка е за Петък при Дойчиновски във Вита 2. Попитах го дали трябва нещо специфично да се подготвя преди нея,каза да съм яла, пила, да не съм гладна и жадна, което малко ми стана странно,но добре. Другото обаче, ми каза да си взема една свещичка Волтарен. Разрових се, разбрах че се ползват като болкоуспокояващо. Не знам обаче кога да я сложа, след колко време почва да действа, дали точно преди снимката, дали по-рано. Ако някой има опит, ще се радвам да сподели. Попитах доктора дали свещичките се слагат вместо упойка,а той ми каза, че слагали локално лидокаин, което също нищо не ми говори. Извинявам се за тъпите въпроси, но никога не са ми правили никакви операции или манипулации и изобщо не съм наясно с тези неща, не знам какво да очаквам .

# 261
Аз я правих без никакво обезболяващо, дори лидокаин. Не се притеснявайте.
Не мога да отговоря на другите въпроси, но ако имате нужда, мога да ви там телефона му, отговаря във вайбър Simple Smile

# 262
Той ли ви прави снимката? Как протича цялата процедура, бяхте ли яла и пила преди това ? Защото той ми каза да,но чета на други места, че ходят на празен стомах? Колко време трае всичко?
Другото, което ме притеснява, пита ме кога ми е дошло- в неделя и ми каза снимка в петък,не знам дали напълно ще съм се изчистила до тогава, ако имам някакво леко зацапване,ще може ли да се направи?

# 263
Не съм я правила при него, но му бях пациент.

# 264
На гладно мисля, че се ходи при пълна упойка. При локалната не знам дали е задължително.
Аз бях с локална и отидох на гладно, защото не знаех каква ще е упойката.
Мисля, че трябва и да ви е приключил цикълът.

# 265
Здравейте, моята снимка е за Петък при Дойчиновски във Вита 2. Попитах го дали трябва нещо специфично да се подготвя преди нея,каза да съм яла, пила, да не съм гладна и жадна, което малко ми стана странно,но добре. Другото обаче, ми каза да си взема една свещичка Волтарен. Разрових се, разбрах че се ползват като болкоуспокояващо. Не знам обаче кога да я сложа, след колко време почва да действа, дали точно преди снимката, дали по-рано. Ако някой има опит, ще се радвам да сподели. Попитах доктора дали свещичките се слагат вместо упойка,а той ми каза, че слагали локално лидокаин, което също нищо не ми говори. Извинявам се за тъпите въпроси, но никога не са ми правили никакви операции или манипулации и изобщо не съм наясно с тези неща, не знам какво да очаквам .

Здравейте, аз съм си правила снимка при Дойчиновски. На мен също ми беше казал да съм хапнала и да съм пила вода, не разбрах защо, може би за да не ми стане лошо. Това, което ми беше казал е да сложа една свещичка Волтарен и да изпия две хапчета Бусколизин един час преди процедурата. Локално пръска с Лидокаин преди да вкара контраста, за да намали максимално дискомфорта. Няма от какво да се притеснявате, защото не боли, по-скоро е като менструална болка, но от слабите, поне при мен беше така. Мисля, че от влизането в кабинета до излизането бяха минали около 15-20 минути. Дойчиновски е изключително внимателен, дори се шегува, за да ви разсее. Със сигурност го препоръчвам и се надявам да съм Ви била полезна.

# 266
Момичета, може ли да се преме АлYлин преди цветна снимка?

# 267
  • София
Момичета, може ли да се преме АлYлин преди цветна снимка?

теоретично може, но болката не е чааак толкова силна

Общи условия

Активация на акаунт