Резултат от цветна снимка

• 363
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, нов член съм, не съм запозната още изцяло с правилата и затова реших да направя изцяло нова тема. С мъжа ми правим опити за първо бебе вече повече от година и към днешна дата нямаме още успех. Аз съм на 30, той е на 36. Имаме направена спермограма, къде стойностите единствено на бързоподвижните сперматозоиди са леко занижени, но доктора каза, че това не представлява проблем, аз съм с хашимото, но стойностите са ми в норма, нещото, което ме разтревожи е, че вчера правих цветна снима и резултат е следния : матка: нормална форма и обем, дясна маточна тръба: стенотична, нагъната- пропуска слабо при високо налягане, лява маточна тръба: отново стенотична, нагъната-пропуска слабо при високо налягане.
Та въпроса ми е , зле ли е според вас много положението, има ли някакъв шанс по нормален път да се случат нещата, или по-скоро трябва да се замислим за ин витро? Притеснено ми е, мисля го и не знам какво всъщност да мисля.
Гинеколога ни насочва към инсеминация и че според него не е зле положението, но не знам, аз след цялото ровене и четене из форумите останах с впечатление, че резултата от цветната снимка всъщност изобщо не ми е добър. Вие на какво мнение сте? Благодаря много и се извинявам предварително ако нешо не съм направила, както трябва.

# 1
Изглежда, че все пак пропускат и двете тръби, което е добра новина. Ако всичко друго е наред си действайте, до 3-4 месеца след цветна снимка шанса е по-голям, единственото е, че май ще трябва да пропуснете този месец заради облъчването от рентгена.
Моята история е подобна, дълго време опити, цветна снимка със само една слабо проходима тръба, след това ни препоръчаха инвитро, ни ние решихме за изчакаме 3-4 месеца и ако не стане тогава да ходим, но се получи на втория или третия месец.
Може да започнете да приемате фолиева киселина, ако вече не сте, витамин Д и Б12 също е хубаво да приемате (и изследвате преди това), със сигурност няма да навредят, само ще помогнат.
Успех!

# 2
Благодаря Ви много, много се бях отчаяла.. пия витамин Д заради хашимотото, приемам и фолиева киселина, ще започна да приемам и вирамин В12, надявам се и нас да ни сполети тази дълго чакана радост и да стане по нормален път.. тоест дори и малка да е вероятността да станат нещата по естествен начин, все пак я има.. да не се отчайвам толкова много.
Всичко останало уж е наред, поне изследванията, които сме направили до този момент показват това, а те не бяха никак малко.
Отново много Ви благодаря за отговора и успокоението Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт