Опити за бебе повече от 1 година

• 887
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте!
С мъжа ми правим опити за забременяване от март месец, миналата година, т. е. вече една година. Преди два месеца започнахме да си правим изследвания, при мен няма нищо. Бях на ендокринолог, гинеколог, следяха ми и овулация с фоликулометрия. Мъжът ми пък беше на уролого, ендокринолог. Единствено в спермограмата имаше малко под нормата активност на спермтозоидите, но ендокринолога каза, че това не е проблем и му изписа няколко вида добавки, които да приема. Аз тази година навършвам 29, а той 31… Храним се здравословно, спортуваме, имаме отлични изследвания 😄 Споделете ми вашия опит със зачеване, изследвания ако е имало проблеми… Изчела съм всички теми кажи- речи тук и просто реших да пусна нова, за да обменим опит. Simple Smile

# 1
  • София
Здравей!
1 год. е достатъчно време за опити на ЕЦ и трябва вече да се насочите към клиника по репр. медицина.
Правени ли са генетични, имунологични изследвания, тест за проходимост на тръбите?!

# 2
Проверка за проходимост на тръбите. Това мисля, че е следващата стъпка.

# 3
Здравей!
1 год. е достатъчно време за опити на ЕЦ и трябва вече да се насочите към клиника по репр. медицина.
Правени ли са генетични, имунологични изследвания, тест за проходимост на тръбите?!
Не, не са правени никакви такива тестове. И какво е ЕЦ 😬 Прощвайте, просто не съм много информирана. Гинеколожката за втори месец ми проследява овулацията и спомена, че от другия можело да пробваме със “стимулиране”, което не разбрах какво значи. За медикаментозно стимулиране ставаше въпрос

# 4
  • София
Обикновен гинеколог не следва да прави стимулации. Обърнете се към клиника по репродуктивна медицина, където да направите нова спермограма, ако е правена в обикновена лаборатория. И там ще минете изследване за проходимост на тръбите. Това са най-базовите изследвания преди да предприемате друго.
Ако ТСХ е над 2, също се обърнете към друг ендокринолог, който има опит в репродуктивни проблеми.
ЕЦ е естествен цикъл.

# 5
  • Банско
Здравейте, ние имахме така проблеми 2 години с опити за второ. Първо момче на 32 г. сега съм 37 (мъжът на 34), освен нисък АМХ нямахме друго абсолючно нищо по документи. Перфектни даже! Снимка на тръби всичко, цикъл по часовник! Да не казвам за начин на живот: йога, хранене, суровоядство, веганство, не сме в крайности, ядеме и нормална готвена храна, но имаме периоди на изчистване + без глутеново хранене понякога, ядем само лимец и кафяви храни , няма бяла захар и пак имахме отрицателни тестове!
Аз реших и отсякох, няма да чета 20 милиона теми, няма да кандидатсвам за фонд, имаме възможност, направо инвитро в Турция. И така бам, бум 2 месеца инжекции, хапчета, после две заминавания за Турция и около 10 000 лв(сори че звучи така, но така си е) по-късно съм в 9 ти месец с момченце. 

Малко съкратена история ама това беше. Ако имате възможност, спестете си българските лекари, който (мое мнение), източват само касата. Иначе има огромни теми от които ще научите много тук във форума. Ако искате пишете ми на лични, ще ви отговоря за всичко с което мога да помогна като информация Simple Smile

# 6
  • София
Скрит текст:
Здравей!
Не, не са правени никакви такива тестове. И какво е ЕЦ 😬 Прощвайте, просто не съм много информирана. Гинеколожката за втори месец ми проследява овулацията и спомена, че от другия можело да пробваме със “стимулиране”, което не разбрах какво значи. За медикаментозно стимулиране ставаше въпрос
ЕЦ е ествествен цикъл или когато не е правена яйчникова стимулация и да тя се прави с прием на медикамент по схема, с нарастваща доза. Всяка жена може да прави такава стимулация определен брой пъти в живота си, защото това на намалява ЯР ( яйчников резерв - набор от годни за оплождане Я ( яйцеклетки), с които е родена).
Преди стимулация задължително се прави тест за проходимост на тръбите, защото ако има запушване - няма как да стане оплождане на яйцеклетката ... защото оплождането става в яйчниковата тръба. Ако има запушване на едната тръба - може да се опита със стимулация + ИНСЕ ( инсеминация - дава по-голям шанс за зачеване), но ако са запушени и двете тръби - трябва Инвитро.

# 7
Здравейте, ние имахме така проблеми 2 години с опити за второ. Първо момче на 32 г. сега съм 37 (мъжът на 34), освен нисък АМХ нямахме друго абсолючно нищо по документи. Перфектни даже! Снимка на тръби всичко, цикъл по часовник! Да не казвам за начин на живот: йога, хранене, суровоядство, веганство, не сме в крайности, ядеме и нормална готвена храна, но имаме периоди на изчистване + без глутеново хранене понякога, ядем само лимец и кафяви храни , няма бяла захар и пак имахме отрицателни тестове!
Аз реших и отсякох, няма да чета 20 милиона теми, няма да кандидатсвам за фонд, имаме възможност, направо инвитро в Турция. И така бам, бум 2 месеца инжекции, хапчета, после две заминавания за Турция и около 10 000 лв(сори че звучи така, но така си е) по-късно съм в 9 ти месец с момченце. 

Малко съкратена история ама това беше. Ако имате възможност, спестете си българските лекари, който (мое мнение), източват само касата. Иначе има огромни теми от които ще научите много тук във форума. Ако искате пишете ми на лични, ще ви отговоря за всичко с което мога да помогна като информация Simple Smile
Ние с мъжа ми сме си казали, че ако до лятото няма резултат по естествен начин ще се насочим към ин витро, тъй като май месец е сватбата ни и след това вече ще го мислим. Не съм се притеснила особено, защото каквото трябва да става ще става. Просто искам да знам повече за това какво се прави след като се установи, че нещата не стават естествено и да ми препоръчате клиники към които да се насочим. Чувала съм за Турция, че там е по- добре…

# 8
  • Банско
Цитат
Ние с мъжа ми сме си казали, че ако до лятото няма резултат по естествен начин ще се насочим към ин витро, тъй като май месец е сватбата ни и след това вече ще го мислим. Не съм се притеснила особено, защото каквото трябва да става ще става. Просто искам да знам повече за това какво се прави след като се установи, че нещата не стават естествено и да ми препоръчате клиники към които да се насочим. Чувала съм за Турция, че там е по- добре…

Трите най-добри клиники са Мамориал, Бахчеджи и Аджибадем. Аз бях в Бахчеджи. Избрах тях, защото отвориха офис в Бг в София в кв. Хладилника. По лесно става, защото ходите на прегледи тук, взимате лекарствата тук и после за два три дни заминавате.
Процедурата: Да кажем няма ви нищо по документи, обаче трябва задължително няколко изследвания. Антимюлеров хормон, ТСХ, FSH (фоликулостимулиращ хормон), LH (лутеинизиращ хормон), Естрадиол, - Изброените хормони се изследват между 2-ри и 5-ти ден от началото на менструацията при жената.  Цветна снимка на тръбите, че са проходими. Мъжът спермограма не по -късна от 6 месеца. Допълнителни изследвания по лекарска преценка - Това със сигурност като изследвания ще ви ги искат или ще искат да ги направите. Отивате на преглед, казват ви какво искат, ако знаете причината лекувате по тяхна преценка и правите още изследвания, ако няма причина, почвате инвитро(поне аз така пойсках, не ми се чака, нищо не ми се пие казах си, че аз майка на 40 няма да ставам и се стегнах с всички сили за предстоящото).

Така почват се инжекции, сама си ги биете, сестрата показва. Дава един списък с инжекции и хапчета, копуват се от една аптека пак в кв. Хладилника до болница Вита. Минават две седмици не си спомням колко) били сте всичко, имате междинни два прегледа за да видят, колко яйцеклетки са ви стимулирали да произведете.
Аз бях с 14 в двата яйчника общо.  През това време се свързва кординаторка с вас с български език и почва: Добър ден звънете когато искате, трябва да сте на тази дата в Турция, какво казаха от офиса в Сф, добре така, ето ви фирми за билети, ето ви гара в Турция, ето ви номер на таксита, ето ви хотели близо до клиниката и вие почвате звънене и резервации.
Готова сте за тръгване. Взимате билети от рейсовете на Централна Гара в София, 75 на човек, взимате мъжът си Smile, отивате 9 часа с рейс, може да е нощен, може да е студено, вземете си храна, пристигате на гарата в Инстандул (забравих да кажа). Там взимате такси ( ще ви вземат винаги с 500 лири по-скъпо от фирма). До клиниката и около е 300 лири, обаче ако не сте се уговорили или не звъннете да викнете, ще дадете колкото ви искат, защото е тъмно, студено или много топло и е два часа през нощта.(на вас ви е все едно колко ви взимат:))

Ние бяхме в два хотела: Best Fulya Suites, Semsan Hotel. Настаняват и през нощта. На сутринта ставате, имате график даден от кординаторката (през цялото време пишете с нея и я осведомявате къде сте на watsup). Взимат ви кръв,  виждате се с доктора, дават ви рецепта за две инжекции(те са специални, бият се вечер забравих как точно, имат час, биете, лягате . Сутринта отивате за пункция(приспиват ви и вадят всички яйцеклетки). Мъжът ви дава материал.  Събуждате се, дават ви малко обезболяващо и това е, свободни сте да си ходите.
В София отново лекарства, отново инжекции - Прогестеронови и хапчета пак (ако можете ги купете от ТР). След месец (избрах замразен трансфер) се връщате за два дни.

Като се върнете следва трансфер. Ако са оплодени и развили се един, два там, колкото ви казват. Ние решихме да върнем два ембриона, от общо три развили се в мен. Казват ви утре елате в толкова часа, не ви преспиват не се усеща нищо, взимат с нещо двете ембриончета и ги вкарват в матката. Това е. Почивате след трансфера един ден, преспивате. Другия ден пътувате за Бг.
При мен се хванаха и двете, но едното се сви в девета седмица. Другото бебенце се разви нормално и сега съм 9 ти месец. А като се върнете ще ви дадът рецепта да си биете пак прогестерон и да слагате глобули. Но вече тяхната работа е до тук, вие намирате лекар следящ и си менажирате вече нещата в София. Малко на кратко, но това е цялата история общо взето, НО ако нямате проблем. Вече ако открият някаква причина си е съвсем друг подхода.

Аз бях супер през цялото време, не съм имала проблем след инжекциите, никакви странични ефекти освен малко подуване на тялото след пункцията и спадна до два дни. Не съм имала карвене или болки или нещо друго. Така се бях средоточила в това, че нищо друго не ме интересуваше. Но аз не работя, не съм зависима от отпуски, хора, роднини нещо да ми е пречело, даже живеем в Банско в момента и си пътувах до София, там отседнах при свекитата и си взимах лекарствата. Трябва да знаете, че описах процедурата като по-лесна, но си е доста тегава и трябва психика, Ако решите, пишете за още инфо, ще ви отговоря на всякакви въпроси Simple Smile Късмет
 Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 19:09 от Nia Mi

# 9
Nia Ami, всичко много хубаво, браво за успеха в Турция. Иначе освен тия, дето сме около/на 40 да вземем да се гръмнем, щото явно не сме се стегнали, както трябва Grinning

# 10
Темата в момента не ме касае, но понеже така и така я изчетох, не мога да се въздържа да не коментирам фразата  “аз майка на 40 няма да ставам” от поста на  Nia Mi. Нищо лично към дамата, браво за подробно описания опит, но тази фраза направо ми избоде очите. Хора, бъдете малко по-съобразителни като пишете такива неща. Човешки съдби има всякакви, човек много често едно мисли, а друго става и много неща в живота се случват независимо от и въпреки нашите намерения и усилия. За много неща мислим “на мен не може да ми се случи”, а после се оказва, че може и още как. Особено когато пишете с цел да помогнете на някого, помислете по какъв начин се изразявате. Тук четат страшно много хора и такива думи могат жестоко да наранят човека отсреща.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 00:00 от Lorrain

# 11
Лорейн, на госпожата очевидно не ѝ дреме на шишарката каква селска изцепка е това във форум с хиляди жени.

# 12
Здравейте мили мами! Може ли някой съвет
Вече година с моят съпруг правим опити за бебе ходили сме на гинеколог нямаме проблеми всичко е нормално! Миналият месец точно в денят на овулацията направихме пореден опит за бебе!От седмица усещам гадене сутрин много слабо но вечерта ми се повдига доста често това е вече седмица..по някой път усемам болка в стомаха но много рядко..на 12.03.2025 трябваше да ми доиде цикъла но все още го няма вчера правих тест който беше отрицателен  ! може ли някой да ми даде съвет какво да се прави и как да действам

# 13
Кръвен тест за ЧХГ - ако е отрицателен - АГ, ако е положителен, също.
Под всичко е нормално имате ли предвид направена цветна снимка за проходимост на тръбите и спермограма на мъжа?

# 14
Здравейте!
С мъжа ми правихме опити 2 години проблем нямаше при него, нямаше и при мен.
Направихме снимка на тръбите и на другия месец видяхме мечтаните две чертички.
Процедурата помага, ако нямате проблем съветвам ви да си направите.
Успех!🥰

Общи условия

Активация на акаунт