Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 11

• 44 619
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
  • В градината...
Фитнес маниаците си го практикуват. На мен винаги ми е изглеждало ужасно безвкусно.

# 526
Всички боди билдъри бухат белтъци 😸
Един в Черешката казваше, че яде по 30 на едно хранене, ако съм запомнила правилно.

# 527
Зависи колко кг е човек. Не всеки трябва да изяде 30гр на едно ядене. Ако си 60кг по 1,5/2гр това са 90/120 гр на ден. Разпределяш го на 3 или 4 хранения най-добре и излиза към 23гр на хранене. Това е начина по който човек може да си съхрани мускулатурата, която да гори мазнините. Най-общо и елементарно казано. Особено пък в нашата възраст, в която мускулите се топят. За вкусно, най-вкусно е пърженото, но няма как да стане за съжаление. Аз лично мога да ям пържени картофи, чушки, патладжани, филии, абе всичко което може да се изпържи. Но не ми върши работа.

# 528
Вики, 23 гр сварен белтък ли, колко броя са това? 😸
Леле колко са ми безвкусни...

# 529
Не знам колко грама са ви яйцата. Ное имаме с 5,6 и 8 гр протеин. Аз купувам с 8. Някакви джъмбо се водят. Ям три белтъка от тях. Ако не съм намерила и имам от 5, ям 5 белтъка. Но аз си правя омлет със спанак, гъби, малко сирене или извара, домАт. Понякога слагам и 1 жълтък. Не гриза белтъци ей така. За след обедна закуска си вземам варени яйца със салата и някое парче кашкавал. Но малко 10гр. Колкото да овкуся.

# 530
А жълтъците какво ги правиш?
Трябва да ти прегледам по-подробно и старите постове за хранителното ти меню 😁

# 531
Жълтъците ги хвърлям. Аз много не съм се обяснявала в стари постове за ядене, т.к. не следвам конкретна диета. Но следвам конкретни правила, които до сега не са ме подвели. И моя мъж така се храни, та не е като да готвя за всеки различно и ми е малко по-лесно. Но не всеки е готов на такива жертви, но за съжаление само това е решението да не се трупат кг, не само в нашата възраст.

# 532
  • В градината...
Аз не мога да отслабна, но не трупам килограми. Ям всичко. Просто обичам да готвя и не мога да приема обратното.

# 533
  • тук и там
Аз едно време,като поръчвах режими от разни известни фитнес инструктори-в режимите имах по  6 белтъка-преди тренировка. В нетринеровъчни дни -нямах в режима белтъци.Но това отделно от другите протеини за деня си бяха 6 белтъка..Та са хубава работа де-хем малко калории,хем набавят протеин.
Изкарах днес без сладко..Ама въпреки хапчетата се чувствам прецакана и лишена .защото  преди завършвах  вечерята  винаги с две-три парченца черен шоколад ..Дано  по-нататък спре да ми се яде сладко,че в момента се чувствам като пушач по време на 12 часов полет..Confused

# 534
Ако не можеш да устискаш, вземи си протеин на прах с вкус понтвой избор и си смесвй с кисело мляко. Не че ще замени шоколада, но е вариянт колкото да не ти падне пердето в някакъв момент.

# 535
А примерно плодове, ядки, зехтин, картофи, ризото, овес?

# 536
Въглехидарата в малки количества сутрин и обед може. И ядки става, но да не са с въглехидрат, че са мазни. Примерно за следобедна  закуска е ок, но към 20. Не да се обухат 200-300гр. И зехтин става по салатите, но ако ще се яде въглехидрат, по-добре дасе пропусне.

Напр. за обяд ако ям пилешки гърди с ориз,  ще си нарежа един домат само. Без да слагам зехтин. Като гарнитура.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 01:15 от vici75

# 537
  • Бургас
За апетита мога да споделя нещо лично изпробвано.Вече няколко пъти съм го пила и действително притъпява апетита.Знам, че има много негатив към марката, но за мен някои продукти си заслужават да ги имаш и си ги поддържам в наличност.Става въпрос за Смарт&Саси на Дотера.Имат няколко продукта, аз съм пробвала само маслото и то в доста икономичен вариант и пак имаше ефект.Не е чак толкова скъпо, и ако не се пие може да му се намери друго приложение.

# 538
  • Пловдив
Моя позната е оправила ставни болки с него.
ха! Я кажи кой вид е приемала?
Вярно го неглижират, за да пробутват скъпи боклуци.. Angry Трябва да го потърся из аптеките...
Ентеросан основен е пила. Важно е да е бил в хладилник и в аптеката обаче, иначе файда няма.
м да...и аз го държах само в хладилник.
Питай, моля, по колко и за какъв период го е пила...правят ли се почивки?

п.п. Тая Мака мнооого гадна се оказа...и не мога вс.ден да я ям. Май все пак ще купя таблетки.

# 539
  • София
Не съм лекар, но внимавайте с увеличения прием на протеини. Много натоварват бъбреците. Майка ми има проблеми и е на нископротуенова диета  и следи стриктно.

Общи условия

Активация на акаунт