Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 11

• 44 621
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Не съм се сещала да пия пробиотик за подуването на корема, но като цяло уважавам много пробиотиците като съпътстващо лечение или хранителна добавка за здравословен проблем. Ще почна да пия някакъв, поне е нещо, което със сигурност няма на какво да навреди.

# 511
А аз май се подувам от ферментирани храни- туршия. А уж са полезни.

# 512
В повечето случаи туршиите са солени, а аз задържам течности от солта и пак се подувам.

# 513
Туршии, кисело зеле, кисели краставички са подуващи заради солта ( и ферментацията).

# 514
Ами аз им слагам малко сол. Може би не ми се отразяват добре, защото имам и лек гастрит....Знам ли.

# 515
При мен е същата работа. А обичам много. И аз малко слагам, но на другия ден съм отекла буквално.

# 516
  • тук и там
danny _em,  Във Бг не правят вече илачи , тук-там има по някоя аптека,която приготвя лекарства,но бъркат предимно кремове и лосиони по  принцип.Но то във Бг сигурно и още има аптеки ,дето могат да ти дадат лекарство без рецепта. Едно време в аптеките,точно по този начин са  правили и продавали лекарствата.Имат различни хим.вещества и ги правят на капсули.(то едно време всъщност са правили  даже хапчета ,щото не е била измислена капсулата-те се появяват  на доста по-късен етап).
И да-повечето се продават отделно,но аз имам в рецептата и екстракт от артишок, глюкоманан и други билки,освен транксена и другите-и за това .Пък и доктора е изписал от кое колко да сложат(в смисъл че са малко и милиграмите, и няма как да ги купя като отделни опаковки от аптеката). .Общо взето -не е нещо дето се продава е аптеката готово де ..Надявам се да помогнат,още повече се надявам доктора да си разбира от работата и да е забъркал правилният коктейл..Stuck Out Tongue Winking Eye(той ни е личен лекар,ама  е и диетолог).

# 517
  • В градината...
Мистик, този пробиотик е позабравен, защото е евтин. Знаеш как лекарите налагат рекламирани скъпи продукти. Този е разработка на пловдивския университет.

# 518
Ако говорите за Ентеросан, много са уважавани 2 вида от хората с Крон и УК, споменавала съм.
И на мен ми много зле ми действат на корема ферментиралите храни и изобщо туршиите.

# 519
  • В градината...
Моя позната е оправила ставни болки с него.

# 520
  • Пловдив
ха! Я кажи кой вид е приемала?
Вярно го неглижират, за да пробутват скъпи боклуци.. Angry Трябва да го потърся из аптеките...

# 521
  • В градината...
ха! Я кажи кой вид е приемала?
Вярно го неглижират, за да пробутват скъпи боклуци.. Angry Трябва да го потърся из аптеките...
Ентеросан основен е пила. Важно е да е бил в хладилник и в аптеката обаче, иначе файда няма.

# 522
  • София
Vici75, защо само белтъците ядеш, че ми стана любопитно?

Аз много подувам шкембака от ядки, а много ги обичам.
И много се подувам също преди цикъл. Ужасно е. Ще видя и аз този Ентеросан да опитам. Има и някакъв гледам Ентеросан Т за щитовидната. Дали някой го е пил?

# 523
Aurora, понеже спортувам активно и си набявам протеина за деня. Ако ям и жълтъците, ще вдигна мазнините много. Както казах само на закуска ям 5-6 белтъка. Ако ям и жълтъците им, това ще са ми примерно 6 жълтъка по 6гр мазнина от всеки са 36гр само на закуска и на едно хранене и ще ми дойдат много. А иначе на мен 20 гр мазнина ми е за цял ден.

# 524
  • София
Значи ако искам повече протеин в храната, което все ми е мъка да го постигна, трябва да ям само белтъците. Много полезно инфо, не го знаех.

Общи условия

Активация на акаунт