Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 11

• 44 629
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Ваче, зависи от възрастта. Ако си на 50 е едно, ако си на 30 или 40 друго.
За възраст наближаваща 50 и нагоре, съм съгласна с теб.

# 496
Аз пък се оплаквам от цикъл с 9 дни по-рано ☹️ Вече трета година, по това време е така. Август и септември закъснява, после октомври наваксва. После ще е ОК няколко месеца и март-април пак. Да свършва вече, че ми писна.

# 497
  • Нидерландия
Аз само да кажа че от юли започнах да пия пробиотик и вече нямам подувания 🙂 според мен няма значение какъв, юли си купих онлайн някакъв холандски, сега още пия един купен от София. Като свърши продължавам със холандския. Но направо ми светна пред очите 🙂

# 498
  • тук и там
Какъв пробиотик пиеш,Madelief?
Аз нещо не случвам на свестен явно или ме действа обратно...Забелязвам че  получавам повече газове ,ако пия пробиотик.

# 499
Ау, Кайсия, как с АД ще отслабнеш?

# 500
  • София
Ваче, зависи от възрастта. Ако си на 50 е едно, ако си на 30 или 40 друго.
За възраст наближаваща 50 и нагоре, съм съгласна с теб.
Да, да.. разбира се! Аз имах предвид тази възраст след 45 примерно. Иначе ако имаш проблеми с цикъла на 35 е ясно, че трябва да се търси причината.

# 501
  • тук и там
Ами не знам, то са някакви минимални дози -за да подпомогнат спирането на сладкото. Щото и към захарта човек може да се пристрасти и мозъкът да дава сигнали че иска сладко,без реално тялото да има нужда от енергия

..Преди 8 години,същият лекар ни изписа хапчета за отказване на цигарите. Пак действаха на центровете в мозъка,но за да намалят удоволствието от пушенето.С ММ пуфтяхме по кутия,кутия и половина на ден понякога и то в продулжение на много години.С тези хапчета успяхме да ги  спрем за 14 дни, и е факт че  от 8 години  не пушим.
Ударих хапчето сутринта,нищо по-различно не усещам..
Ако отслабна  от тях -ще се похваля..ама не виждам разлика,за сега..

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 11:42 от Kaisia

# 502
Дано, дано. Факт е, че за първи път чувам за отслабване с АД.

# 503
  • Нидерландия
Какъв пробиотик пиеш,Madelief?
Аз нещо не случвам на свестен явно или ме действа обратно...Забелязвам че  получавам повече газове ,ако пия пробиотик.
Този е от София

Холандският е този

# 504
  • Варна
.................. ..Изписа ми някакви-които се правят в аптеката. Гледам им състава- транксен,флуанксол,нортилин (това са АД,но поне са в минимални дози ,те за това са забъркани в аптеката )и малко билки за цвят..
Ще пиша как се отразяват на теглото и ...настроението ми.Не съм пила до сега никога "розови" хапчета...............

По принцип това са самостоятелно продавани лекарства, малко ми е странно че се забърква коктейл от тях в аптеката, след като може да се взима съответната дозировка от всяко.
Последното не го знам какво е, но първите две не са антидепресанти. Транксен е бензодиазепин, флуанксол е антипсихотик.

# 505
Кайсия или аз съм спала сутринта или ти си допълнила после поста, обикновено това което съм чувала чела е че са с разни такива лекарства се напълнява, дано при теб не се случи.

# 506
  • В градината...
Една мацка от форума ми препоръча един много евтин, български пробиотик, който са й го изписали с доста похвали - ентеросан основен. Нищо не пречи да се пробва.
Ей този професор го е създал https://www.dnesbg.com/zdrave/prof-ivan-murgov-70-80-ot-bolestit … nata-sistema.html

# 507
  • София
Много е хубави Омнибиотик 6, обаче е ужасно скъп... Давах на малката лятото и да ви кажа имаше огромен ефект точно по отношение на газообразуването. Сега взех на мъжа ми и е видим има ли ефект и при него. Аз не се подувам сякаш...

# 508
  • Пловдив
Една мацка от форума ми препоръча един много евтин, български пробиотик, който са й го изписали с доста похвали - ентеросан основен. Нищо не пречи да се пробва.
Ей този професор го е създал https://www.dnesbg.com/zdrave/prof-ivan-murgov-70-80-ot-bolestit … nata-sistema.html
този сме го пили още преди 10г...не е нов Simple Smile Обаче после навлязоха др.марки и остана забравен. Има и вагинални таблетки при гъбични проблеми и т.н.

# 509
Lemy, в подуващия период ям както в неподуващия период. Едно и също ям всеки ден - 5-6 белтъка сутрин за закуска, на обяд месо ( определено не мазно) с 2-3 лъжици ориз, или картофи, или пълноЗърнести спагети, след обяд пак белтъци със салата, след фитнес доза протеин, и после вечеря месо със салата. Веднъж седмично съм си определила чиит ден, но в него на едно ядене само ям нещо каквото ми се яде. Тоя уикенд се отпуснах с яденето, че боядисвах из нас и много бях гладна целия ден, после пък ай да се почерпим за хубавата работа. Но това е изключение. Но всичко което издъних не знам къде отиде. Все едно не е в корема ми. В подуващите дни, още от сутринта след белтъците съм издута вече.

Общи условия

Активация на акаунт