Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 11

• 44 569
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
На мен ми се е случвало в пубертета от липса на витамини от групата Б

# 631
  • В полите на Пирин планина
Аз пък като пия вино в последно време и сутрин се събуждам с главоболие и световъртеж... И май ще ставам пълен трезвеник, че само виното ме кефи да го пия. Simple Smile Става дума за по 1 чаша само.

# 632
Нямам проблеми със съня, каквото и да пия. 😂 Но все не ми достига сън, мога да спя по 12 часа без прекъсване.

# 633
  • София
То и аз като се събудя с главоболие грабва апарата в леглото. Че покрай тая симптоматика и обикаляне по доктори като Катерица, така изтрещях, че си взех апарат Микролайф с технология за предсърдно мъждене.
И аз Микрофайф взех... не ми стигна хипохондрията до този с предсърдното мъждене. Кардиоложката ми ме спря Wink Каза, че нямам нужда на тази възраст още. Докато стана на възраст за такъв апарат ще си купя нов. Иначе съм много доволна. Чудесен е, макар и доста чувстителен.
Аналгинът май наистина сваля кръвното. Моята колежка твърди, че й действа.

Момичета, ще ви подсетя за виното и бирата и сърцебиенето. Аз от кофти вино и понякога не от кофти имам киселини заради рефлукса дето почти всички го имаме. Оттам мисля, че се инервира и сърцето и се получава сърцебиенето.

# 634
  • В градината...
Това със стягането в гърдите ми навява на паник атаки, честно казано. Защото е само вечер.

# 635
Абе, да ви питам - мислите ли, че е добре профилактично да се прави колоноскопия? Аз никога не съм(то не е и много приятно, де), ама сега съм се филмирана да нямам нещо на червата🥴🙄

Аз съм с много сериозна фамилна обремененост. При мен е желателно да се прави,  а аз се страхувах. При мен проблермите с червата са също един от първите признаци на пременото с обърканите хормони - газове, къркорене, спазми, разстройство. Гастрото ми сложи едно СРДЧ но брез колоноскопия. Мъжът ми много ми се кара но а си правех оглушки. На него му направиха колоно  преди година заради хемороиди, даже му махнаха полип и той ми казваше че не е голямаработа но аз не та не. Това лято по спешност ме приеха в болница със силно обостряне на хроничния ми гастрит , разпитаха ме и като ми чуха фамилната обремененост ми предложиха колоноскопия и аз се съгласих. Заради операция от слабинна херния и възможни сраствания  ми предложиха упойка с която да ми направят и гастро и колоно скопията. Това бяха най-смислено похарчените 150 лева за моето здраве. Сложиха ме да легна и не помня нищо. Събуждам се огледана от горе до долу. И всичко ми е наред. Само дето същия ден цял ден бях в леглото защото по принцип след упойки ми се гади вие ми се свят и ме боли глава, но беше един следобед . Общо взето няма нищо страшно в цялата работа и знам че по принцип профилактично трябва да се прави. Всеки гастро ще ти даде такова за колоноскопия. Ако си от варна и решиш да си правиш - пиши ми на лични.

За пиенето - никога не съм можела да пия. Никога. Винаги съм имала такива симптоми след глътка- две  алкохол, без значение дали вино или твърд. По принцип ми става лошо веднага - гадене, виене на свят, проблеми с равновесието, раздразнителност - на следващия ден силно главоболие, мозъкът ми е като размътен, не мога да стана от леглото. Дълги годфини бях обект на шеги и закачки от приятелки. Много тях сега се оплакват от същото. Викам им - дойдохте ли на мойта Wink

# 636
Не съм от Варна, в Казанлък съм... Ще търся някой наоколо

# 637
Демонче то е важно и кой ще ти прави тази манипулация, която си има своите рискове. Виж първо говори с някой читав гастро, какво ще ти каже по въпроса. Ако всичко ти е добре, и нямаш оплаквания и фамилна обремененост, за чий ще го правиш, и то по време на пандемия.

# 638
Lemy,  това с червеното вино и гаденето е рефлукс. И аз съм така, само с червеното вино. Ако пия бяло и не се получава така. А много обичам червено. Аз няма от къде да намеря бг вино, все чилийско пия, но винаги съм с гадене. Аз всъщност само събота и неделя пия по половин чаша, но винаги ми в кофти през ноща - все едно ще повърна, сърцебиене, студена пот....

# 639
Моят мъж прави редовно колоноскопии заради полип и фамилна обремененост, без упойка, после става и се връща на работа.
Сестра ми претърпя това лято такава процедура и каза, че аааадски я е боляло и в крайна сметка не са успели да направят цялото обследване. А тя не е никак глезлива, търпи на болка.
Значи по-добре с упойка - хем без болка, хем без риск да се налага повторение.

# 640
Понякога и с бяло ми се е получавало, но да, май и моята мисъл върви на към стомаха. А сега идват хубавите домашни вина, направо ми е мъка, отсега съм си поръчала едно мелнишко 😁🙄🥴
Може би също зависи и дали имаш някакви чревни оплаквания или са ти здрави червата, тогава вероятно се понася по-леко процедурата, че като те надуят с въздуха....🥴

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 10:02 от Lemy

# 641
Колоноскопия с упойка правете. Да се огледа всичко на спокойствие. То иначе като едва ще се търпи, ще се бърза, я ще се претупа.

# 642
  • тук и там
Едното дете не яде никакви млечни,а пък му трябва калций. Купих  сусамов тахан по препоръка от форума .То обаче опита една лъжица и отиде да го плюе в тоалетната -та не го хареса никак,меко казано...На мен  пък  ми харесва много -та аз изядох бурканчето. Сега даже си купих още едно и ще продължавам да го хапвам.Четох че бил полезен и препоръчван за жени в менопауза.Набавял калций и влияел добре на хормоните.

# 643
Кайсия, като бях малка, баба ми разреждаше фъстъчен тахан с малко гореща вода и добавяше захар. После мажеше на филия. Облизвахме си всичко. Провери дали си взела пълнозърнест тахан. Той е една идея по- гаден. Аз не подбирам. Много са ми вкусни всякакви. Пълнозърнестия е от сусам+ обвивката му и не се препоръчва за хора със стомашни проблеми.

Допълвам се, че се връщам от дерматолог. Нищо не може да се направи за оредялата ми коса....

# 644
Едното дете не яде никакви млечни,а пък му трябва калций. Купих  сусамов тахан по препоръка от форума .То обаче опита една лъжица и отиде да го плюе в тоалетната -та не го хареса никак,меко казано...На мен  пък  ми харесва много -та аз изядох бурканчето. Сега даже си купих още едно и ще продължавам да го хапвам.Четох че бил полезен и препоръчван за жени в менопауза.Набавял калций и влияел добре на хормоните.

На мен гастрото също ми го препоръча - освен за стомаха, и за костите. Но аз отдавна си бях купила и хапвам от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт