Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 11

• 44 607
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм правила хляб от тахан, мъфини от тахан и всякакви нисковъглехидратни щуротии с него. : ))

# 646
  • тук и там
Не е пълнозърнест ,бял тахан е мисля. Някакъв арабски. На мен ми е вкусен,на щерката и го  смесих и с мед и пак не можа да го преглътне..
Моята коса и тя е оредяла.Майка ми имаше супер гъста коса,и нейната оредя след менопаузата.Пак има много коса ,но не е както беше   преди..Та може би е нормално.То ако си с гъста коса и пооредее не е голям дерт,ама ако си с тънка и слаба коса(като моята),си е за притеснение.Добре че ми е чуплива,та да  не си личи толкова..

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 14:59 от Kaisia

# 647
  • София
Аз ям тахан с мед. Много е вкусно.

# 648
Допълвам се, че се връщам от дерматолог. Нищо не може да се направи за оредялата ми коса....

Съжалявам. Очаквах  да го получиш като отговор.

# 649
Тахан съм слагала в дресинг към зелена салата и ми харесваше.

# 650
  • Пловдив
За тахана: смеси го с мед, става супер, може да добавиш и малко какао, смлени други ядки и квот се сетиш. И мажеш на филия, сухар, оризовка, мммм...моите си изяждат всичко. Simple Smile
Има тахан от различни ядки и семена т.е. май от всичко може да се приготви тахан /лешници, орехи, бадеми, сусам, фъстъци.../. Сусамовият може да е пълнозърнест и бял. На мен лично, пълнозърнестият ми харесва повече на вкус.
Задължително почвам деня с една лъжица - има повече калций от млечните, а и е добре за стомаха. Вкъщи изяждаме един голям буркан за седмица. Има доста рецепти с тахан, може в сладкиши да се сложи, може и в салати, напр. хумус.
В някои здравословни магазини може да ти го смелят на място.

# 651
  • В градината...
Редовно закусваме препечени филийки с тахан и мед, голяма вкусотия. Все едно ядеш някаква био вафла.

# 652
  • Пловдив
И аз съм разбъркала с мед..ама си седи на плота и хапваме с мм от дъжд на вятър, а синчето е абсурд да го близне дори.

Мариат, опитвала ли си с бабешки и домашни маски и мазила?

# 653
Абе аз замествам хляба с тахан, вие го мажете на филийка, че и с мед.... 😸
Не е добра комбинация за килограмите, да се знаете 😁

# 654
Опитах тахан, докато тренирах уж сериозно и гледах да чистя - отвратителен ми е. Същото е и с фъстъченото масло. Но млечни обичам във всякакъв вид, без прясно мляко.

# 655
  • Пловдив
Това за филийката е за децата. Аз го хапвам с лъжицата направо, много рядко на някоя оризовка, ама щот съм спряла глутена и няма на кво да го намажа...Wink
Иначе си е вкусно на филийка, особено препечена...

# 656
  • тук и там
Смесих   ù го с мед-не и харесва . Пробвах и малкото дали ще го яде-и то каза,че е отвратително( а пък рядко се случва да не хареса нещо,хапва си много добре ). Та явно не е за всеки вкус.На халва си прилича(едно време ,ако си спомняте продаваха тахан халва в едни кутии,сега съм виждала различни  тахан халви в турските магазини тук).
Аз си го ям и ми харесва де.С нищо не го смесвам и на нищо не го мажа,направо с лъжицата го ям..Та покрай тях -аз "намазах " в случая.

# 657
  • София
Смесих   ù го с мед-не и харесва . Пробвах и малкото дали ще го яде-и то каза,че е отвратително( а пък рядко се случва да не хареса нещо,хапва си много добре ). Та явно не е за всеки вкус.На халва си прилича(едно време ,ако си спомняте продаваха тахан халва в едни кутии,сега съм виждала различни  тахан халви в турските магазини тук).
Аз си го ям и ми харесва де.С нищо не го смесвам и на нищо не го мажа,направо с лъжицата го ям..Та покрай тях -аз "намазах " в случая.
Слагам и малко топла вода + мед и бъркам здраво. Така става по-мек и не толкова лепкав. Купувам кафяв тахан (Ивайловградски), мирише по-ароматно, защото сусамът е леко запечен.

# 658
А, да пробвам всичко. Проблемът е видим само за мен. НО! Големият проблем е, че не се знае до къде ще стигне това оредяване. Там вече може да е страшно.

# 659
И аз сред любителите на тахан. Мога сама да си изям цял буркан без пробелем. Но комбинацията с хляб и мед е абсурдна. Внимавайте. Мазно + въглехидрат=натрупване на мазнини по тялото.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 16:46 от vici75

Общи условия

Активация на акаунт