Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 11

• 44 295
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
  • В градината...
Защо да е абсурдна? Вместо да ям купешки бисквити за закуска... Моите кила не се вдигат. Сигурно защото не спортувам. Тогава от най-малкото качвам, защото тогава пазя и режим. Сега поне си знам. Не смъквам, но и не качвам. Е, не ям безразборно, но всичко, което поискам.

# 661
Не е въпроса за качване на кг, а за трупане на мазнини, включително и по вътрешни органи, както и висок холестерол.

# 662
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Едното дете не яде никакви млечни,а пък му трябва калций. Купих  сусамов тахан по препоръка от форума .То обаче опита една лъжица и отиде да го плюе в тоалетната -та не го хареса никак,меко казано...На мен  пък  ми харесва много -та аз изядох бурканчето. Сега даже си купих още едно и ще продължавам да го хапвам.Четох че бил полезен и препоръчван за жени в менопауза.Набавял калций и влияел добре на хормоните.

Предполагам си чела доста, но ето и от мен една статия. Ние , например, много хапваме сардини. Има едни консерви в Кауфланд , сардини в три виса сос- с домати, с олио и с олио и лимон

# 663
  • В градината...
Една пролет вдигнах холестерола. Бях под голям стрес, тъкмо разбрах,  че няма да мога да имам деца дори и с инвитро. Тогава месец и нещо бях яла основно зелени, както и всяка пролет.

# 664
Една пролет вдигнах холестерола. Бях под голям стрес, тъкмо разбрах,  че няма да мога да имам деца дори и с инвитро. Тогава месец и нещо бях яла основно зелени, както и всяка пролет.
Аз съм на зеленчуци постоянно. Месото просто не ми е било скусно никога.  И Като ми видят холестерола и ме питат - вие заради холестерола ли избягвате месо и масло. Отговарям им -ами не, такъв ми е режима на хранене. Следващия въпрос - Но защо тогава ви е толкова висок холестерола. Как защо - от стрес...

Кукумицина ме буди последните седмици в три посред нощ. Стряскам се и повече не мога да заспя до пет. После се унасям ама вече два часа са загубени.  Да остарявам по-бързо че вече почна да ми писва.

# 665
  • В градината...
И мен дъщеря ми не ме оставя да спя.

# 666
  • София
Направо не мога да повярвам, че холестерол може да е висок от стрес. И моят е бил висок, но с хранителен режим го свалих. Не виждам връзка висок холестерол - стрес. До хранене е. Поне според мен.

# 667
  • София
Само да кажа, че при гладуване също се покачва холестерол в кръвта, временно. Мой познат беше правил някакво много сериозно гладуване, само на вода и се изследвал да види как се променят някои показатели - кетони в урината, висок холестерол.. А по принцип са му нормални стойностите и е спортист, вегетарианец.Така че трябва да се внимава и при тези резки отслабвания и хард диети.

# 668
  • София
Холестеролът най-много скача от сладко и от тестено.

# 669
При хипофункция също има висок холестерол. Скоро коментирахме с ендокринолога.

# 670
Аз имах години прекарани във вегетарианство, просто защото не обичам месо по рождение. Това ми е бил единствения път в живота, когато бях с най-висок холестерол и слаба като скелет. След време когато се заинтересувах кое как и защо, пообразовах се и лека по лека проядох месо, всичко си дойде на мястото. И скелет не съм, изглеждам много по-добре от преди...Въпроса е че , все още месо не обичам и ми коства много да поддържам и здраве и визия, но няма как. А когато съм била под най-голям стрес, такъв който рядко хора преживяват в житейския си път слава Богу, холестерола ми е бил наред.

# 671
Ние с детето сме били в европейска програма за следене на семейства с хипертония и диабет птедразположени към такива хронични заболявания. Беше едно масово проучване. Бяхме избрани сред голямо количество хора. Почнахме още детето като беше в градината и завършихме като стана трети клас. Това беше съпроводено с много изследвания,  документация, тестове, много бумаги с попъкване какво ядем седмици наред, както и следене на физичеката активност с крачкомери. Лекарката която , следеше проекта за града ми и комуникираше всички обхванати в изследването  каза, че не знае какво да ми предложи да сменя в режима си на хранене и движение. През смях каза че единствено мже да ми предложи да почна да консумирам мляко с 0% масленост а аз й отговорих че нямам нужда от тебеширена вода.
Най-висок ми бе холестерола когато имах поредица от спонтанни аборти всички в доста напреднала бременност и когато се грижех за болния си баща. Бях наистина с много висок показател. Дори и да ми падне общия холестерол, лошия ми е винаги висок.
Всичко е въпрос до човек. Едни от стрес пълнеят, други слабеят, на едни им капе косата,други се обръщат към религията Wink при мен се покачва холестерола.

# 672
  • В градината...
Цигарите също повишават холестерола. Освен стресът. Голяма роля играе и наследствеността. Моите родители са много показателен пример - единият безпричинно е с висок холестерол (както и цялата му рода), за разлика от другия.

# 673
Аз пък знам, че 80% от холестерол си го "произвежда "тялото и само 20% се влияе от храната. И нещата пак опират до детоксикация на черния дроб

# 674
  • София
Аз пък знам, че 80% от холестерол си го "произвежда "тялото и само 20% се влияе от храната. И нещата пак опират до детоксикация на черния дроб
И.аз така знам. Баща ми цял живот си яде каквото иска, сега е на 81 и е с показатели в нормата. Майка ми с вечни ограничения, пие хапчета, за да го държи в норма.

Общи условия

Активация на акаунт