Третокласници 2020/2021

• 33 609
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Куциндрел
Тече някакъв процес оттатък. Преди малко превключи класната стая на стаята по компютърно моделиране. След малко ще се върне в другата стая.
Много е забавно с Кукудрето, тя влиза-излиза, влиза-излиза от стаята му, появява се на монитора, ляга му на учебниците и така учи активно с детето.

# 436
Нашата третокласничка е от 9 до 15, с един час обедна почивка. Успя да излезе за 45 минути да поиграе със снега.

Имат си всички предмети, но с намалени часове. За физическото досега успявах да я изритам навън да скача с пуснат телефон, но май вече ще трябва да е в стаята. Сутринта първия им час беше по Технологии, превръщаха числа в рисунки.

Като цяло нямам забележки, учителите се справят страхотно по всички предмети. Само моята кротушанка, ако започне да участва малко повече ще е супер.

# 437
Хайде честито!
Удължават учебната година за третокласници до 23 юни.
За 4 клас вече отива на 30 юни.
Въобще не разбирам защо трябва цял ден да висим по тия компютри в този случай.

# 438
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз да сменя малко темата, защото наближават Коледните празници, а и имам рожденичка скоро - идеи за подарък за третокласничка?

# 439
Зависи какво харесва и от какво има нужда. За имения ден моят син получи маратонки, комплект парфюм с часовник, книга и други дреболии.

# 440
  • София
Настолна игра, моите момичета много обичат. Също и пъзели, книги. Рисуват и много по онези, които са с номера ( Скрити картини на издателство Миранда)

# 441
  • here and now
Здравейте, да попитам има ли от къде да изтегля съдържанието на диска на "Компютърно моделиране за 3-ти клас" на "Нова звезда"?
Оказа се че на лаптопа не му работи дисковото устройство, та ако мога да го намеря от някъде на флашка да го ползва.

# 442
Не ми е познат учебника и съдържанието му, но при опит да намеря учебно съдържание свободно в нета съм удряла на камък. Да ползвате външно СD от което да прехвърлите на флашка или да помолите приятел, или в копирен център да ви прехвърлят съдържанието?

Видях заповедта на министъра. Сърбят ме ръцете да драсна една жалбичка до ВАС, но с темповете на правораздаване, не си заслужава.

# 443
  • София
Нашите май няма да имат рисуване, но пък физическото са им го заложили. Не искам да си представям как правят упражнения пред камерата....

Вчера първолакът имаше физическо и беше супер.
А третокласничката имаше рисуване.

Не гледат само по екрани, пишат си, четат по учебниците и т.н.

# 444
  • София
Аз да сменя малко темата, защото наближават Коледните празници, а и имам рожденичка скоро - идеи за подарък за третокласничка?
Гадамер, у нас скоро имаше рожден ден, подариха й страхотни слушалки. Също и един диамантен пъзел с малки мъниста, лепи се върху основа и накрая го рамкирахме. Голям кеф й беше.

Аз съм разочарована от нашето ДО - децата шумят, говорят един през друг и госпожата си харчи от времето да ги накара да млъкнат и да заглушава микрофони. И те съответно веднага си ги пускат отново, защото имат да разкажат нещо много важно... А часът е само 20 минути, изтича като един миг и дори половината урок трудно взимат. Остава всичко за домашна работа...

# 445
Аз съм доволна как се случват нещата. Часовете са по 30 минути. Те са малък клас и учителката има обратна връзка с всяко дете по време на час.

# 446
  • София
Учителите имат правя да заглушават микрофоните при нас.

# 447
И при нас не е най-прекрасният начин на работа- децата взаимно се заглушават, надвикват се, госпожата е в ролята на пъдар, а за капак вчера системата заби по време на занималнята и щерката сама си писа домашното. Абе...пародията е пълна. Аз не разбирам защо са тези напъни да учат ДО, след като се вижда и с просто око, че не е ефективно. Да ги пуснат ваканция, че поне да си починат качествено, а после ще наваксват.

# 448
По мои наблюдения поведението на децата при ДО не е кой знае колко по-различно и при ПО. Просто при ПО не го виждаме и няма как да ни прави впечатление. Моята дъщеря постоянно се оплаква от поведението на съучениците си в училище. Предишната ѝ госпожа (наложи се да напусне по средата на миналата година по лични причини) крещеше постоянно за тишина и ред. Новата ѝ госпожа има по-различен подход и успява да овладее в по-голяма степен поведението на децата по отношение дисциплината в час.

Но това, че не виждаме даден проблем, не означава, че той не съществува по принцип.

# 449
При нас проблеми със включването, проблеми със звука.  Дори когато върви добре, реално не правят с Тиймса и 1/10 от това, което успяваха да свършат при асинхронното. Да ги пускат ваканция и да се приключва с това безмислено губене на време. Ако ще са виртуални бавачки госпожите, да оставят само занимания по интереси и спорт, и без това най-добре им върви физическото при моето.

Общи условия

Активация на акаунт