Третокласници 2020/2021

• 33 608
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Моята госпожица я задържах две седмици след ваканцията дистанционно и днес е за пръв ден в училище. Установих, че с онлайн класовете и с мен вкъщи учи по-добре. Тя е по-бавна и обикновено не успява да свърши всичко в часа, а така вместваме всички задачи в конкретния ден и не й остава всичко за уикенда. И ми беше много интересно как протичат часовете реално. Паднала се е в страшно шумен клас. Как издържат горките учители, не знам. То са вълнения, коментари кой не е бил вдигнат, ръчкат се, карат се.

Иначе и при нас са на вълна оценяване.

# 466
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята госпожица я понамързява. Предпочита да е онлайн, защото спи до по-късно и може да яде по време на час. Така че според мен е по-добре да си е присъствено в училище. Оказа се, че има антитела за ковид, изкарала го е без да разберем още преди НГ.
 Чете поредицата за Дръндьо, много й харесва и за първи път чете с удоволствие и доста бързо отмята книгите. Възобнових й тренировките по плуване, вкъщи скача на батут.

# 467
  • Куциндрел
И моето иска да е дистанционно, че по-голям айляк е и не е на занималня, за да се съобразява с на моменти странните изисквания на госпожата.
Иначе по човеците учим уикенда. Хубавото по ЧО, че минаха на история и му е интересно да му разказвам, да гледаме карти и архиологически обекти.
Четем вечер Хари Потър, той е на 3та част,а на 1ва. Задължителен е клуба по чете вечер у дома и ме следи изкъсо до коя страница съм стиганала, да не би случайно да се разсейвам. Joy

# 468
  • София
Според мен си е по-добре за децата да са сред себеподобните си. Каката ни е 7ми клас и вкъщи вече толкова време е станала като зомби. Цял ден пред латопа или телефона, никакво движение. Пълна апатия я е обхванала. А след няколко месеца я чакат матури.... Голяма драма ще бъде вероятно.
Третокласника откак е отново в училище е много доволен и щастлив. Липсва му само хубавото време, за да тичат навън на двора. Simple Smile

# 469
Определено са по-добре в училище. Дано утихне вирусът, сега и ваксини вече има....и нещата да се върнат лека-полека към старото нормално.

# 470
Моята девойка обожава учителката си и това е единствената причина, поради която изявява желание да ходи присъствено на училище. Предпочита ДО за да не става рано и да излиза в студа (много е зиморничава).
Всички домашни подготвя по конец за да зарадва госпожата, че трудът ѝ не е напразен.

Сега чете "Братята с лъвски сърца". Тръгна ѝ тържно, предложих да я сменим, но тя отказа, защото ѝ е много интересна.

# 471
И на моя хубавец не му се учи по ЧО и ЧП много-много. Мисли, че като напише домашното в учебната тетрадка и е приключил. 😉
Едно към едно с щерката. Хич не обича да проверявам какво е научила Rolling Eyes
Сега покрай проектите за хановете, кирилицата и пр. малко се позапали, ще видим до кога.

В леглото, за приспиване четем споделено на глас (1 страница тя, 2 аз) Роня, дъщерята на разбойника. А в свободното си време чете поредната книга на Роалд Дал. Много ѝ допадна автора покрай Матилда от летния списък и почти всичко негово изчете.

Липсва ѝ балета. Нямат онлайн занятия. Гледам да компенсираме с клипчета от ютуб, но не е същото и вече ѝ омръзна.

# 472
Моят чете Робинзон (без описателното начало), почти е накрая, но нещо му доскуча. Предупредих го, че може би след година-две ще му е ок, но то овен, като си науми нещо....

# 473
  • Куциндрел
Роалд Дал и на моя синковец допадна. Матилда я чете по собствено желание, защото му хареса филмчето, после прочете ГДВ, но сега е на Хари Потър. Докато не изчете всички книги няма да поиска друга. Не го карам да чете на глас, той понякога ми зачита нещо, което го е впечетлило. От първи клас в средата въведох клуба по четене у нас, защото магаренцето мамино се научи да чете горе-долу добре, обаче искаше мама да му чете. Успях да го накарам сам да си чете по този начин.

# 474
Споделеното четене го въведох първи клас точно с идеята да се упражнява, сега си ни е просто ритуал за лека нощ. Пропускаме го ако окъснеем с лягането, 9.00 - 9.30 вече спи.

# 475
Моето дете едва днес се завърна в присъствено обучение, защото учителката беше под карантина. Той е много социален и си иска да е на училище. Отиде 40 минути по-рано.
С материала е горе-долу добре. Няма проблеми с българския, с математиката се справя перфектно на училищно ниво, но няма желание да решава нещо по-сложно. По разказвателните предмети засега не откривам проблем. Утре ще имат тест за славяни, траки и прабългари.
Голямата мъка е с технологии и предприемачество, не му се получават нещата и няма никакво желание да ги прави. И по рисуване не е особено добър. Само рисунките му на животни стават хубави, но няма често такива задания.
През ваканцията чете разни глупости като книгите за дръндьото, но не съм му забранявала, защото му вървяха бързо - по една на ден. Най-малкото тренира четене. Иначе рови по книги за отглеждане на птици и на риби. Сам пише творение за една ферма. Занимава си се. Но най-много му се играе. Домашните ги отлага за последно.

# 476
  • София
И на моя младеж му харесва повече ПО и ходи с удоволствие. Установих обаче, че покрай ДО /бяха повече от 2 месеца така/ доста се е размързеливил и е започнал сериозно да се скатава за домашните. Дори учителката ми звъня по този повод. Пише всичко по математика, но от там насетне само каквото му харесва. Та сега с това съм се заела. Simple Smile

# 477
  • София
Споделеното четене го въведох първи клас точно с идеята да се упражнява, сега си ни е просто ритуал за лека нощ. Пропускаме го ако окъснеем с лягането, 9.00 - 9.30 вече спи.

Искрено се възхищавам на майките на деца, които си лягат рано. Ето това нещо по никакъв начин не успях да го постигна и с двете си деца. Сега стават в 7 ч и с голям зор успяват да заспят в 23ч. Все намират какво да правят дотогава. Дори и в леглото да са пак не заспиват като легнат - с четене, без четене, с тв, без тв. Нищо не действа! Явно модела им е такъв. На майка си са се метнали. Simple Smile

# 478
Моят до миналата година си лягаше около 9-9,30 ч. Сега обаче с триста зора 10,30-11 ч., даже снощи до 12 часа не се укроти да заспи. Иначе се изморява в училище, даже вечер тичат из парка поне час, обаче....
Чете сам, на ум. Каквото прочел, прочел.... Като беше в първи клас от време навреме го карах да ми разказва какво е прочел и разбрал.

# 479
Не всички деца имат нужда от много сън, моите не ги натискам преди 22.30.
Днес е на състезание по Аз и числата/СБНУ. То още резултатите от миналото Аз и природата не са излезли....

Общи условия

Активация на акаунт