Делене на пари в домакинството

• 71 159
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 670
Така е, Криси. Понеже четох назад любителка - криминална психоложка, с интерес към биполярни и всякакви там отклонения. Приятелките ми от тази сфера са сами почти без изключение, защото - да, всичко е грешно, и патология дебне отвсякъде Simple Smile

# 2 671
Може би просто никога не съм имала лош опит с мъже, никой не ме е бил, отвличал, изнасилвал и дори не мога да си го представя, а действам супер неразумно.
Аз живея извън София и преди години един напълно непознат спря на спирката и предложи да ме закара. Изпуснах рейса и да ви кажа повече ме беше страх от скандал и топене пред шефката, отколкото от изнасилване. Та качих се, колата беше стара, човекът просто си беше ерген и си търсеше жена, казах му че съм омъжена и с пръст не ме е пипнал. Остави ме в София и нищо лошо не ми се случи. Карайте го по-ведро.

# 2 672
И как точно се случва няколко години да живееш с жена и да не правиш подаръци? Не получаваш ли подаръци за празниците и специалните дати? На мен би ми станало кофти. Аз съм се постарала, а отсреща да ми размахат пръст "Соре, аз подаръци на жени не правя, затова не чакай нищо! Случи ли се такъв пропуск повече от веднъж, нещата са дотук.

Имаше един виц "Подарявам ти звездите, дъха на морето, залеза..." и отговорът "Чудесно, значи нямаш пари!!". Много са му съмнителни такива грижи, които "случайно" никога не са свързани с разход на при.

# 2 673
Е, мисля, че за подаръци без повод говорим. Simple Smile

(Отношението ми е същото по въпроса, де, не че това променя много нещата.)

Просто го споменавам за справедливост.

# 2 674
  • Агент под прикритие
Темата гледам пак се завърта към това кой какво е демонстрирал като начало с подаръците. Подарява звездите и т.н. значи няма пари. После се сещам за тези, които са "имали", правили са, демонстрирали са колко са "ларж", после обаче, когато е дошло време за развода и тези същите започват да цепят стотинката за издръжката на детето или в някои случаи дори не плащат такава.

После се сещам как тези същите жени са "окачествили" въпросните мъже като ларж, широкоскроени и т.н. поне в началото, а другите са били окачествени като "безперспективни".
В такива случаи не може да изпитвам съжаление към такива жени. Те просто си заслужават съдбата, която са си избрали.

# 2 675
Оле, сега го видях това с касовите бележки. Голям смях, ама как точно се доказва с касова бележка, че си купил каквото и да е за някой друг, а не за себе си?

# 2 676
  • София
Добре де, ако един мъж си хареса жена, какво да направи? Така като ви чета, всичко е грешно!
То и мъж да не си на днешно време, пък после стара мома съм, няма мъже. Ми страх ти е, бе. А ти купи нещо, а си го обявила за насилник, извратеняк.
Аз не че много общувам с мъже, ама тия дето срещам, ми се струват смотани и не виждам сак ще ме излъжат и завличат в леглото. То аз по-скоро ще ги завлека там, а не обратното. То вярно, че вече съм стара чанта, ама пък всеки жест на внимание да се тълкува така.
Аз се радвам на всичко, което някой ми даде и въобще не анализирам намеренията му. Не знам с какви хора общувате, ама пък чак психопати не са. Моите приятелки дето си дирят мъж, все мъжете бягат и се крият, ако си харесат някой  или тях ако ги хареса някой най-много да им пише във фейса,  по голямо преследване, цветя, храна, диаманти, никоя не се е оплакала от такъв тормоз. С това само се хвалят, ако изобщо го има.

Много е просто. Прави това, което му идва да направи. Ако се получи, супер, ако не - не сте били един за друг. Това търсене на формула или на път ми е супер противопокзано. Какво, ще се правиш на някой, който не си за да свалиш мацката? И ако напипаш правилната струнка какво, после цял живот ще се опитваш да напипваш следващата, вместо да бъдеш себе си? Звучи ми супер изморително, освен всичко друго. Единствено приемам, ако зорът е да я вкараш в леглото, защото тогава фяското приключва с първия секс.

Иначе разбирам, че на мъжа тежи отговорността на инициативата и свалянето и едва ли не той трябва да разиграва някакви сценки, докато ние седим и го оценяваме и избираме. Но човек като придобие малко опит и зрялост разбира, че нещата изобщо не са толкова драматични. А когато една жена те хареса, нямаш много грешни ходове. Защото, колкото и Жреб да си вярва на написаното в подписа, една жена си те харесва заради теб. Тук изключая такива, които конкретно и целенасочено търсят мъже с пари. При тях пък още по-лесно де - просто трябва да имаш пари и да ги развееш Joy

А иначе относно преследването, имала съм случаи да ми висят под прозореца, да ми звънят по нощите, да ми пишат от непознати номера след като съм ги блокирала... отказвали са се, чак след като съм заплашвала с полиция. И това хора, с които не сме имали никакви отношения или най-много една-две срещи. Айде, приемем че тия са били лудички, но имам случаи, които са се опитвали с години, при все че директно съм им заявявала, че няма да стане. Та случаи всякакви, всеки си съди по неговия опит.

# 2 677
На мен лично жестът на Жребче с обяда ми допадна много. Те си се познават добре с приятелката и си знаят какво, защо и кога е допустимо. Едва ли е нахлул в офиса ѝ с "миризливите" кутийки и торбички, та да я злепостави пред колеги или клиенти на работа, както се допусна. Браво, Жребче! И аз бих оценила и бих се зарадвала.

Подаръците не е задължително да са скъпи и разоряващи. Мога веднага да дам примери за което - любими неща, които общо струваха далеч под 100 кинта и зарадваха ММ. Не се разорих.

Не знам защо някои господа и майки на момчета тук упорито "натискат", че едва ли не всяка жена очаква и получава задължително такива, ще разори мъжа и няма да даде нищо в замяна. Също и защо на ниво "гадженца" не върви, а като му стане вече съпруга и му роди деца изведнъж за нея ще се отприщи рогът на изобилието, защото вече е "заслужила". Не виждам как един човек , който не обича да се раздава за другия, ще се промени за една вечер. Напротив, логично е да си остане същият, че и по-зле да става.

Трудно ми е да намеря отговор и на въпроса щом си убеден, че гадженцето до теб не заслужава жестове, защо тогава изобщо ти е такова? Аз лично с толкова неприятни ми хора на една маса не искам да седя, какво остава да са ми някакви. Как имаш отношения с човек, който не ти е приятен, не харесваш и не обичаш?

И е доста грозно да се допуска, че щом си завел жена някъде и си платил нещо, задължително се полага секс.

# 2 678
  • София
Тука малко я измодерираха темата, но на мен искрено ми стана интересен въпросът, един мъж живял или все още живеещ с майка си, може ли да различи връзката с нея от връзката с друга жена. Според мен след определена възраст това става доста трудно. Свиква се с динамиката майка-син и не може успешно да се премине към връзка жена-мъж, където ролите са тотално различни. Може би затова толкова мъже имат проблем с деленето на средствата, те се идентифицират като сина, като получаващия пари, внимание, грижа, любов по дефоулт. Няма усет за нуждите на партньора, няма усет за споделена отговорност, няма усет за покриването на изискванията на другия - търси се майчината любов, която е там да задоволява неговите нужди без оглед на своите и без очаквания. Съответно идва жената с нейните нужди и изисквания, с любов, която е нейна да даде... ако реши... и предизвиква една реакция на едва ли не отвращение, защото тази нейната любов не му принадлежи по право и само защото той така е пожелал. Доста храна за размисъл има в тая тема.

PS: Аз също намирам жестът на Жреб са мил. Но реакциите, като изключим че са в тон с темата, коята стана малко наострена, просто илюстрират, че различните хора различно тълкуват и приемат един и същи жест. И пак се връщаме на това, че не можеш да угодиш на всички, или дори да ги накараш да те разберат, и просто си търсиш твоя човек, който отговаря на твоя усет за нещата.

# 2 679
Не е добре да се подаряват скъпи подаръци и въобще подаръци без повод в началото на връзката, а не по принцип между гаджета. Когато има стабилни и трайни, не е добре да липсват такива.

# 2 680
За връзката майка-син - забелязала съм, че точно майките на откровено стиснати, използващи жените мъже, са ги направили такива. Или виждат, че мама е шесторъкия Шива вкъщи - работи, мъкне торби, готви, пере и т.н. сама, или му се набива, че кОврите дебнат отвсякъде, или се държат като жертви, на които на мама момчето е длъжно да слугува до живот, защото са го родили и отгледали.

И какво да се получи от такъв мъж, освен емоционален инвалид? Та, ако жените имаме вина за положението - тя е точно в това да не се възпита МЪЖ, който знае, че винаги и с всичко може да се справи, а дете, което несъзнателно търси мама.

Колкото до скъпите подаръци - не съм забелязала масово мъже по свое желание да правят такива.

# 2 681
Предполага се, че ако човекът ти харесва, и една близалка за 30 ст. да ти донесе, ще грейнеш. Ако пък ти е някой скучен, пилето с ориз ще се приеме с „Оххх... какво е това пиле сега, на мен ми се ядяха пържени картофки... Rolling Eyes” Всичко е мнооого субективно.

# 2 682
  • София
Предполага се, че ако човекът ти харесва, и една близалка за 30 ст. да ти донесе, ще грейнеш. Ако пък ти е някой скучен, пилето с ориз ще се приеме с „Оххх... какво е това пиле сега, на мен ми се ядяха пържени картофки... Rolling Eyes” Всичко е мнооого субективно.

Факт. Аз имам една кутия, в които си пазя "ценности" от предишни връзки - мидичка от морето, гилза от куршум, камъче от пещера, тапа от шампанско... дори празна опаковка от презерватив. Всички тези неща не струват нищо, но за мен имат голяма стойност защото ги свързвам с хубави моменти и мили жестове от хора, които са ми били много скъпи. Ама как да го обясниш това на някой, на който най-скъпа му е стотинката, която не може да раздели на две.

# 2 683
Имаше един виц "Подарявам ти звездите, дъха на морето, залеза..." и отговорът "Чудесно, значи нямаш пари!!". Много са му съмнителни такива грижи, които "случайно" никога не са свързани с разход на при.

Точно заради тези вицове се пази една кутия от таралежки, пълна с касови бележки - само някоя да те обвини, че избягваш да правиш разходи, вадиш кутията и я затапваш с едно отваряне на капака.

# 2 684
  • Countryside
Касовите бележки не са това, което бяха, защото мастилото се изтрива след около година. И да ги пазиш след това файда няма, освен да ги снимаш предварително.

Общи условия

Активация на акаунт