Делене на пари в домакинството

• 71 159
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 685
  • волно калдъръмче
Така и не разбрах за пилето с ориз, жреби ли се е постарал или го е купил от топлата витрина.

# 2 686
Имаше един руски сериал "Мис Сладкиш". Та аз ги следях главно заради второстепенната сюжетна линия, която беше за един зрял стиснат ерген, живеещ майка си, и влюбен в сестрата на главната героиня. Та успя да я свали, като на филм де, и заживяха заедно първо при майка му, после Саша (сестрата на главната героиня) се скара с майка му, и се изнесе, като той я последва по някое време да се сдобряват. И отива на пазар да купи храна, връща се и казва на любимата: "Саша, вече живеем заедно и трябва да делим разходите. Общо сметката е 2680 рубли, дължиш ми 1340, нека да ги закръглим на 1400". И тя го пита "А защо, като живеехме при майка ти, не ми искаше пари?", а той ѝ отговори: "Защото мама плащаше за всичко".

# 2 687
Ако не беше споменаването на касовата бележка, щях да реша, че може и да греша и всъщност да става дума за човек, живял в по-малка и сплотена общност, където хората постоянно показват знаци на близост и приятелство като разнасят кашончета с луканки, мед и буркани с домати на приятелски начала. Турците от югоизточна България например са такива и всеки път, когато минават през града ти, настояват да минат да ти оставят едно такова кашонче. И никак не се замислят, че тук не живеем така и това приятелско отношение ти затруднява ежедневието и направо се възприема като нахлуване в личното пространство. Но те наистина така възприемат общуването с другите и не можеш да им обясниш, че няма нужда или не е удобно.

# 2 688

Подаръците не е задължително да са скъпи и разоряващи. Мога веднага да дам примери за което - любими неща, които общо струваха далеч под 100 кинта и зарадваха ММ. Не се разорих.

Не знам защо някои господа и майки на момчета тук упорито "натискат", че едва ли не всяка жена очаква и получава задължително такива, ще разори мъжа и няма да даде нищо в замяна. Също и защо на ниво "гадженца" не върви, а като му стане вече съпруга и му роди деца изведнъж за нея ще се отприщи рогът на изобилието, защото вече е "заслужила". Не виждам как един човек , който не обича да се раздава за другия, ще се промени за една вечер. Напротив, логично е да си остане същият, че и по-зле да става.

Трудно ми е да намеря отговор и на въпроса щом си убеден, че гадженцето до теб не заслужава жестове, защо тогава изобщо ти е такова? Аз лично с толкова неприятни ми хора на една маса не искам да седя, какво остава да са ми някакви. Как имаш отношения с човек, който не ти е приятен, не харесваш и не обичаш?

И е доста грозно да се допуска, че щом си завел жена някъде и си платил нещо, задължително се полага секс.

Никой не е твърдял обратното, на първите ти твърдения, това са си твои интерпретации.
Едно въпросче, дали според теб върви на гадженце, с което сте си го сложили няколко пъти и се познавате от месец, да получи подарък примерно чисто нова кола? И дали мъжът, който е направил такова нещо, би го направил чисто безкористно? И какво следва ако нещо не е както трябва и нещата се разсъхнат заради мацката?
Стандартните отговори и тълковни речници ги знам, няма нужда. Обаче се замислете кои мъже наистина в реала биха направили подобно нещо?

# 2 689
Тези за които сумата за нова кола е релевантна на сумата за теб за букет цветя, да речем. Различни възможности.

# 2 690
Вие се шегувайте с тия касови бележки, но историята помни не един случай, когато левентът си е водил счетоводство какво е похарчил за любимата и е предявявал сметката при раздяла.
Това трябва да отговори на въпроса какво се случва с колата, която е „подарена” на гадженцето от примера на rf22, колкото и на krist1989 да ѝ се струва, че е въпрос на възможности да махнеш с ръка и да прежалиш кола за 50-100 000 лв. както си склонен да прежалиш 50-100 лв. за букет.

# 2 691
Кои са пък тия дето подаряват на "гадженца" (близки от няколко месеца) кола за 50-100 К? Аз лично такива нито съм виждала, нито познавам. Поне в България. Трябва да са някакви тотални идиоти без мозък.

# 2 692
Аз лично знам за един левент, със статут на милионер, който направи ремонт на колата на гаджето си и после като се скараха и размаха касовата бележка. Това дори и да не го вярвате е истински случай.
Разделиха се и после пак се събраха.

# 2 693
На мен са ми подарявали кола и са ми я оставили след раздялата, както и друг си я взе след това. До човек е.
За това винаги казвам, че при раздяла си проличава най-добре кой какъв е и дали наистина е обичал.
П.С - първият ми беше дълга връзка само, а втория - кратък брак.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 14:18 от Angel_wing

# 2 694
Даденият от мен пример е в отговор на въпроса какво върви при гадженца и какво върви при съпрузи. Едва ли има нещо за обсъждане ако въпросната кола е за съпруга, въпреки че при семейството е донякъде обща, дори да е само за съпругата.

В дадения пример вариантите при скорошна раздяла са следните:

-не може да се разделят, на принципа "га яде кифтеата ни рива", начини има, особено за мъж с големи възможности и от сенчестите структури.
-връщат се всички подаръци и придобивки, много пъти съм чувал или попадал на такива истории, където мацката си е тръгнала от богатия си любовник/приятел само с някой парцал и/или дрънкулка, в по-добрите варианти с телефон или друга малко по-голяма придобивка,както и са останали спомени от някоя екскурзия до хубава дестинация.
-да си задържи придобивките, за което са нужни или левентът да е мега тъп, или мацката добре да си е оплела кошничката, както и да не я е страх от евентуални последствия.

# 2 695
  • София
Тоест, подаръците са само дотогава, докато стоиш с него... После трябва да ги върнеш. Това нещо като вещи под наем ли се явяват? Или важи само за скъпи подаръци от богаташи? Няма да се налага да връщам керамични слончета и магнитчета за хладилник, така ли?

Винаги ми се е струвало супер детинско да си искаш подаръците обратно след края на връзката. Сега, ясно е че 50к кола не е обикновен подарък, ама къде ти е бил акълът, като си го правил? Поеми си отговорността за действията.

Иначе тая тема ми напомни за един виц... Един си взел касичка, сложил й надпис "пари за подарък на милата за Коледа" и пускал в нея по долар всеки пък, когато правели секс. По средата на годината бил събрал за една картичка. Тълкованието го оставям на вас.

# 2 696
На мен кой каквото ми даде, нищо не връщам. Ма да е мислил бе. Да видя сега как ще доказва в съда какво ми е дал. Като пази касовите бележки, зор голям. Те не доказват, че ми е предал вещта. Трябва да търси свидетели и да се излага допълнително.

# 2 697
Това с връщането на подаръци, само ми затвърждава, че въпросните са дадени с умисъл, преднамерено, а не от любов. Мерси.

# 2 698
Представих си как някой колекционер на касови бележки си прибира всички подарени плюшени играчки от джъмбо и след време ги "подарява" на следващата - коте със сърчице за св. валентин, мечок за коледа и т.н.

# 2 699
Е, те обикновено на лизинг се взимат колите. Като свърши връзката, компанията си прибира колата. Да не си представяте наистина, че е пълно с подарени коли за 50К+, които после подарилият се чуди как да шитне в олх?

Общи условия

Активация на акаунт