Отговори
# 90
  • София
Извинявай, ама Германия е всичко друго, не не и пример. Огромна хаотичност.. За другите държави не мога да кажа без личен опит, само в стил "прочетох едикъде си". И не говоря наизуст за Германия, а на база споделено от хора, най-близките ми възможни, живеещи на 3 различни места там. Само преди две седмици едната ми дъщеря летя до Германия - нищо на летището, нищо.. Само насока със стрелка къде да идеш, АКО искаш да си правиш безплатен PCR тест. Тръгналите натам споделят за безумно струпване на хора пред пункта. Дори една проста температура не е мерена на другите, досущ като тук.

# 91
  • Варна
Във фб върви група от рода на "не на маските, без маски на 15 септември в училище. На тези дебили ли без извинение трябва да разчитам аз да спазват мерки? Или на директорите, които да не позволят деца без маски да влизат в училище? Или на децата да не се плюят, да не си дърпат маските, да ги носят правилно при положение, че родителите им са с такава нагласа?
Те в белите държави, където проследяват яко и спазват мерки и са къде пи-дисциплинирани не успяват да овладеят нещата след отваряне на училищата, че тук.
В Германия имало хаотичност. А тук ред и дисциплина сигурно hahaha

# 92
  • София
Боже, къде съм казала, че тук има ред и дисциплина..Споделих, че в дадената за пример Германия също няма такава стриктност, каквото казваш, при това още на входа на страната.. А после мрънкат немците как  работниците от Румъния и България са преносителите. Ми спрете ги, де..

# 93
  • Варна
Да, и има огромен скок на случаите и се говори за яко затягане на мерките. Та да питам пак, макар че въпросът яко се заобикаля и отговор няма да дочакам - на какво отгоре очаквате, че тук няма да се случи същото, че и по-зле? И докога предлагате да караме присъствено? До колко смъртни случаи в училищата?

# 94
  • Варна
Хора, съвсем сте изтрещели. Разбирам страх и опасения, но някои сте на границата на истерията. От изпаднал в ужас и почти в истерия човек аз не очаквам адекватно мислене и действия.

# 95
  • Варна
Хайде пак. Понеже питате докога ДО, аз пък питам докога присъствено. Задавам прост въпрос и ми се отговаря, че съм изтрещяла, истерясала и не знам какво Laughing Не че очаквах друго. Аргументи няма, отговори няма, само обиди. Не се ли усещате малко поне? Ай със здраве, отказвам се. Така дискусия не се води.

# 96
  • Варна
Първо, аз писах в множествено число и не знам защо се разпозна. Но е показателно.

Второ, задаваш го на неправилното място. От нас тук нищо не зависи и не знам защо питаш ТУК колко умрели трябва да има в училищата, че да минем на ДО.

Права си само за едно - така дискусия не се води. И ключовият момент е думата дискусия. Тук си чешем езиците и едва ли някой пише с илюзията, че нещо ще се промени от нашите драсканици.

# 97
  • София
На кое не ти се отговаря.? Нима ще приемеш така или иначе отговора, че има хора, при това не необразовани, които не очакват такъв апокалипсис и поредица от  смъртни случаи в училище при присъствено обучение? В същата тази Германия, която даваш за пример, на места маските се носят навсякъде ( и при влизане в училище, и в класната стая, и в коридора), на други обаче само при влизане и в коридорите/тоалетните.  В класната стая са си без.

# 98
  • София
Месечинке, наистина си доста крайна в очакванията си. От такива като теб действително не бива да се очаква да предлагат решения, защото в паниката си няма шанс да чуят аргументите за и против. Ще ме извиняваш също - но да наричаш хората, неискащи маски в училище - дебили?

# 99
  • София
Множество такива дебили има и в даваната от Месечинка за пример Германия. А в Корея със сигурност пък няма ни един такъв дебил, ама случаите пак скочиха..

# 100
  • София
Аз точно това искам да кажа - не вярвам да има мерки, които чудодейно ефективно да спрат евентуалното разпространение на зараза в училище - повече от това детето да си отиде у дома при появата на първи симптоми и да се почиства, дезинфекцира, да се мият ръце и да има повече игра/престой на открито.

Да, хубаво би било да са по 10-15 деца, вместо 20-30 в класната стая с отстояние 2 м., но как да стане това. Как? Колко учители ще бъдат необходими и може ли да се случи, ако няма двойно повече учители, както и ако няма възможност за предаване на урок през камера?

# 101
  • София
Да, и има огромен скок на случаите и се говори за яко затягане на мерките. Та да питам пак, макар че въпросът яко се заобикаля и отговор няма да дочакам - на какво отгоре очаквате, че тук няма да се случи същото, че и по-зле? И докога предлагате да караме присъствено? До колко смъртни случаи в училищата?
Месечинке, разписанията ще са на брой заразени, не на умрели! Когато РЗИ ги подадат за София-град, ще ти отговоря! Grinning

# 102
И в двата случая, Кати, ще мине много време, докато на пазара се пусне ваксина без странични ефекти.  Преди време бях чела, сега ще го потърся , интервюто на немски специалист-вирусолог, който казваше, че разработването на ваксината срещу Ковид19 ще отнеме години, а може и дори да не бъде създадена въобще в близките години такава без съществени рискове за ваксинирания.  А и ми е интересно, ако след половин година множество руснаци изследвани не дадат индикации за  проблеми след ваксинацията, това сигурна ли я прави? Понякога  негативите се проявяват не веднага..Беше  дал същият висусулог  пример с други такива ваксини за тропчиеска денга, за малария, за които има разработки от доста повече години, които обаче така и не дават високоефективна защита, а имат не един страничен ефект. Според него алтернативата  към момента е по-належащата разработка на антивирусни медикаменти, които да  спомогнат по-лесното протичане на заболяването и минимизирането на уврежданията от него. Но както знаем, всичко е бизнес..

Държа да подчертая, че не съм антиваксър, децата ми са ваксинирани с всичко по имунизационния календар, но това е друго..И затова няколко пъти вече питах по-горе какво правим, докато този вирус продължава да е сред нас, а сигурна ваксина срещу него няма, все на ДО ли го карат децата?

PS Намерих го.
https://www.tagesschau.de/inland/interview-keppler-101.html
На мнението на уважаемата русалка съм! Трябва цялостна стратегия за всички сектори, а в момента единственото, което се коментира е новата учебна година.
В друга тема Nikola Tesla коментира,че "Това което в момента трябва да направим, е да се засили контролът върху спазването на мерките особено в провинцията. Ако от мен зависеше бих направил и един допълнителен ход, затваряне на нощните заведенията от есента до пролетта, в които има оптимални условия за разпространение на вируса, затворени пространства и мерки 0. Преструктуриране на бюджета и компенсация на всички работещи в тях за 6 месеца, използване на фондовете на ЕС за подпомагане на държавите в условия на пандемия, т.като е ясно че трудното тепърва предстои и ще приключи догодина когато ще имаме ваксина, дори и да е ограничено количество, ще е достатъчно за цялостно справяне с вируса, защото защитят ли се рисковите групи можем да оставим вируса да си се разпространи в нерисковите без да има нужда повече да го бавим."
И аз питам какво правим, докато този вирус продължава да е сред нас ?
 Nikola Tesla, откъде тая информация?-]трудното ще приключи догодина когато ще имаме ваксина, и
"използване на фондовете на ЕС за подпомагане на държавите и преструктуриране на бюджета и компенсация на всички работещи в тях за 6 месеца".
  Как по-точно?Мерките за самонаетите например?Грантове за 6 месеца ще има ли-за осигуровки например? А с дългосрочните кредити какво ще се случва? А със семействата с ипотечни, които вече са отсрочили преди? А с тези, които едвам смогват да покрият здравни при МОД 610? Или умниците ще вдигнат още нагоре МОД догодина? С "мерките" от миналата година нищо няма да се компенсира, а отиваме в национална катастрофа! Та каква е точно стратегията на национално ниво, защото и 3-годишно ДО няма да ни спаси?

# 103
  • София
Аз имам един ситуационен въпрос.
Ако в близост до вас живее съученик на детето ви, семейството му няма автомобил, ще бъдете ли съгласни освен собственото си дете, да карате и съученика? Срещу заплащане, да речем, за да бъде идеална ситуацията...

# 104
Да. Това си е класика.

Общи условия

Активация на акаунт