Отговори
# 105
  • Майничка
Да, разбира се, без заплащане, но с контролно чуване сутрин, в определен час. Всичко се случва, болно дете, шофьор, ЧП у дома, успиване... за последното едно обаждане дори ще е полезно.

# 106
  • Варна
Аз не бих, независимо от заплащането.

# 107
Аз не бих, независимо от заплащането.
Ако детето ти стои с въпросния съученик, от какво се пазиш? Ще си разменят в училище, каквото имат да си разменят плюс бонуса, че като го "пуснеш" съученика в ГТ увеличаш възможностите да се обогати споделяната флора. Thinking

# 108
  • Варна
Не разбрах, че въпросът е зададен от гледната точка за ковид. Не бих приела, защото това е редовен ангажимент и отговорност към друго дете, а не понеже ме е страх от зараза.

# 109
  • София
Не е зададен от гледна точка на притеснения от ковид. Но, да, интересно ми е, колко хора могат да си променят ежедневните навици, за да са полезни в тази ситуация, примерно...

# 110
  • София
Някой може да има  други доводи против, не непременно короната, знам ли.. Аз примерно не съм шофьор, но ако бях начинаещ такъв и се налагаше  да возя собственото си дете до училище, нямаше да кача съседското дете от оправдан страх да не стане нещо по пътя, поне не и в началото. Те не че и родителите биха ми го дали при това условие, де. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ако обаче съм опитен шофьор и става дума за короната ( а и без нея, разбира се) - твърдо да.  Естествено с уговорките, упоменати от Гаргамела по-нагоре. Та това дете е съседче, съученик, вероятно и добро приятелче, а и самата аз ще познавам родителите. Така или иначе ще контактуват на затворено и в училище, няма да има разлика за още едни 15 -20 мин в колата. А и както отбеляза Солничка, в противен сучай  въпросното ще се качи на рейса/тролея/трамвая/метрото, шансът да  завъди нещо там за 30-40 мин е по-голям, а после пак ще контактува с моето и другите..

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 17:17 от пенсионирана русалка

# 111
Аз бих карала без заплащане с условие, че може някой път за не е възможно.

# 112
  • Варна
С малко отклонение да кажа, че много често (не винаги) се случва това с подадения пръст и изядената ръка. Някои хора (никак не са малко) възприемат услугата на добра воля като нещо, което им се полага и ако някой ден имаш нахалството да споменеш, че не си на линия по някаква причина, започва едно цупене и вменяване на вина, не е истина. Дето ще си влошаваме отношенията, както и тези на децата, айде няма нужда. Всеки да си знае колата.

Казвам го от гледна точка на шофираща постоянно, както и пълен трезвеник, което  за 20+ години шофьорски стаж ми е правило лоша услуга и опити за нагли злоупотреби.

# 113
Разбирам доводите ти. Често си патя от "подаден пръст", но в случая, ако е уточнено, че не им се полага по право, мисля, че няма да имам против да возя приятелче заедно с моето дете. Ако приятелчето е навреме, родителите му са отзивчиви и не считат возенето за даденост, смятам, че ще е добре моят да има компания. Пък и не ми пречи, така и така ще го карам моя....

# 114
  • Майничка
Доуточнявам, че бих поела ангажимента само за каране сутрин. През деня вече твърде много ситуации биха могли да възникнат. Някак априори си представих ситуацията по-гимназиална, може би защото и аз, и двете ми деца сме били в училища на под 10 мин.пеша от дома.

# 115
Ами то и другият избор не е много за избиране - искам в клас, но рискувам да умре.

Детето си само вкъщи ли то държиш? Не рискуваш ли, като го изведеш в парка или до магазина?

Дискотеките и хотелите по морето пращят по шевовете, обаче на училище е много страшно....?

Детските градини работят от 3 месеца. Засега положението е добре, особено че там са още в по-голяма близост децата, защо да не е и в училище добре?
Хайде пак......
Как може да сравнявате хотели и училища? Първите не са задължителни, а и почиващите са на  плажа -НАВЪН. Учениците /25-26броя /са в една стая , по 7 часа ,плюс градски транспорт.
Управляващите трябваше да предложат вариант  за безопасна среда.
Защо не намалиха поне часовете за престой в училище? Има предмети ,които могат да се преподават дистанционно. Визирам пеене, изобразително, час на класа,философия,та дори и предприемачество.  НО и тук ще скочи някой ,че няма по-малко важни предмети.

# 116
  • Варна
Някакъв еврокомисар се е изказал. Не се наемам да коментирам, но ми беше интересно да го прочета. Копвам дословно:

"Отварянето на училищата не се очаква да доведе до голям скок в случаите на коронавирус, заяви в интервю европейският комисар по здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакидис.

"Проучванията в няколко страни от ЕС показаха, че предаването (на вируса) от дете на дете в училищата е рядкост и отварянето на училищата не води до значително увеличение на инфекциите", каза тя пред италианския вестник "Стампа", съобщи ДПА, пише Novini.bg.

"Според данните, с които разполагаме, ако се прилагат добри санитарни мерки, като това между учениците да има разстояние или те да са разделени на групи, малко вероятно е училищата да се окажат по-голям източник на инфекции, отколкото други места. Именно на това се надяваме и ние", добави Кириакидис.

По думите й първата ваксина срещу вируса може да бъде достъпна в края на тази или началото на следващата година. Тя обаче подчерта, че е "рисковано" да се прогнозира с точност.

Миналата седмица Агенцията по обществено здраве на Англия публикува изследване, според което от над 1 милион деца, които през юни са посещавали предучилищна подготовка или начално училище в Англия, едва 70 са били засегнати от коронавирусни епидемични взривове.

"В случаите, в които деца са се заразявали с вируса, това най-вероятно е ставало у дома, обикновено от родител. При половината от епидемичните взривове няма нито един засегнат ученик, а предаването между ученици е голяма рядкост", констатира здравната агенция."

# 117
Ами то и другият избор не е много за избиране - искам в клас, но рискувам да умре.

Детето си само вкъщи ли то държиш? Не рискуваш ли, като го изведеш в парка или до магазина?

Дискотеките и хотелите по морето пращят по шевовете, обаче на училище е много страшно....?

Детските градини работят от 3 месеца. Засега положението е добре, особено че там са още в по-голяма близост децата, защо да не е и в училище добре?
Хайде пак......
Как може да сравнявате хотели и училища? Първите не са задължителни, а и почиващите са на  плажа -НАВЪН. Учениците /25-26броя /са в една стая , по 7 часа ,плюс градски транспорт.
Управляващите трябваше да предложат вариант  за безопасна среда.
Защо не намалиха поне часовете за престой в училище? Има предмети ,които могат да се преподават дистанционно. Визирам пеене, изобразително, час на класа,философия,та дори и предприемачество.  НО и тук ще скочи някой ,че няма по-малко важни предмети.

Значи не ви е страх да си заведете детето на хотел, където не е ясно кой е спал, пипал, чистил, готвил, поднасял и т.н., за ядете в ресторанти, където не е ясно кой киха и кашля над храната, но ви е страх да ги пуснете на училище при засилени хигиенни мерки?
Мен също ме е страх да не се разболеем , обаче не може да се живее в страх с години.....

# 118
  • София
Горното ми напомня нещо в тази връзка.. Преди седмица - две, в делничен ден,  палят девойките колата и в жегата - дружно към Златните мостове. Спираме долу, изминаваме, ходейки,  пътя през гората до х."Момина скала" и сядаме в последната да хапнем. Наглед мерките - ОК,  жената с маска, приборите увити надлежно в салфетка, в тоалетната - наличен сапун.. Нямаше и никакви хора, понеже беше през седмицата. Хлад до реката.. Рай с една дума. Отваря обаче  едната ми дъщеря салфетката с приборите и на вилицата - наслоени нечистотии. Нямам идея въобще ли не беше мита, по грешка ли беше попаднала там - но все тая.. Към днешна дата има тонове изисквания не само за просто миене с вода и веро, а и за дезинфекция  с други препарати. Но не..Sad Та кел файда, че бяхме сами, че бяхме на открито, че жената беше с маска вътре, представям си припряно да беше използвала вилицата девойката без да види. Не корона, а не знам какво можеше да хване...

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 20:48 от пенсионирана русалка

# 119
  • София
По тази причина, вкъщи съдовете и приборите вече се мият само в съдомиялната, на програмата с най-висока температура. Някъде около 90 градуса е мисля...

Общи условия

Активация на акаунт