Отговори
# 615
Дебеличките там в ъгъла да се срамуват, че са дебелички, нали? Направо да им залепим устите, да не ядат!
Точно за тях трябва да направят нормативите, дори не е нужно да има оценки.

Съгласна съм, че за дебеличките е най-трудно, но пък и няма как да си дебеличък и да искаш 6 по физическо. Някак си няма как да направят нормативите за тях. Това са деца със здръвословни проблеми и като такива следва да се лекуват.

Не ви ли е срам да мислите и пишете това?

# 616
Не ми се вижда нормално родител да няма желание да се занимава с обучението на собственото си дете. Детето е свое, собствено, не е нито на държавата, нито на училището и родителят носи отговорност за него във всеки един момент и всеки един аспект.
Да, обаче образованието е БЕЗПЛАТНО по закон поне до 7ми клас. Ама като ти изтъпанчат едно ДО и видиш как мотивирано дете не се справя с материала, понеже има кофти интернет, не може да комуникира с учителя при въпроси и ти не можеш да му обясниш материала, но същото това дете има отлични резултати в присъствена форма, тогава къда е желанието?!? Защото държавата не си върши задължението по предоставяне на безплатно образование, родителите трябва да финансират уроци, понеже видиш ли детето си е тяхно.
Еми на съм съгласна, че е въпрос на желание. Въпрос на пари и време е.
А ДО също не е безплатно. Има разходи за устройства и интернет, които някой семейства минимизират.

# 617
Хората, които не се справят с правописа, трябва все някъде да блеснат. В нормативите например.

# 618
  • Русе
Моят национален състезател се справя по-добре с правописа на трите езика, които учи, отколкото с някои нормативи. Както тренира всекидневно по няколко часа и физиката му и подготовката му са впечатляващи. Само отбелязвам и не ми се влиза в дебати, че и време нямам.

# 619
За някое конкретно дете ли говориш? Примерът е прекалено частен.
За частен пример: засега не е имало случай, да не мога да обясня нещо вкъщи по материал до края на прогимназията. Намирам време, ако има нужда, чета допълнително, изяснявам го за себе си, осмислям и обяснявам. И на работа ходя, че и на смени. Като нещо не е ясно на детето, и то само си търси обяснения и чете допълнително по въпроса. Наистина, въпрос на желание, на база частен случай.лични наблюдения и практика. Време намирам, допълнителни пари не влагам.
Безплатното образование до 7 клас колко пари за помагала гълта в началото на всяка учебна година?
В присъствена форма колко деца ходят на уроци срещу заплащане?

# 620
....родителите трябва да финансират уроци, понеже  детето си е тяхно.
Харесва или не. Такава е летвата. Или я прескачаш или отиваш да се срамуваш при несправилите се с ...норматива.

# 621
Хората, които не се справят с правописа, трябва все някъде да блеснат. В нормативите например.
Представи си и това при присъствено обучение. При ДО ни правопис, ни нормативи! Ужас!

Харесва или не. Такава е летвата. Или я прескачаш или отиваш да се срамуваш при несправилите се с ...норматива.
Ми не е такава. Уроците са по желание и то по предмети, по които детето желае да се усъваршенства, не за базови знания! Аз съм ходила на уроци като кандитатствах, по предметите с които кандитаствах. Другото си го учих и без уроци.

ПС: Любимо ми как някои се зачекват за правопис във форум! Не, че те нямат правописни грешки в 1000та си поста, ама да посочим другите кви са неграмотни! Особенно при липса на адекватни аргументи по темата, правописа винаги помага!

# 622
То и  матурите в 7 клас се покриват от базови знания, ама колко деца ходят или не ходят на уроци? И защо ли...

# 623
То и  матурите в 7 клас се покриват от базови знания, ама колко деца ходят или не ходят на уроци? И защо ли...
Не всички ходят на уроци! Много си зависи от училището и от учителския колектив. Има и такива, които ходят, но не са всички от 6-ците. Не е и редно да се обощава.
Повечехо ходят, ако ще кандидатстват.

# 624
Аз съм ходила на уроци като кандитатствах, по предметите с които кандитаствах.

Ами, аз пък не съм. И влязох в един от най-желаните университети в България на първо класиране. Или може би не е трябвало да ме приемат, щото не съм ходила на уроци? Може би родителите ми не са се справили, понеже трябва да финансират уроци, ако искат детето им да е успешно....

# 625
  • София
Уроците не са задължителни, който ще да ходи на уроци, но ще види елитна гимназия през крив макарон.

# 626
Аз съм ходила на уроци като кандитатствах, по предметите с които кандитаствах.

Ами, аз пък не съм. И влязох в един от най-желаните университети в България на първо класиране. Или може би не е трябвало да ме приемат, щото не съм ходила на уроци? Може би родителите ми не са се справили, понеже трябва да финансират уроци, ако искат детето им да е успешно....
Защо цитираш мен? Аз не твърдя, че трябва? Напротив, даже съм писала, че не всички са ходили!
Това, че аз съм ходила, е било избор на родителите ми, не мой. Не е задължителен. Аз се явявам на изпити от ранна датска възраст. Сега всички се явавят, ама по мое време не беше така. Местили са ме от няколко училища, понеже били "под нивото ми"/думи на майка ми, не мои/.

# 627
На практика всички кандидатстват след седми клас. Такава е системата. Вече зависи кой за какво. Може за техникума по кожени изделия, може за немската гимназия.
Зададох въпрос, обобщението не е мое.
Сега и преди е различно и сравнението не е на една и съща база.

# 628
Защо цитираш мен? Аз не твърдя, че трябва?

Ето защо....

# 629
Защо цитираш мен? Аз не твърдя, че трябва?

Ето защо....
Това е прекалено извадено от контекста на целия пост.
Не ми се вижда нормално родител да няма желание да се занимава с обучението на собственото си дете. Детето е свое, собствено, не е нито на държавата, нито на училището и родителят носи отговорност за него във всеки един момент и всеки един аспект.
Да, обаче образованието е БЕЗПЛАТНО по закон поне до 7ми клас. Ама като ти изтъпанчат едно ДО и видиш как мотивирано дете не се справя с материала, понеже има кофти интернет, не може да комуникира с учителя при въпроси и ти не можеш да му обясниш материала, но същото това дете има отлични резултати в присъствена форма, тогава къда е желанието?!? Защото държавата не си върши задължението по предоставяне на безплатно образование, родителите трябва да финансират уроци, понеже видиш ли детето си е тяхно.
Еми на съм съгласна, че е въпрос на желание. Въпрос на пари и време е.
А ДО също не е безплатно. Има разходи за устройства и интернет, които някой семейства минимизират.

Общи условия

Активация на акаунт