Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 697
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Днес публикуваха учебниците за 9 клас в сайта на гимназията, какво учене ще падне по разказвателните, по 1 учебник на срок...
Доколкото знам учениците от езиковите гимназии, които не са учили разказвателни предмети в 8 - ми, сега в 9 клас първият срок учат материала от 8 клас, а вторият взимат за 9. И вероятно затова ще са по два учебника.
Относно цената, миналата година му взех само по математика и БЕЛ нови и разбира се и АЕ, другите бяха стари. Купих ги от бг учебник. Имат и книжарница в подлеза на НДК.

# 106
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз всичко купувам втора ръка. На пазара на Красно село има много хубава бутка. Всичко си има на цена около 70%.
Излезнаха и списъците с учители и учебници(не всички). История ще се учи на френски. Grin Звъни наборката вчера в истерия. "Защо точно История, аз на български не я разбирам". Едва ли се сеща, че и 3/4 профил са й по този предмет и то познайте на какъв език Smile

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 09:37 от ninanb

# 107
В нашето училище има традиция да се взимат учебниците от по - големите на прилична цена - уговарят се на 15 септември. Миналата година дъщеря ми се запозна с едно момиче и ги купи от нея. Купувахме само работни тетрадки и учебниците по езици. Бъдеща осмокласничка вече се е свързала с дъщеря ми за да вземе нейните.

# 108
  • В средата на времето
Аз съм от тези, които купуват нови учебници. Миналогодишните мисля да ги подаря, само трябва да ги прегледам в какво състояние са. В Първа май няма традиция да публикуват списък с учебниците на сайта им, така че ще пазарувам такива след 15-ти явно. Rolling Eyes

# 109
Аз също купувам нови учебници, освен ако не се окаже някой дефицитен. Мин година така трудно намерих един. Искам да науча младежа да подчертава най-важното, да си води записки в полето, нещо, което не беше възможно до 7 клас. Но е ефективен начин на учене.
Довечера съм на онлайн род среща.

# 110
  • София
Ние до миналата година купувахме само нови учебници (вкл. втори комплекти по някои предмети в периода 5-7 клас, защото чантата и бе много тежка). Тази година щерката намери онлайн няколко намалени, почти неотваряни, и ги взехме. Единствено ме помоли мат да купя нов, останалите ще търсим или намалени онлайн, или от базара за учебници в училището, който традиционно се организира в началото на учебната година. А може и от Алея на Книгата, която предстои следващата седмица. Нашите учебници ги запазих за приятелка, чието дете ще учи в същото училище с изкл. на математиката и българския, които ще запазим.

# 111
  • София
Момичета, от 7ми ще има и панаир на книгата. Аз натам съм се засилила за учебници.

# 112
  • София
Аз всичко купувам втора ръка. На пазара на Красно село има много хубава бутка. Всичко си има на цена около 70%.
Излезнаха и списъците с учители и учебници(не всички). История ще се учи на френски. Grin Звъни наборката вчера в истерия. "Защо точно История, аз на български не я разбирам". Едва ли се сеща, че и 3/4 профил са й по този предмет и то познайте на какъв език Smile
А сигурно ли е, че единият ПП ще е история? Май навсякъде, където 3/4 профил бяха определени с ДПП, децата избират наново в 10-ти клас и могат да сменят предметите. При вас не е ли така? Иначе ПП се провежда на български по принцип.

# 113
  • София
Момичета, от 7ми ще има и панаир на книгата. Аз натам съм се засилила за учебници.
И аз се бях засилила,но се оказа,че от издателствата,чиито учебници ще ползва дъщеря ми само Просвета ще участва.
Мислех дали миналогодишните учебници да не ги продам в книжарницата на БГ учебник.Обаче щерката иска да запази БЕЛ и математика и се отказах.

Аз имам друга чуденка.Дали учебниците по разказвателните предмети трябва да се купуват и на български и на чужд език.

# 114
Да, трябва — когато са налични по чужд език на съответното издателство, че те трябва и да съвпадат... В някои случаи няма учебници, а само помагала и разни материали ...

# 115

П.П. Някой да има мнение за учебници по математика на "Регалия"? Сякаш някой беше споделял, но не помня добро или лошо

Математиката на Регалия се води за най-трудна. Ползват я предимно в МГ.

# 116
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Изпуснах ви доста теми!

И аз купих учебниците - нови/стари - от бг учебник. Продадох старите с изключение на българския, литературата и математиката. Като гледам няма да имат никакъв предмет на немски.

# 117
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Едва ли се сеща, че и 3/4 профил са й по този предмет и то познайте на какъв език Smile
А сигурно ли е, че единият ПП ще е история? Май навсякъде, където 3/4 профил бяха определени с ДПП, децата избират наново в 10-ти клас и могат да сменят предметите. При вас не е ли така? Иначе ПП се провежда на български по принцип.
Санака, не съм сигурна. От наборката знам това, че 3 ПП е история. До сега доколкото знам се учеше География на френски. Сега с Коронавируса явно са намерили друг учител. И нейтива ще е друг, че през април си се прибра във Франция.

# 118
  • София
Погледнах, че по ДПП за вашия набор в 18-то /нали сте там?/ паралелките са обявени с 4 профила, а в тазгодишния ДПП са посочени само първите два. Предполагам, че ще имат възможност в 10-ти клас да изберат други 3/4 профилиращи предмети и да избяга от историята, ако не я харесва или има друга ориентация за висше образование /дори във 2АЕГ, където години наред четирите профила се обявяваха с ДПП и бяха едни и същи всяка година, десетокласниците избираха 3 и 4-ти профил наново/.  Ако девойката има познати десетокласници в училището, може да ги попита.

# 119
  • нейде там, където ....
Аз мисля да купим нови учебници, най-вероятно от ozone, заради отстъпката и удобството. Може да се разходя да видя и бг учебник. Старите не стават за ползване от друго дете, а и някои от тях набора иска да си задържи.

П.П. Някой да има мнение за учебници по математика на "Регалия"? Сякаш някой беше споделял, но не помня добро или лошо

Математиката на Регалия се води за най-трудна. Ползват я предимно в МГ.

Това ми звучи добре, благодаря. Макар да е странно, профилът на паралелката не е математически. (замислено емотиконче)

Започнаха ли децата преговор и подготовка някаква за училище? На нашия му се струва далеч още.

Общи условия

Активация на акаунт