Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 690
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Ние сме на морето. Най-после и аз стигнах до него. Времето е прекрасно, има вълни за радост на хлапетата. Имам си за една седмица допълнителна тийнейджърка, демек взехме приятелско дете с нас. Утре ни пристига останалата компанията.

Много се ентусиазирах за възглавниците с просо и спелта на Сиси.
Димитрина, много сили ти пожелавам!

Мисля да сложим ваксини, аз съм слагала веднъж и ми действа добре.

# 91
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
dimitrina73, ужасно съжалявам!
Не губете надежда и дано се случи чудото!

beki8, честити 15 на младежа ти (с малко закъснение)! Здрав, спокоен и успешен да бъде!

Поздравче от мен ...

# 92
  • София
aniK, освен Темпур, вкъщи имаме и от тези възглавници - една Жу, която е само с просо и няколко Туини - от едната страна със спелта, от другата с просо.
А жътварки, хлебни бълхи и други подобни любимци отглеждате ли си с тези възглавници? Joy

# 93
  • София
То се е видяло, че моят сладур няма да успее да прочете книгите, не се е и засилил де, та препоръчайте ми някоя подходяща филмова версия на "Дон Жуан" или на някоя от другите книги.

# 94
Buni, това са бели кахъри; вземи едно помагало на изд. Персей за 9 клас с анализи на произведенията или пък влез в бг материали:  Слънчевата беше пуснала линк преди 2-3 седмици. Нека чете нещата “в крачка” , докато ги изучават. Не са за тях тези произведения, така че и да се насилят да ги прочетат - нито ще ги разберат, нито ще им харесат. Това е друго поколение. Може и да има изключения — говоря за масовия случай!  Иначе, аз от любопитство изгледах Онегин с Ралф Файнс и Лив Тайлър и ми хареса; макар и не руска версия - доста правдиво пресъздаване на епохата, но синът ми не би го изгледал ... Това е положението, от други неща се интересуват децата ни☹

# 95
aniK, освен Темпур, вкъщи имаме и от тези възглавници - една Жу, която е само с просо и няколко Туини - от едната страна със спелта, от другата с просо.
А жътварки, хлебни бълхи и други подобни любимци отглеждате ли си с тези възглавници? Joy
Ха-ха.. Тц.. Simple Smile Те са обработени някак си (от телефона съм и не ми се търси, за да бъда точна за технологията) и стоят сухи и някак набухнати. По принцип пишеше, че пълнежът трябва да се сменя на няколко години (и това не помня колко), но ние не сме сменяли повече от 10 г. и нямам намерение. Simple Smile Те са ми от крайно еко, био периода, когато се бях ентусиазирала много, че и ЕБХ практикувах с малкия. Та тогава някъде покрай пазаруването на мега яки цветни и шантави многократни пелени, попаднах и на тези възглавници. Винаги бяха и по изложенията и базарите в НДК, но сега няма представа дали са просъществували..

Весело да е на всички плажуващи или почиващи като за последно! Много жега... Струва ми се, че и октомври морето не би било мираж. Simple Smile

# 96
  • София
saffron, много благодаря!

# 97
  • София
Buni надявам се си поне малко поуспокоена вече!
Иначе Saffron ти е дала добра идея.Аз купих христоматията на БГ учебник и там също ги има произведенията.
Другата седмица ще има Алея на книгата на Витошка и в парка на НДК,ако някой го интересува.
Традиционно правят 20% намаление на учебници и помагала,но тази година от големите издателства ще участва само Просвета.Друга година и Булвест са там с Анубис.

# 98
  • нейде там, където ....
Buni надявам се си поне малко поуспокоена вече!
Иначе Saffron ти е дала добра идея.Аз купих христоматията на БГ учебник и там също ги има произведенията.
Другата седмица ще има Алея на книгата на Витошка и в парка на НДК,ако някой го интересува.
Традиционно правят 20% намаление на учебници и помагала,но тази година от големите издателства ще участва само Просвета.Друга година и Булвест са там с Анубис.

Това ли беше най-добрата христоматия? Бих се радвала, ако има и по някой ред анализ, освен самите произведения.

П.П. Някой да има мнение за учебници по математика на "Регалия"? Сякаш някой беше споделял, но не помня добро или лошо

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 19:37 от jd

# 99
  • София
П.П. Някой да има мнение за учебници по математика на "Регалия"? Сякаш някой беше споделял, но не помня добро или лошо

Спомням си, че бях чела коментари на Дидева и Ганис. Потърсих ги. За профилирана подготовка и по-големи е, но пак може да е някакъв ориентир.
На тази страница са  https://bg-mam.ma/p/1241479/41178051

# 100
  • София
jd, Дидева няколко пъти е споделяла в разни теми, че учебниците на Регалия са тегави. Мисля, че миналата година по времето на излизане на списъците с учебниците имаше дискусия в темата на НПМГ. Но зависи и от учителя вероятно...

# 101
  • София
jd не знам дали е най-добрата христоматия.В списъка с учебници е и това е причината да я купя.Сега погледнах,че христоматии имат и Просвета и Регалия.

# 102

Вижте каква съвестна 9класничка съм. Иначе младежът, с когото имаме уговорката да чете е в басейна, не сега де, а докато аз го чаках на другия шезлонг. Поздрави от слънчева Тракия!

# 103
Ааа,  Светкавица - ще те призная за съвестна, само ако я видя до джапанките ти — отворена и в оригинал; на български — всеки може!  Признавам си: Дядо Горио и Мадам Бовари не съм ги чела ..., но пък знам кой ги е написал и ги свързвам със съответната епоха, също така мога да ги използвам като нарицатални при нужда... Това имах пред вид, като писах, че не е за нашите тази литература — дори и най-съвестните деветокласни читатели не могат да ме убедят,  че са я усетили  и разбрали  — нека не се лъжем!

# 104
Днес публикуваха учебниците за 9 клас в сайта на гимназията, какво учене ще падне по разказвателните, по 1 учебник на срок...мен ме заболя главата само докато ги разглеждах, и сумата си е бая стабилна за нови - без езиците и помагалата отива към 220 лева.
Ако някой ще купува - в Озон.бг има 10% отстъпка за учебници при плащане с карта Виза.

Общи условия

Активация на акаунт