Азиатска козметика и грим 18

• 44 274
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Отдавна говорим за stylevana, но май никой все още не се е престрашил да поръча. Нещо доста подобно на Yesstyle е, с добри купони и отстъпки,  но иначе доста завишени "редовни" цени. Има реферална програма и подаръци при покупка. Доставят само до UK и над 39паунда е безплатна доставката. Сайта доста го обсъждат по англоезичните групи за КК.

# 421
Как си почиствате гъбичките на кушоните?
Почиствам с измивното олио, което ползвам в момента, понякога добавям и пяна или течен сапун със спирт за дезинфекция.
Някое от тези, които ползвам, ги унищожава много бързо, променя им цвета и придобиват един такъв захабен  вид много бързо, който ме дразни.
Та реших да си сверя часовника вие как го правите.

# 422
Присъединявам се към въпроса на Зари с допълнение - "Колко често ги почиствате?" и още един въпрос - "Кой ви е любимият хидратиращ продукт (напишете и каква ви е кожата) Simple Smile
Тръгнала съм на лов за хидратация...

# 423
Почиствам ги с интимен гел и досега нищо не им станало. Чистя ги на бройка ползвания, обикновено 5 макс. до 10. В зависимост от това колко често се гримирам, може да мине седмица от последното миене, а може и месец.

Danche_Kalpazanche, какъв тип продукт по-точно те интересува? Аз съм със смесена кожа. Много харесвам Etude House, Soon Jung, pH 5.5 Relief Toner, също цялата серия Moisture на Pyunkang Yul, Nacific Real Floral Air Cream, на Dear Klairs Supple Preparation Facial Toner и Rich Moist Soothing Serum, от шийт маските - всички на JM Solutions и Mediheal.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 12:52 от Reddish Brown

# 424
Почиствам със сапуна, с който си мия и четките за грим. Купувам го от DM, един голям калъп, мисля че се води за петна. Измива идеално и течни и сухи продукти и не променя цвета, и не поврежда гъбичката/четката. Ползвам го и за скъпите си четки, и за бюти-блендър. Гъбичките на кушъните направо стават като нови Simple Smile
Мия всичко за грим накуп поне веднъж месечно, а нещата които ползвам ежедневно- всяка седмица.

# 425
  • Варна
Аз преди , като ползвах бюти блендър и четки за грим си купувах специален измивен гел за четки . И все пак минавах и със сапунче Grinning

# 426
Досега все следвах указанията, които са написани на кушоните за миене на пуфа, но освен че е скъпо и резултата не ми допада. Сега ще отварям един нов, гледам и на него пише да се чисти с измивно олио.
Така и ще имам база за сравнение.

Виола сещам се за кой сапун говориш, аз имам по-малкия размер с аромат на лимон.

Още не съм се разписала за чусок, само хвърлям тук там едно око и пълня кошници.
Кой страдаше за хиалуроновата есенция на isntree в джолсето в момента е 15 долара и шипинга   е безплатен.

В yestyle, някой от продуктите на неоген са намалени и с кодове и другите екстри ще дойде на 11-12 долара
Форумната must have слънцезащита
https://www.yesstyle.com/en/neogen-dermalogy-day-light-protectio … ml/pid.1062926456

Трюфеловия мист
https://www.yesstyle.com/en/neogen-dermalogy-white-truffle-ampou … ml/pid.1072637703

този бюджетен кушон  е 2 долара надолу
https://www.yesstyle.com/en/missha-magic-cushion-cover-lasting-2 … ml/pid.1048998395

Тези падавете на PY
https://www.yesstyle.com/en/pyunkang-yul-1-3-cotton-pad-160pcs-1 … ml/pid.1071635852

В секцията за хелуинските маски ги видях, може и други неща да си намерите.

За stylevana някой беше писал в тази тема, че е поръчвал и нямаше забележки. На пръв поглед ми идва малко по скъп от стайла, но не съм го разцъквала

За хидратацията, нормална към суха кожа,
тонери - real barrier, huxley - ползвах си го и като хидратираща маска върху падове, издирвам го отново на поносима цена да ми падне, rovectin
кремове - round lab, real barrier, nacific calendula който в добавка има и успокояващ ефект, тонера също е хубав, но е по-добър вариант, ако се търси нещо комплексно, хидратация и успокояване.
шийт маски не обичам, но тези на illi  са страхотни след тях huggee, добър ефект, но ме дразни консистенцията.

# 427
Момичета, препоръчайте ми слънцезащита 50+ SPF P++++ - с възможно най-матовия финиш.

От месец използвам TO и корейска козметика и кожата ми от мазна стана супер подсушена и хубава, обаче като сложа слънцезащита и пак лъсвам и не мога да се нарадвам на сухата си (за първи път в живота) кожа.

# 428
Момичета, препоръчайте ми слънцезащита 50+ SPF P++++ - с възможно най-матовия финиш.
Вечен любимец. Хем матира в истинския смисъл на думата, хем не изсушава. Hands Plus1

# 429
  • софия
Ама това е сапун за пране...
Аз  ги мия с течен сапун и от време на време с разтвора за  почистване на четки  на Ebelin от DM. Препоръчвам го.

# 430
Аз всичко (четки, гъби) мия с марсилски сапун, който е много силен и вади всякакви петна, та поне знам, че е чисто. Не щадя нищо, хигиената ми е по-важна, а каквото се захаби хвърлям и купувам ново. Гъбичките ми ги мия след всяко ползване и ми издържат около 2-3 месеца. За кушъните си купувам нови от ebay и подменям оригиналната когато се разкъса.

За слънцезащитата, Bioré UV Watery Gel или Watery Essence. Но и двете са с алкохол засега и за суха кожа зимата могат да са малко кофти. Тази синята Missha, която препоръчва Reddish Brown също е хубава, но и тя е с алкохол. И на мен лично ми щипе около очите и често ми се е случвало да си разваля грима от сълзене с нея. Аз най-много харесвам Missha All Around Safe Block Essence, при мен стои матова, но аз съм със суха кожа.

# 431
  • София
Missha All Around Safe Block Essence е матова и при мен.
Много матов финиш има и на COSRX този с физични филтри. Белее при нанасяне, но след това се блендва добре с кожата и не допуска грам лъщене.

# 432
Здравейте, бих искала да попитам някой ползвал ли е серумите на Beauty of Joseon? Търся си подходящ подхранващ серум за зимните месеци.
Също така, дали бобовете на Blithe са ок за ежедневна употреба?

# 433
Това ползвам за почистване на гъбички, пъфове и прочие:

В името на науката, ще си призная, че хич не обичам да си пера гъбичките и отлагам до последния възможен момент. При мен няма как да станат "като нови" след измиване, при положение, че съм ги зацапала до безумие. С тази уговорка, ето и моите преди и след снимки с препарата на Daiso:

От слънцезащитите, които съм отворила в момента, най-матиращата е тази:

Първоначално има white cast, но след усърдно разнасяне изчезва.

В записките ми намерих и тази - Innisfree Daily UV Protection Cream
no sebum SPF35 PA+++ 50ml
, отбелязала съм си я така: "нищо особено,
стои като тебешир ако кожата не е обилно хидратирана преди това,
има малко white cast"

За себе си стигнах до извода, че матираща слънцезащита не ми върши работа, след като върху нея слагам бб крем, който лъщи и съсипва мат ефекта.

# 434
  • София
Ако слънцезащитата е матираща, тогава при мен употребата на следващ по-сочен тониращ продукт е ок - тогава няма наслагване на влажно върху влажно и по-добре се фиксира във времето, без да изисква пудра.

Общи условия

Активация на акаунт