Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 37/

• 63 757
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Привет дружки и фенове на сериала! Hug

Е не .. след всичко, което се случи в този епизод .. Серкан пак ли ще върти плочата "искам Селин"?! Верно ли .. може ли да е толкова смотан .. Expressionless Rolling Eyes Оставяме настрана колко е красив, успешен, умен, харизматичен и дългия списък от 100 точки, но при положение, че си личи от 100 км. как умира за Еда, присъствието й в живота му, той отново говори за раздяла между чехльото и перушинещата? Колко пъти смята да нарани Еда .. е как да го изтърпиш този .. индивид Sad Другият, на който съм набрала е Енгин. Бях останала с впечатлението, че наистина харесва Пъръл, може би дори е влюбен в нея. И хоп Джерен днес му хвърли 2-3 погледчета, докосна го по ръката и той вече се разтопи. Не знам, може би защото той е по-спокоен и лежерен сметнах, че ще повлияе на рижавата, която е женската версия на Серкан. А той точи лиги по Джерен, която още от предишния епизод ми се стори подозрителна, как все му повтаря да отказва поканите на Пъръл за излизане. А уж, само приятели. Нея си я представях с друг, честно казано. Та .. Серкан направо не знам кой епизод подред ми идва му фрасна един през екрана.. глупак. Triumph Neutral Face

# 526
Така ни финтират всеки път – очакваме едно, случва се съвсем друго, че на тази мошеница (с намигане го казвам) Айше Кутлу – евала ѝ правя! Винаги успява да вкара някакъв неочакван обрат, интерсени дребни детайли, симпатични сцени, малко дизи клишета и всичко е така дозирано, че накрая на епизода да нямаме търпение за следващия и въпреки че невинаги пускат фрагмана веднага, чинно да си го чакаме и да търпим дългите реклами... (този път беше щастливо изключение)

Сега по епизода – Серкан доста се очовечи, но все още не може да излезе от рамките на мисленето си. Еда през цялото време очакваше просто едно „извинявай“ от него... (ееее, не само това, ако ме питате, ама карай – сериал трява да става, рано е още за пламенни признания) Wink Серкан пък измисли най-сложният начин, за да я задържи – да си вземе обратно от Каан проекта за еко-хотела и да работят по него заедно. Но това си е типично в стила на нашето роботче Heart

Отново имаше хубав паралел между събирането на мъжете да играят билярд и риболова на момичетата. Тази сцена задължително трябва да се гледа с превод обаче.

Джерен ми е голямата изненада в епизода. Бая, бая си сваляше Енгин, а до сега не даваше такива индикации. Или аз нещо грешно съм разбрала...

Казано иначе:

- Дизи клише на епизода – цепенето на дърва (малко като намигане от сценаристите ми се видя)
- Добрата фея на епизода – Мело (с издаването на локацията на Еда) и Сейфи със слагането на белезниците в чантата с роклето и показването на клипчето с Еда и Айдан
- Смях в залата – разговорът между Айдан и Айфер в градината (отново), Джерен и Пъръл в дома на Енгин, изборът на секретарка за Алптекин
- Скрит талант на епизода – Фифи счетоводител Wink
- Най-романтична сцена – всичко в планинската вила
- Най-нелогична сцена – пак всичко в планинската вила
- Оскар за най-добра мъжка поддържаща роля – Ферит
- Оскар за най-добра женска поддържаща роля – леля Айфер

Фрагманът – поредната БОМБА! Него си го оставям за по-нататък Sunglasses

# 527
  • София
Момичета, за пореден път се убеждавам, че женското любопитство е опасно нещо. Grinning А на мен явно ми е характерна черта... Не се сдържах и гледах онлайн епизода на турски, въпреки че почти нищо не разбрах. Ще си чакам превода на български, преди да коментирам епизода тук. Но ви чета с интерес и следя всичко, което пишете. Simple Smile

Изгледах фрагмана за еп. 10 с английски субтитри и... много се ядосах! Не мога да повярвам, че след всичко, изживяно с Еда, Серкан отново върна договора на дневен ред, че продължава с това "искам да разделя Селин и Ферит". Честно казано, не знам как Еда ще му прости всичко това. Все пак сме жени и имаме гордост. Факт, че той не й е длъжен, не са действително сгодени и всичко беше игра от самото начало, но тя се влюби и го осъзнава, макар и да не иска да си признае. Вижда се, че страда и не й е приятно да играе тази игра и да слуша за Селин. Не знам как ще забрави всичко това в последствие и ще бъде с него. Как ще му се довери и ще повярва в любовта му. Поне на този етап ми се струва непостижима цел. Но да видим какво са измислили сценаристите. Това, в което съм сигурна, е, че няма да съберат Селин и Серкан. Защото това случи ли се според мен, не виждам как Еда ще погледне Серкан след това. Вие какво мислите?

И още нещо - много ми е мъчно за Еда вече. Наречете го женска солидарност. Но ми засяда нещо в гърлото, като гледам тези сцени, в които Серкан й говори за Селин. Много му се ядосвам вече и да ви кажа - искам да му се върне. Да пострада малко и той за нея, да й тича по гъза и луд да стане, докато я спечели. Даже ще съм много доволна, ако се появи някой конкурент - ама да е готин, да му е на нивото, да му е истинска конкуренция. Току виж се осъзнал нашият тогава...

# 528
За първи път не съм нетърпелива за новия епизод. Или по-скоро няма търпение да мине за да дойдат по-щастливи времена.

Пък да видим, може сценаристите пак да ни изненадат с нещо. Ха дано!

# 529
Nature Star2 Здравейте, нощни красавици!

Stuck Out Tongue Winking Eye Гледах епизода, ядосвах се на рекламите ... ама нали цяла седмица чакаме ли чакаме да видим какво ще стане!

Heart Decoration Без превод само по картинки не може много да се коментира. Гледах красота, погледи, усещането за любов, но неизречена ... Обяснението трябва да дойде от Серкан, а той само гледа, гледа, мълчи и после я завърти ...  пак в грешната посока! Добре! Признавам, че положи много усилия да открие Еда, после с тия белезници, планински вили ... терариума. Добре, че беше бележката в розов плик, с извинението  Pencil ... Оригинално! Щом успя да я впечали и да сложи отново пръстена, това искахме всички! Но защо езикът му все е вързан на джуфка, та не може една дума да й каже?! Close Или целувка! Все още си е дървото, което знаем отначало! Извинявам се на личния адвокат на Серкан, който го защитава!  Но вече всичко излиза извън всякакви граници! А и с новия фраг отново ли тая Селин?! Че да си я взема, тя отдавна е готова! Тая хамелеонка, ще се жени, но все така ли ще слухти по ъглите, ей гадно женище! Само Серкан я гледа през черните очила и нищо не вижда! Sunglasses Вече наистина искам да си прибере "идеалната змия", та да се успокоят всички, и той, и мама, тати, доброжелателката Пъръл! Rage Не искам за Еда съдба с такъв екземпляр! Не си представям, че може да я боготвори като Селин, само ще я използва като боксова круша, когато се ядоса за каквото и да е!
Nature Sweat Drops Искам, ама много искам Еда да замине! Но не в градината си, а някъде много далече! Да се върне към предишния си достоен живот и да започне на чисто! Да открие истинския мъж, който да я заслужи и да й даде любовта, такава, каквато е в нейните очи! Нека Серкан си живее с идеалната жена, с " идеалния брак"! ... Абе и аз ще извадя най тежкия тиган!!! Confounded

Broken Heart Само да кажа, че с този сериал сме като в сауна - или под парата, или със студената вода! Но според мен фраговете са толкова подвеждащи - самонавиваме се за нещо, пишем сценарии и после ... Айшето ни изненадала!

Stuck Out Tongue Closed Eyes Мили момичета, нека приключа, докато не съм изсипала още епитети за някой от ГГ!

Nature Stars Лека нощ! Утре отново ще бистрим епизода!

# 530
  • София
Nature Star2 Здравейте, нощни красавици!

Stuck Out Tongue Winking Eye Гледах епизода, ядосвах се на рекламите ... ама нали цяла седмица чакаме ли чакаме да видим какво ще стане!

Heart Decoration Без превод само по картинки не може много да се коментира. Гледах красота, погледи, усещането за любов, но неизречена ... Обяснението трябва да дойде от Серкан, а той само гледа, гледа, мълчи и после я завърти ...  пак в грешната посока! Добре! Признавам, че положи много усилия да открие Еда, после с тия белезници, планински вили ... терариума. Добре, че беше бележката в розов плик, с извинението  Pencil ... Оригинално! Щом успя да я впечали и да сложи отново пръстена, това искахме всички! Но защо езикът му все е вързан на джуфка, та не може една дума да й каже?! Close Или целувка! Все още си е дървото, което знаем отначало! Извинявам се на личния адвокат на Серкан, който го защитава!  Но вече всичко излиза извън всякакви граници! А и с новия фраг отново ли тая Селин?! Че да си я взема, тя отдавна е готова! Тая хамелеонка, ще се жени, но все така ли ще слухти по ъглите, ей гадно женище! Само Серкан я гледа през черните очила и нищо не вижда! Sunglasses Вече наистина искам да си прибере "идеалната змия", та да се успокоят всички, и той, и мама, тати, доброжелателката Пъръл! Rage Не искам за Еда съдба с такъв екземпляр! Не си представям, че може да я боготвори като Селин, само ще я използва като боксова круша, когато се ядоса за каквото и да е!
Nature Sweat Drops Искам, ама много искам Еда да замине! Но не в градината си, а някъде много далече! Да се върне към предишния си достоен живот и да започне на чисто! Да открие истинския мъж, който да я заслужи и да й даде любовта, такава, каквато е в нейните очи! Нека Серкан си живее с идеалната жена, с " идеалния брак"! ... Абе и аз ще извадя най тежкия тиган!!! Confounded

Broken Heart Само да кажа, че с този сериал сме като в сауна - или под парата, или със студената вода! Но според мен фраговете са толкова подвеждащи - самонавиваме се за нещо, пишем сценарии и после ... Айшето ни изненадала!

Stuck Out Tongue Closed Eyes Мили момичета, нека приключа, докато не съм изсипала още епитети за някой от ГГ!

Nature Stars Лека нощ! Утре отново ще бистрим епизода!

Страхотен коментар! И аз, преди да ви пожелая лека нощ, само мога да добавя, след като прочетох какво си писала относно фрага за еп. 10 - евала!!! Ей така го чувствам и аз. Да си я взима Селин, нея си заслужава. Да си го гледат с Айдан. Да си се боготворят всички помежду си. Нали са най и няма други като тях. А Еда... заслужава принц. Ама истински. Серкан на този етап не се показва като достойния за нея. Толкова да ме е дразнил главен мъжки герой не помня. Евала на Керем за играта!

# 531
  • София
Добро утро на всички любители на сериала от мен! Nature High Brightness
Много от нас имаха очаквания след двата фрагмана на еп. 9, че ще ни „потопят“ отново в темата с договора! И въпреки тези ни очаквания и психическата подготовка, след като изгледах епизода (с руски субтитри) установих, че да продължават с експлоатирането на темата „имаме договор, ще се придържаме към него“ ми дойде в повече! Моето усещане е като за нещо поизтъркано и малко нелогично на фона на случващите се в последните епизоди действия!  За ролята на Серкан Болат вече съм писала мнението си преди и до настоящия момент то остава непроменено: такъв тотално объркан  от своите чувства; водещ скрити битки сам със себе си; неспособен да разруши стените, с които се е оградил и изолирал от останалия свят; прилагащ принципите на логиката в работата и в личния си живот главен герой не ми допада, не ми харесва и не бих одобрила в реалния живот мъж като него!  Angry
Впечатлиха ме два момента в този епизод (браво на сценаристите!) и ги споделям с вас, обърнете им внимание, надявам се да докоснат и вашите души с дълбокия си смисъл:
1)   Серкан прояви любопитство за доброволческата работа на Еда в градината на приюта, където я намери и се поинтересува дали тя познава децата, какво прави с тях и за тях. Еда открехна малка част от своята лична история, като му обясни, че цветята са тези, за които знае почти всичко благодарение на леля си, те са й давали сила и надежда през всичките години! Сега тя предава тази вяра, сила и надежда на децата с думите: „Стойте твърдо в този живот и се обърнете към слънцето! Ако слънцето е изгряло, значи има надежда!“ Nature Sunny
2)   Серкан реди собственоръчно цветя и фигури в терариум, който подготвя за Еда с помощта на Айфер, а тя му обяснява, че в „един терариум цветята/растенията се учат да живеят едно с друго, т.е. те се съсредоточават не върху своите различия, а върху своите общи черти!“ Heart
Хубав, слънчев и успешен ден! Flowers Hibiscus

# 532
Чета ви и се радвам аз така не мога да полудея по Еда и Серкан и си го признавам може би защото изядох голяма попара наскоро от тия шипвания,но това е отделна тема....
Имам една молба благодаря на Халето още един път че е пуснала темата но ако може тази тема да не се изписва до неделя защото съм започнала тема с промени и те трябва да се афишират.Благодаря за разбирането още от сега! Хубав ден!

# 533
Аз се ядосвам, че нямаше целувка под дъжда. Не че мислех, че ще има. Но поне се надявах да ни изненадат. В крайна сметка не му достигна кураж ли? Сигурно чака специална покана.

Във флага Еда е с цикламена рокля, а по снимките я гледахме с рокля с перушина. Сватбата в два дни ли ще е, или ще са различни събития...

Селин иска да си оправи живота, дом, семейство, как да зареже Ферит, като не е сигурна дали Серкан ще се върне при нея. Еда ще трябва директно да я лъже.

Не знам какво правят Серкан и Еда пак в къщата, която капе. Ама Селин ще чуе или види нещо, отишла е да говори със Серкан и ще подслушва някакъв телефонен разговор - дали личен, дали по работа...

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 08:16 от kukli4ka456

# 534
Flowers Four Leaf CloverДобро утро,
много отдавна не съм писала в темата, но ви чета редовно, сега обаче съм провокирана от снощната и предишната серии на филма ни. Ами с една дума разочарована съм! Снощи на онлайна, серията ми се стори скучна, тъпчеща на едно място, много глупава с това дърпане на Серкан и сецане на Еда, с течащия в цялата вила покрив на заможните архитектори и дизайнери Болатови, с това, че за пореден епизод ние зрителите гледаме как нито ГГ, нито второстепенните са наясно кой какви чувства изпитва, към кого и какво иска от другия. От почти 15 години следя турски сериали, първо по ТВ, след това онлайн и чакайки преводите им. Снощи беше слаба играта и на Ханде, и на Керем, за забиването на сценария да не говорим, не че много се впечатлявам от рейтинга, но ми се струва, че този път ще е по-нисък. Връщат се стари, успешни сериали с нови сезони, другият ромком МГ правят всичко възможно да държат зрителския интерес, а тук едно и също-договора,който нарушиха 3856 пъти, Селин, която е толкова смотана, че даже и една интрига не заплете като хората-скучно, скучно, скучно. Съгласна съм, че филма си има и своите хубави моменти, но само отделни моменти, има толкова много препратки към нас зрителите, толкова неизвестни, от които могат да се развият страхотни истории, дори с връщане на времето от важни моменти от живота на ГГ, а то какво-10 серии ние си тъпчем на едно място. Поведението на Серкан няма да коментирам, ще кажа само, че по ред причини, които и вие сте коментирали тук е изградил този характер, но моля ви, това неговото с този договор и тази Селин, на мене вече ми прилича на малоумщина! Хайде холан, мъж на толкова години да не е наясно с чувствата си, да не знае какво иска и как да го иска, да наранява непрекъснато жената, която обича, защото на нас ни е ясно, че я обича, явно само той не се сеща, та за какъв се опитват да ни го представят, аз лично не разбирам! Че ни подготвят раздяла, и че трябва да има причина за нея-това е ясно, но защо трябваше да изкривят толкова образа на Серкан.
Стига толкова, че се олях! Отивам да изгледам епизода с руски превод и да набера още малко адреналин!
Зная, че много от вас, които ще имат търпението да ме изчетат, няма да бъдат съгласни с мен. Уважавам всяко мнение, а вие всички пишете прекрасни постови, дори и аз понякога да не съм съгласна с нещо!
Желая ви прекрасен и усмихнат ден! Бъдете здрави!
Flowers Four Leaf Clover Flowers Cherry Blossom Flowers Four Leaf Clover

# 535

Подкрепям горния пост. Епизода го изгледах бързо... отново с мишката... Да се надявам, че е преход към нещо по различно, ама надали. Еда и Серкан , ти на мен, аз на теб. Мис Перушан, не знае къде я сърби, къде я боли. Мама  Айдан, така и не разбрах какво точно иска...  Спирам.

Хубав ден!

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 09:25 от Slawena

# 536
  • София
Предварително се извинявам за дългия пост, който следва.

Най-напред искам да помоля, ако някой има рейтингите от вчера, нека да ги сподели. Интересно ми е как се движи сериала в новия телевизионен сезон и особено като се върнат всички сериали в ефир.

Правя едно кратко вмъкване - на мен засега не ми е скучно и мудно действието. Напротив. Че тъпчат на едно място с този договор и малко се изтърка темата с него, съм съгласна. Но актьорската игра и сценарият са на ниво. Иначе нямаше така разпалено да коментираме и да чакаме новите епизоди с нетърпение. Wink

Добре де - само аз ли си задавам тези въпроси и не намирам отговор на тях:
1. Серкан в крайна сметка има ли чувства към Селин и иска ли да бъде с нея? Защо иска да я раздели с Ферит и какво ще прави, след като постигне целта си?
2. А и защо е нужна цялата тази игра? Накрая какво - ще признае на Селин, че всичко с Еда е било измислица, за да я раздели с Ферит? Някак си не ми се вижда в стила на Серкан. Та той е горделив. Как ще признае на Селин, че е направил всичко това заради нея? Няма логика.
3. А и ако обича Селин и иска да е с нея, и е толкова убеден, че и тя го обича, защо просто не отиде да говори с нея и да се изяснят? (Да, знам, че тогава нямаше да гледаме сериал. Но пък тази игра вече не му отива. След като го опознах като персонаж, хич не му приляга на характера.)
4. Защо ли имам усещането, че ще успее да ги раздели, Селин ще иска да се върне при него и тогава той ще осъзнае, че всъщност е влюбен в Еда и иска да е с нея. Но къде ли ще е Еда тогава? Имам чувството, че много ще я нарани и много ме е яд... дори само като си го помисля. Представям си колко ще се ядосвам, докато гледам... Но може и да греша де. Ще видим. Все пак, ако изляза права, ако нарани момичето ни, дупе да му е яко после! Не звезди ще й сваля, ами цветя от луната ще й носи!

И сега няколко въпроса по новия фраг. Simple Smile Според вас на кого призна Серкан за договора? Според мен на Енгин. А дали Еда наистина ще признае всичко на Селин? Може би разговорите ще се случат едновременно, както бяха тези с Айфер и Айдан. И накрая Селин ще зареже Ферит заради Серкан. Обаче Серкан вече няма да иска Селин. Еда ще си е свършила работата и ще замине за Мардин, тъжна и с разбито сърце. А нашият глупав робот ще се чуди къде да я търси този път. Ама и Мело вече няма да може да му помогне... Имаше една хубава поговорка за случая: “Кой каквото сам си направи, друг не може да му го направи.” Ще си сърба попарата и това си е. Wink

Честно казано, новият фраг може да е за заблуда. Досега сме се убедили, че умишлено ни показват нещо, за да си помислим едно, а то се оказва съвсем друго. Но със сигурност вече този договор се изчерпа и трябва скоро да го приключат. Време е за нещо ново. А и Серкан трябва да се вземе в ръце. Какво е това отричане на чувствата? То от километри му личи, че е влюбен в Еда, а си знае само “Селин, та Селин”. Не го разбирам, честно казано. Да открехнат вратата на миналото му, че да ни се изясни малко поведението му. Защото към момента това противоречиво и нелепо поведние изглежда адски хлапашко, неуверено, малоумно и не му отива. Зрял мъж, успешен в работата си, от добро семейство, възпитан, сериозен. В същото време не знае как да каже на една жена “искам те, обичам те, бъди с мен”. Без значение Селин ли е, Еда ли е. При Еда и баба й не е толкова належащо да разкриват нещата, предполагам по-нататък ще я включат. Ще има някаква интрига и там.

Изписах цял ферман. Извинявам се и дано имате търпение да го изчетете. А ако и отговорите на моите размисли, ще съм много благодарна. Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 10:30 от Бърборанка с розови очила

# 537
Добро утро къзлар!

Ето едни субтитри на английски
https://www.facebook.com/100012499841629/videos/988715271555125

Бърборанка, и аз си задавам някои от тези въпроси, но не знам дали ще намерим отговорите...

Явно проблема (или по-точно един от проблемите) на Серкан е, че не вярва, че Еда може да изпитва чувства към него и според мен докато не получи някакво доказателство за това, няма да признае дори пред себе си своите чувства. Може би го е страх да не остане с разбито сърце, незнам...но Енгин за втори път му обяснява колко влюбено го гледа Еда и той за втори път отговаря същото - тя гледа така всички.

След като изгледах фрага 12345 пъти вече не ми се струва толкова безнадежден. Той и казва, че е спираща дъха. Тя спи в планинската му къща, а той от страни си я гледа...
Втория фраг кога го пускаха? Simple Smile

# 538
Рейтингът от снощи Simple Smile

В сравнение с миналата седмица, се покачва:
Total: (+0.39)
Ab, (+0.28)
Abc1: (+1.12)

# 539
Рейтингът от снощи Simple Smile

В сравнение с миналата седмица, се покачва:
Total: (+0.39)
Ab, (+0.28)
Abc1: (+1.12)
Еееее, берекет версин!!! Щом на комшийте играта на котка и мишка им харесва, честито тогава!

Общи условия

Активация на акаунт