Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 37/

• 63 698
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
На мен, първоначално ми се сториха много цветята в терариума. Но предполагам всяко от цветята наистина има значение.Flowers Bouquet

Flowers Cactus Серкан първо сложи някакво червено цвете, прилича малко на кактус - кактусът е издръжливо растение, което процъфтява и в най-тежки условия. Екзотично е като самия Серкан. Мисля, че може да го тълкуваме като силната му любов към любимата жена.

Flowers Cherry Blossom После сложи бяло цвете до него, с нежни бели цветчета - сигурно символизира Еда. Както и белите момините сълзи, които се свързват с традиционни женски ценности като майчинство, чистота, целомъдрие и сладост.

Flowers Herb В допълнение сложи някакво зелено растение до кактуса. Това зеленото прилича на някакъв вид сукулент. Те май всичките растения в този терариум, които Серкан подбра са сукуленти...
Сукулентите символизират трайна и вечна любов, тъй като те са упорити растения, които съхраняват вода в дебелите си листа и стъбла.

Flowers Blossom А малките цветенца изпълниха терариума с цвят. (Както Пъръл и Селин, коментираха - не искат да знаят за цветния живот на Серкан). Но откакто Еда е в него, той наистина се изпълни с цвят.

Фигурките на момченце и момиченце под лампата допълнително персонализираха подаръка.  Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts

# 661
  • София
Няколко пъти гледах двата фрага и идея си нямам какво прави Селин в планинската вила, но според мен подслушва разговора между Еда и Серкан, когато тя го пита “Влюбен ли си в Селин?”

А, когато Серкан се доближава до леглото и гледа спящата Еда, смятам, че вече е минал разговора му с Енгин и той обмисля чутото. “Ти си влюбен в Еда. Просто не го осъзнаваш.”

# 662
Flowers HibiscusПривет,в този прекрасен ден!:sunny:

Еееее,Еда е уникална,как умело обърква представите и мислите на Селин! И с това "ще се женим"направо й донесе емоционален срив и тя Селинка,какво ,веднага при Серкан да се предлага.Какво очаква?
....Но това не е ли точно, което Серкан искаше,Селин да остави Ферит и да се върне при него?!А дали изобщо е искал това:thinking:Все пак постигна целта си,победи,може да вземе "наградата",но дали вече я иска,за първи път в живота си Серкан съзнателно ще се откаже от победата си,защото във времето на нейното осъществяване,разбра ,че това не е неговата победа/независимо,че логиката говори друго/,но сърцето вече се е научило да бие за едно цветно момиче,за неговата фея.Докато се стремим към нещо,живота ни предлага друго.

Да има късмет Серкан Болат да не спази сценарият ми! Само да не почне да дава на Селин някакви надежди,защото както до сега го разбирах  и не го нападах,направо ще му врътна едно дясно кроше,че да му дойде акъла в главата.Дано това ,което вижда Енгин в погледа му и той да го види.Надявам се да отреже Селин!

Тъжният поглед на Еда ,да тъжен е ,едно влюбено момиче ,което играе игра,която я наранява,тя живее с мисълта,че Серкан желае Селин. Може би тя чува само началото на разговора,но не остава до края,не знае какво е отговорил Серкан?!Вече е момента в който  Серкан трябва да вземе решение, иска ли Селин или ще погледне към Еда и ще види, че тя всички гледа с любов,но него го гледа влюбено.Той трябва да направи първата крачка към Еда.

Нетърпелива съм да чуя отговорите на Серкан,обича ли Селин и да ли ще й даде шанс.Интересно ми е какъв ще бъде личния въпрос,който ще зададе на Еда.

Ох,много ме объркват,страхотно се справят сценаристите,а пък за Айше Кутлу не съм се съмнявала в нейното изкуство на разказвач,да ни поднася,толкова изтънчено историята си.

kukli4ka456  ,и аз си го помислих,че момента с роклите ,може да е избор на рокли за сватбения ден и да дефилират пред Айдан,но пък ми се стори после ,че има украса ,дали пък не е в деня на сватбата:thinking:

Толкова мелодично ми звучи песничката , тази  в началито на епизода по време на надписите,която описваш ,че не съм предполагала ,че ще е толкова тъжна Disappointed Relieved
Дано, не се случи първия вариант,който опиваш,че Еда ще е много наранена и едва ли някога ще прости на Серкан.
За Айфер, не знам,какво още ще й причинят на тази добра жена.

Mury9,kukli4ka456,страхотно сте ни въвели в символиката на цветята ,много ми харесва да научам нови неща,благодарение на вас Gift Heart

# 663
Ново:

Скрит текст:

# 664

Вече не се притеснавам,ако холдинга на Серкан фалира,Айфер ще го вземе на работа,има талант ,ще прави чудесни терариуми:wink:Айфер ,възхищавам й се ,толкова умело го накара сам да направи терариума,с мил и благ поглед му вдъхна увереност ,не му отказа помощ,подтикна го към послание в бележка.

Изключителен акцент с направата на терариума от страна на Серкан Болат... Много символика имаше в него и Еда, която обича и интерпретира изключително добре символното значение на цветята, го разгада отлично... Първо, не знам дали забелязахте, че Серкан положи две фигурки, дамска и мъжка, на пейка, с улична лампа... Това много ми напомни за любимата им пейка в парка, вечерта, под светлината на лампите, където двамата седяха заедно и той се опита леко да открехне завесата за себе си и за своите чувства, за това, че по принцип трудно разкрива себе си пред другите... В нейно присъствие се старае, но не винаги се получава така, както го очаква Еда... Но тя разбра подсказаното... Освен това в терариума дадоха в близък план  стрък момина сълза...  И ще цитирам, за да не бъда голословна.. "Момината сълза - цветето на богините... Знае се, че извлек от него  помага на човешкото сърце да работи по-добре.  Самата красота на неговите цветове, внушава допълнителен стимул за живот, защото момината сълза, това пролетното цвете, е прекрасният и съвършен образец на вдъхновеното творчество на природата." Е, няма  как един архитект да не се впечатли от "вдъхновеното творчество на природата", нали?! И още от древните легенди.... "Древните римляни смятали, че момините сълзи са капчици от ароматната пот на богинята на лова Диана, паднали в тревата, когато тя бягала от влюбения в нея Фавън." И последно... "Всяка година, в първата неделя на месец май младите отивали в гората за момини сълзи, после с тях украсявали стаите, первазите на прозорците, забождали букетчета върху дрехата си, а след това започвало пиршество и танци. Юношите, поканвайки девойките на танц им подавали букетче момини сълзи.
И ако девойката приеме поканата, тя подарява на младежа своето букетче и понякога този скромен подарък ги съединява за цял живот: давайки съгласието си за брак, момичето се закичвало с букетчето момини сълзи от своя любим. От този момент се смятало, че двамата са сгодени. Ако отклонява предложението - тя го хвърляла на земята. Да хвърлиш стрък от нежното цвете под краката си, означавало, че показваш неуважението си."

Едва ли Серкан е бил наясно с цялата тази символика, но може би интуитивно е посегнал към това цвете...  Но леля Айфер, добрата кръстница и фея,  я знае със сигурност...  Еда също.... И така... метафорично... поканата за танц е приета от Еда и "танцът" между двамата продължава... А Серкан наистина не можа да скрие щастливата си, по момчешки красива усмивка от факта, че Еда се върна... Просто за миг целият се оживи, чудеше се накъде да гледа и  как да скрие вълнението си,  засия от вътрешна емоция, която се изписа прекрасно като външна проекция  и отпечатък върху лицето му...
П.П. Свалям шапка на Айшето... Много хубави внушения, направени по много деликатен и изискан начин... Hands Clap
..... И да се допълня... пак на цветна тематика... и повече спирам да досаждам, както си бях наумила.. Много хубаво и мило ми прозвуча обръщението на Серкан в превода на нашите прекрасни преводачки.... "Цветно момиче, ще ми простиш ли... ". Наистина, цветарката в думите и очакванията на всички,  е "цветно момиче" в очите и разбиранията на Серкан... Пръстен-цвете, рокля на цветчета, цветно момиче... Всичко това е тя - Еда - красива, цветна, eстествена, шарена, различна... Донесла много цвят и разнообразие в един сив и скучен свят - този, на Серкан Болат...

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 15:27 от mury9

# 665
Отговорът на Серкан на въпроса на Селин няма да го чуем в 10 епизод, мисля си че ще ни поизмъчат. Еда ще си тръгне съкрушена, защото чува въпроса на Селин и си мисли, че знае какво ще отговори нашето момче. Селин пък ще отиде да пита Серкан дали да напуска Ферит, защото е подслушала Еда и Серкан(той благодареше за нещо на Еда в първи фраг(Селин слухтеше), а Еда каза, че й е задължение и си тръгна много тъжна...
Ой, много объркано ги написах! Май не съм добър Шерлок, но вие момичета страхотни неща сте написали и е удоволствие да ви чета! Flowers Tulip

# 666
Изобщо Селин знае ли къде точно я сърби, та да я почешем.Обичала Серкан , но се сгодила за Ферит.Серкан се "сгодил" за Еда,ама как така, много интересно,трудно ѝ било да се раздели със Серкан, но обичала Ферит, Щяла да се жени за Ферит, но ако Серкан ѝ намекнел, веднага щяла да изостави Ферит-дрън ,дрън.  И като пусне тоя поглед на неприятно изненадана ......нямам думи?!?! Поздравления на директора на кастинга и на гримьорите, със свещ да я бяха търсили, нямаше да намерят по- подходяща. Поздравления и за актрисата, щом толкова ме дразни, значи добре си върши работата.Imp

# 667
Какво ли ще правят нашите в бараката със сеното:thinking:
По едно и също време ли ще оглеждат балите, дали са добре подредени или поотделно ще направят огледа Wink

# 668
Ааааа, довечера ще пуснат и 3ти фрагман 🤩🤩🤩

Не всичко ще е розово обаче...

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 19:51 от super_katia

# 669
  • София
Имам добро предчувствие за еп. 10. Според мен можем да получим обяснение в любов, целувка или поне осъзнаване и признаване на чувствата пред самите себе си. Очаквам да имаме няколко момента на щастие и любов между ГГ, може би в 1 или 2 епизода, след което ще има драма. Във всички ром-коми около 10-ти епизод имаме някаква развръзка. Следва малка драма и сдобряване. След което идва ред на по-голяма драма и раздяла. За да стигнем до голямото сдобряване и оттам следват други изпитания, нови сюжетни линии и т.н. Всичко зависи от рейтинга и колко ще продължи филмът. Ако ще е около 50 оригинални епизода, със сигурност ще имаме по-сериозна раздяла. Но вече е крайно време да получим така очакваното събиране на ГГ. Heart

Трети фраг? Дано!!!

# 670
А може тази прегръдка да е утеха. Все още не сме видяли какво прави Еда в събота (нали имаше ден, в който Серкан не трябва да я занимава с нищо). Или може спомен от миналото, да разкрие нещо за родителите си... И Серкан да я утешава.

# 671
Привет привет Hug

В новия фрагман ми хареса единствено как Серкан гледаше Еда, която слиза по стълбите. Една кофа да му дадат, за да си събира лигите след нея. Smirk Smiling Imp Някъде из мненията прочетох, че е възможно Ферит да отмъсти на Селин чрез тази сватба, като я остави пред олтара. А аз си мисля дали няма тя да остане " от 2 стола на земята" - и от сегашния, и от бившия. Логично е, ако се замислим. Серкан отдавна няма чувства към нея, нищо че продължава да говори глупости пред Еда. На Ферит пък му е писнало да слуша само за прекрасния Болат, който заема ценното време на рошавата гарга. Тя пък не престава да говори само за биФшия, и си търси поводи да ходи у тях, във фирмата или кабинета на Серканчик. А още повече му стана противно и ясно "накъде духа вятъра", когато дочу разговора между Пъръл и Селин, където тя толкова ентусиазирано попита дали наистина са разделени след лютия скандал. А и да не забравяме прекрасния разговор, на който се "насладиха" с Еда в плевнята. Защо да не й бие шута? Trollface Бих се радвала някой малко да я свали на земята, защото тя смята, че Ферит като я обожава и обича, й е в кърпа вързан, ама от тих и миличък като него всичко може да се очаква. Това нейно лутане между единия и другия е грозно. Имаш човек до себе си, а при първата удобна възможност натъртваш на бившия си, че само "да ти свирне", биеш шута на любимия и то на сватбата?! Ти си .. тъпа .. и неблагодарна. Наистина искам Серкан да се изясни със себе си - какво иска, и по-точно кого! Айдан тъкмо да има някакво позитивно развитие и бръмбарите в главата й пак проговориха .. "Точният човек за теб е Серкан" Rolling Eyes Е тук не познахте, тъй като дори синът ви не знае какво става в сърцето му и с него самия, и със сигурност Селин не е подходящата снаха.

# 672
  • София
А може тази прегръдка да е утеха. Все още не сме видяли какво прави Еда в събота (нали имаше ден, в който Серкан не трябва да я занимава с нищо). Или може спомен от миналото, да разкрие нещо за родителите си... И Серкан да я утешава.

И според мен тази прегърдка е утеха. Възможно е Серкан да я е попитал какво се е случило с родителите й и тя да му е разказала. По повод какво прави в събота - това стана ясно в еп. 9. Ходи и помага в детския приют, като поддържа градината и учи децата да се грижат за цветята. Simple Smile

# 673
Бърборанка, пропуснала съм. Аз не можах да гледам целия епизод и още и с превод не съм го изгледала. Мерси

# 674
Не ми хареса особено 9 ти епизод. Много мудно действието. Единствено ми хареса момента,в който Сейфи показа клипа на Серкан с майка му. Керем перфектно го изигра. Разревах се и на този момент и когато приказваше с майка си. Явно е,че мъката от загубата на големия брат е повлияла много на семейството и може би това е причината за психическото състояние на Айдан(за която сефте снощи чатнах,че е същата актриса,която играе лудата леля в "Истанбулска невеста"😆 и междудругото промяната на визията е немероятна,щом чак сега я разпознах. Тя все едно е друга жена направо).
Не ми хареса отношението на Енгин към Пъръл и Джерен. Много незряло. Раздвоен между двете-жалко,че подхванаха тазш линия в сюжета. Не съм доволна никак. Аз искам той да си е с Пъръл и техните отношения да се развият. Имах огромни очаквания за тази вечеря. А то какво стана-нищо. Едно голямо нищо.! Обаче Енгин иначе го бива да дава акъл на другите,но той е гола вода. Хубави моменти в сериала бяха когато й направи букета и когато се събудиха във вилата. Толкоз. Сцената в дъжда всички очаквахме да е целувката-ама не би. Интригата иначе е интересна.
Сега ще видим какво ще стане с двете лъжовни сватби и дали изобщо двойките ще се оженят в бъдещите серии.
Селин и Ферит може би,Еда и Серкан-едва ли.

Общи условия

Активация на акаунт