Кралски работи и клюки - септември 2020

• 59 759
  • 1 426
  •   1
Отговори
# 255
  • Sydney
Днес и Пипа имала рд...

https://www.instagram.com/p/CEy0XQzH38F/?igshid=1oj9r5ityxlmv

И аз харесвам Джими обувки, обаче тези на Мери не са моите... наскоро имаше и разпродажба на някои модели на 50% Simple Smile

Летисия е май с рокля, която и преди е носила...

# 256
Накрая излиза, че и след 100 години брак може да се разведеш, но те пак не са били достатъчни за да си мислиш, че си имал "истинско" семейство. И какво въобще значи истинско семейство!? Close
Все още масово битува мнението, че истинските роднини са само кръвните такива. Съпругата се сменя, но родителите и родата - не. За мен е отживелица, но е факт колко много хора разсъждават така. Особено в консервативна България.
Очевидно е обаче, че Мегън и Хари не смятат така. А истински щастлива двойка може да има само, ако се поразкъсат родствените окови. Неведнъж бракове са се разбивали и ще се разбиват заради интриги от роднини, все пак.

# 257
Не помня дали е качвано - Максима от сряда с интересна брошка:

# 258
На Вилем майката или бащата е баш рояла?

# 259
Майката - кралица Беатрикс. Тя абдикира в полза на сина си.

# 260
Майката - кралица Беатрикс. Тя абдикира в полза на сина си.
В Нидерландия има ли някакъв закон, който задължава монарха след определена възраст да се "пенсионира", т.е. да абдикира? Питам, защото май и майката на кралица Беатрикс, кралица Юлиана, също е абдикирала на определена възраст.

# 261
  • Някъде там
Няма такъв закон. Сами решават дали да абдикират.
Няколко поколения обаче са абдикирали в полза на наследниците си.
 Вилхелмина (бабата на Беатрикс) е абдикирала, заради здравословни проблеми. След това майка и също. Така и тя решава да абдикира в полза на Вилем.
Имало е закон, че само мъже могат да управляват, но е променен, защотото бащата на Вилхемина, не е имал момче, след смъртта на тримата му сина от първият брак.

# 262
Принцеса Сиси от Австрия:

Empress Elisabeth 'Sisi' of Austria.

Empress Elisabeth of Austria (born Duchess Elisabeth in Bavaria; 24 December 1837 – 10 September 1898) was Empress of Austria and Queen of Hungary by marriage to Emperor Franz Joseph I. She was born into the royal Bavarian House of Wittelsbach. Nicknamed Sisi (also Sissi), she enjoyed an informal upbringing before marrying Emperor Franz Joseph I at the age of sixteen.

# 263
daviz,
Благодаря.
Сиси никога не е била австрийска принцеса. Тя е баварска принцеса - немкиня, която се омъжва за австрийския император, май на 16 г., и става веднага австрийска императрица.

# 264
  • Някъде там
Много харесвам двореца "Ахилион" на Сиси на Корфу. Много красива градина има.

Вики и Даниел са били на поход.

https://www.instagram.com/p/CEzSuZzAiQF/?igshid=1bnk4mexoy64b

# 265
Различни тоалети на Рания, които са ме впечатлили. На тази жена май няма нито един цвят, който да не й отива... Разбира се, за всеки един от тези тоалети има и по един, който не ми е харесал Simple Smile Много са, слагам в скрит текст, от телефон отваряте на свой риск Simple Smile Някои са доста стари.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Още едно доказателство, че Дюкесата трябва да взема пример от Рания и Летисия, че в момента дори арабката я слага в малкия си джоб. Даже моят гардероб е по-хубав от нейния, пък възможности ми са около милион пъти по-скромни.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 08:27 от Анонимен

# 266
Коя херцогиня? На Съсекс ли?

# 267
Тя, да. Има милиони, пък се все с една и съща риза и панталон.
Виж арабските жени могат да сложат половин свят в джоба си, там парите са в изобилие.

Кралицата като бебе с баща си:

# 268
Накрая излиза, че и след 100 години брак може да се разведеш, но те пак не са били достатъчни за да си мислиш, че си имал "истинско" семейство. И какво въобще значи истинско семейство!? Close
И какво значи, че Уилиям и Чарлз се грижили за щастието на Хари. И това не го разбирам. Семейството на Хари го е отгледал и му е помагал. Същото важи за семейството на Уилиям, и това на Чарлз. А кой къде и как се чувства щастлив няма общо със бащината и братска обич.
Мога  да отговоря на този въпрос,но не участвам в тегленето на кантар кой какво е направил за Хари.Нито писах за това.
Говорех за цялостност ,част от която,естествено,са важните хора в живота и изобщо не е задължително те да са кръв.Но не са всичко.Никой от нас не е само съпруга или дете.Среда,възпитание,взаимоотношения с други хора,навици,опит,способности,реализация,т.е.всичко,което сме,носим със себе си във връзката,в която влизаме.Всички се женим по любов,повечето се развеждат.Причината винаги е несъответствие,различия.Смятам,че разликата Маркъл-Уиндзор е твърде голяма,а партньорите-твърде кухи,инати и с претенции,за да са градивни.Може да съм права или не.И в двата случая ми е все тая.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 11:06 от LilaC

# 269
Извинявай Lilac, но това не е в отговор на твоя публикация и това, което си написала, въобще няма нищо общо с отговора ми. А и въпросите ми са реторични Simple Smile
А какви са различията м/у Хари и Меган...реално само те си знаят и си е тяхна работа как се напасват помежду си. Аз лично, виждам едно щастливо семейство Wink
И какво значи, че Уилиям и Чарлз се грижили за щастието на Хари. И това не го разбирам. Семейството на Хари го е отгледал и му е помагал. Същото важи за семейството на Уилиям, и това на Чарлз. А кой къде и как се чувства щастлив няма общо със бащината и братска обич.
Мога  да отговоря на този въпрос,но не участвам в тегленето на кантар кой какво е направил за Хари.Нито писах за това.
Говорех за цялостност ,част от която,естествено,са важните хора в живота и изобщо не е задължително те да са кръв.Но не са всичко.Никой от нас не е само съпруга или дете.Среда,възпитание,взаимоотношения с други хора,навици,опит,способности,реализация,т.е.всичко,което сме,носим със себе си във връзката,в която влизаме.Всички се женим по любов,повечето се развеждат.Причината винаги е несъответствие,различия.Смятам,че разликата Маркъл-Уиндзор е твърде голяма,а партньорите-твърде кухи и инати,за да са градивни.Може да съм права или не.И в двата случая ми е все тая.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 11:20 от Tiramisu29

Общи условия

Активация на акаунт