Парфюмни размисли и страсти - 249

• 61 727
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Densi,
преди време в темата се обсъждаха парфюмите на Tiziana Terenzi и ти сподели, че ги проучваш доста задълбочено.

Може ли да те помоля да препоръчаш на абсолютен парфюмен лаик нещо на Tiziana.
Имам и много харесвам Андромеда.
В парфюмите ми допада пудра, бели цветя, кехлибар, ванилия, пачули, цитруси.
Много ще съм благодарна, ако ме насочиш към аромат на Тициана.
Купувала съм няколко парфюма след твои ревюта и затова мисля, че вкусовете ни за аромати съвпадат в голяма степен.
Ако е за купуване насляпо, не мога да ти препоръчам нито един. Трябват задължително проби при тази марка, защото парфюмите са екстракти и струват много пари, дори по сайтове.
Иначе ти препоръчвам за проби щом харесваш Андромеда, Tabit.
Ако искаш пудрен, чист муск пробвай Draco. Смятам, че Касиопеята е също задължителна за проби при горепосочените харесвани съставки. Кирке също можеш да видиш, но смятам, че няма да ти допадне, защото е много плодов. Lince е много добър ванилов парфюм, от рода на Хипнотичната отрова, но за мен е по-хубав, защото е по-богат.
Какво точно търсиш? Супер скъпите линии интересуват ли те?

# 106
Densi,
преди време в темата се обсъждаха парфюмите на Tiziana Terenzi и ти сподели, че ги проучваш доста задълбочено.

Може ли да те помоля да препоръчаш на абсолютен парфюмен лаик нещо на Tiziana.
Имам и много харесвам Андромеда.
В парфюмите ми допада пудра, бели цветя, кехлибар, ванилия, пачули, цитруси.
Много ще съм благодарна, ако ме насочиш към аромат на Тициана.
Купувала съм няколко парфюма след твои ревюта и затова мисля, че вкусовете ни за аромати съвпадат в голяма степен.
Ако е за купуване насляпо, не мога да ти препоръчам нито един. Трябват задължително проби при тази марка, защото парфюмите са екстракти и струват много пари, дори по сайтове.
Иначе ти препоръчвам за проби щом харесваш Андромеда, Tabit.
Ако искаш пудрен, чист муск пробвай Draco. Смятам, че Касиопеята е също задължителна за проби при горепосочените харесвани съставки. Кирке също можеш да видиш, но смятам, че няма да ти допадне, защото е много плодов. Lince е много добър ванилов парфюм, от рода на Хипнотичната отрова, но за мен е по-хубав, защото е по-богат.
Какво точно търсиш? Супер скъпите линии интересуват ли те?

За купуване насляпо  питам. Няма къде да тествам.
Супер скъпи линии за съжаление не мога да си позволя.
Ще обмисля всички посочени от теб парфюми, пък да видим...
Много благодаря за отговора!!!:tulip:

# 107
В такъв случай, ако си решила твърдо да купуваш насляпо, което пак казвам не ти препоръчвам, за мен Драко, но прочети абсолютно всички отзиви в нета, които откриеш и пак имай едно наум. Касиопеята е следващия вариант. Тя е много плодовата братовчедка на Андромедата. Ако ти се носи много ванилия Lince е парфюмът. Аз него ще купя сега през есента.

А пък, ако ти се носят рози с ванилия давай директно Delox за късна есен и зимата. Той е чудовище с трайност над 12 часа и супер силно излъчване. Също така има съвсем поносима цена.

# 108
  • Пловдив
В такъв случай, ако си решила твърдо да купуваш насляпо, което пак казвам не ти препоръчвам, за мен Драко, но прочети абсолютно всички отзиви в нета, които откриеш и пак имай едно наум. Касиопеята е следващия вариант. Тя е много плодовата братовчедка на Андромедата. Ако ти се носи много ванилия Lince е парфюмът. Аз него ще купя сега през есента.

А пък, ако ти се носят рози с ванилия давай директно Delox за късна есен и зимата. Той е чудовище с трайност над 12 часа и супер силно излъчване. Също така има съвсем поносима цена.
...и аз съм се насочила към Драко като чета състава много ми допада❣

# 109
О не, astravera, Драко не е за теб въобще. Ти не хареса муска на ТТ в Касиопея доколкото си спомням, а този парфюм е основно този муск. Търси проба, насляпо не рискувай.

Присламчвам се към питането за Tiziana Terenzi и търся отзиви за Al Contrario. Звучи като чудно гурме и има страхотни отзиви, само тук четох малко по-различни впечатления и сега съм малко на кантар 🤔
Al Contrario е вкусен гурме парфюм, който мирише на лешникова паста  с какао и захар. На мен лично не ми мирише точно на шоколад Нутела, а по-скоро на таханова паста от лешници с добавени вкуснотии. Топъл без особено развитие, с голямо излъчване и трайност. Сладък унисекс.

# 110
  • Sofia
Аз нямам търпение да стане по-студено и да изваждам Контричката, толкова време го дебнах. Bowtie

SOTD - Montblanc Signature. Чудесна трайност.

# 111
Привет на всички! Simple Smile Днес имам рожден ден и реших да започна деня с Chanel Gabrielle Essence. Преди малко получих прекрасна изненада - торта, която искам да споделя с вас като ви "почерпя" виртуално. Благодаря на всички споделящи, тази тема ми е любима! Two Hearts

/Не знам как се прави спойлер през телефона и съм много развълнувана Smile /

# 112
Densi, Sunattraction, благодаря! За добро, или зло (на финансите😂), точно това исках да чуя за Al Contrario . А и звездите тъкмо се бяха наредили благоприятно в Елинор, барабар с кода им...
Днес, най-после, тествах L'Ombre des Meraveilles. Ами какво да кажа, много пъти съм била на ръба да го купя на сляпо, но много се радвам, че не съм го направила. Нещо ми подсказваше да не му се хвърлям и явно е имало защо. Изобщо не е моето, много мъжко-колонено ми идва, а хубавия чай, който усещам в началните фази, е удавен в общата студенина, която ме лъхва всеки път като го помириша. Гледам пирамидата и се чудя наистина ли няма никакъв ветивер, или лавандула...?!

Миналата седмица цялата носих само три парфюма на морето:
 Alien Mirage - чудесно се спогодихме. Не ми беше досадно в нито един момент, имаше необходимата свежест като от лек морски ветрец и чистота, в същото време присъствен. Много добра трайност! Странно, но намирам някаква братовчедска прилика с Olympea в драйдауна. На първо четене никога не бих предположила.

Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent - определено е гредата в покупките ми тази година. Нищо божествено не намирам, на богинята домашната прислужница е това. Кисел кокос и съмнителна трайност. Никаква емоция не ми носи, толкова досадно измит ми е. Много се надявах да се разкрие в по-добра светлина в жегите, но не. Май не уцелих правилната Бронзова Богиня.

Третият беше Surya Bali Fiilit - все така много го харесвам -цитруси, жасмин, дървесни, роза даже...много готино забъркани, нищо не изскача пред другите и просто се нося в облак от оптимизъм с него. Само на трайност не го докарва много, 2-3 часа и потъва.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 17:23 от tuali

# 113
Привет от мен! Simple Smile Влизам да споделя днешните си парфюмни трепети😀

Взех си пратките от Спиди - La Belle и Tocade EdT.

Първият няма да го коментирам, безкрайна любов е за мен това. В момента, в който си пръснах от тестера, осъзнах, че съм постъпила напълно правилно като съм го поръчала. (Гонеше ме някаква гузна съвест относно консуматорското ми поведение и постоянното искане и купуване на ново и ново). Съвършенство отвсякъде🥰

Другият, обаче, се оказа “черешката на тортата”. Очаквах някакви конфитюрени рози, които всички сме мирисали хиляди пъти, с нищо невпечатляващ и не трогващ, но не.
Розите са много особени - хем ги има и се усещат, хем не са прекалено много, но в същото време и не са скрити измежду останалите нотки. Танцуват фриволно с ванилията. При мен има някаква лека киселинност в първия един час, не знам как ще се развие в базата и не знам от къде идва, но забележително е, че не ме дразни. Придава на парфюма една малко по-нетрадиционна насока, което на мен ми харесва изключително много. Долавям прословутата пудреност, за която четох много във фрагрантика, но отново, не е типичната интерпретация, която си представяте като чуете “парфюм с пудрена насока”. Също така, долавям някакъв много интересен нюас ала “парфюм ама парфюм”, който си ухае на такъв. Не е ретро, но вероятно някои на това казват, че им звучи ретро.
За мен е изключително актуален и подходящ за сегашното ни съвремие, като стои една идея встрани от Idole, Libre, Mon, LVEB и т. н. ( без да обиждам никого, който ги харесва ).
Изключително сполучлива сляпа покупка! Много съм щастлива! ❤

Редактирам се, за да добавя:
Бутилката е най-най-най-ръбатото нещо, което вероятно някога е произвеждано в парфюмната история. Прилича ми на някакъв несполучлив космически кораб, нарисуван от 5-годишно дете. ..

# 114
Jollie, кой Tocade си взе? В новата бутилка ли, или в старата опаковка?
Честито! С радост да си ги носиш!

Видях рекакцията. Значи първата.

# 115
Dez, нямам идея коя точно версия е, изглежда така:

Колкото повече го нося, толкова повече ми харесва! Направо не мога да повярвам какво съкровище открих съвсем случайно на смешна цена. Чудех се на какво ми навява асоциация.. Представям си млада дама, която е облечена в ефирна рокля в тъмен цвят, и танцува с прекрасен млад господин на тази песен:

https://m.youtube.com/watch?v=PcJrExewkYA

Тя е усмихната, сияеща, щастлива, танцува в захлас и се радва на живота и на сегашния момент. Тя пръска искрици радост и веселие, и лекота. И сякаш всички около нея се опияняват от това и се заразяват от нея.

Малко се увлякох... Simple Smile

# 116
White silence, Честит рожден ден! Тортата е страхотна, нали е истинска за теб? Прекрасна вечер ти желая.
Този Мираж на Тиери много ме човърка значи...🤔

# 117
White silence, Честит рожден ден! Тортата е страхотна, нали е истинска за теб? Прекрасна вечер ти желая.
Този Мираж на Тиери много ме човърка значи...🤔
Благодаря! Heart Абсолютно истинска, аз затова се развълнувах Heart Eyes
И мен ме заинтригува този Мираж, но не съм ходила скоро да тествам.

# 118
  • España
Densi, благодаря за новата тема !!!!
Есента ми е много на сърце, при мен още е твърде далеч ...скоро ще пренаредя парфюмите , но подозирам , че ще разполагам с доста “добър и богат арсенал”!
Мина месец без парфюмна придобивка и се наградих с Чушлетата , благодаря на Азалия! Мноого сполучлива покупка! Опасявах се от маковете, но съчетанието на нотките е много умело и хармонично!
Честито на рожденичката! Страхотна торта!

# 119
Момичета,Signature на Mont blanc дали би се харесол на човек обожаващ DG The one?
Или да ми предложите друг,който се доближава до The one

Общи условия

Активация на акаунт