Парфюмни размисли и страсти - 249

• 61 723
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Мемоарът не беше траен и при мен. Приятен парфюм, интересен, но някак ми се губеше и му намерих нов собственик.

# 91
Не бях заглеждала Мемоара, но сега вие ме провокирахте. Видях че има лайка и се сетих за любимият ми Yoshi Yamamoto pour femme. Такава красота.
Още ми липсва.

# 92
  • Бургас
Bright Crystal, къде могат да се душнат Шанелите? При нас в Дъглас ги няма..
Няма Шанел в Дъглас и Бюти Зоун.Нямам представа къде в Пловдив има, трябва да се включи някой от там.Този Мемоар за мен е кошмарен, става поносим върху мен след около 10 часа, така че първо тест според менДа, съгласна съм, че е много различен от всичко , което пускат на пазара, но определено не е за всеки.

# 93
  • The Evergreen State
На мен тези дни ми се носи много Гучи Блум, имам копнежи и за Шанел Габриел (харесвам и двете версии) или за едно 5 Льо - все летни аромати са но и тук времето е топличко и приятно, само от време на време в полъха се усеща миризмата на падналите листа отстрани на тротоара и това ми напомня бегло че е края на лятото.
Списъка ми с желания расте, смалява се, променя се всеки ден, имам моменти в които едвам се удържам да не поръчам нещо но после се укротявам.

# 94

Шанел в Пловдив има в Pretty Shop на Главната. Виждала съм и в магазини La Fleur.

# 95
  • София
Момичета, около мен тия дни има магазини на Aqua del Elba, познавате ли някои от тях, бихте ли препоръчал или споделили мнение. Бих искала да избера един аромат, за предпочитане студен, искрящ и весел
Пробвала съм няколко техни парфюма. Arcipelago за мен е най-хубавият им дамски. Не мирясах докато не го купих. Той е ароматът на слънчева Италия. Дава усещането за южен италиански остров, тюркоазената вода, отрупаните с лимони и портокали дръвчета, цъфналите портокалови цветчета и сладкия жасмин, безсмъртничето, което расте по склоновете на южните острови, напечените от жаркото слънце полски цветя и изсушени билки. Има и свежест, има и сладост и топлина. Траен е много и в ЕДП и в ЕДТ вариант. Балансиран, женствен и любим Sparkling Heart С него ме свързват много любими спомени и прекрасни преживявания, затова има специално място в колекцията ми.
Sport - е унисекс. Хубав, свеж, цитрусов, но за мен си е изцяло мъжки.
Blu Women - прилича много на Womanity Mugler, но малко по-лек и свеж и с една идея повече цитруси и треволяк.
Classica Women - може би този би отговорил на търсенето ти: лек, свеж, акватичен и цветен. Като морски бриз, галещ цветята. Но най-добре проба. В София имат шоурум на ул. Оборище 16 (под тях има хубав магазин за винo и гурме. На 2 етажа е магазинът, като на първия етаж са вината, а на втория са парфюми, кремове и ароматните свещи)
Тогава не можах да им обърна повече внимание, тъй като беше в края на дълга целодневна разходка и тествани и други парфюми преди техните. Но сега ми напомни да намеря мострите и да си ги припомня.
SOTD: Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri имам едно малко сладко 5 мл мини, което купих, за да го пробвам и разнося. Много ми харесва, в началото усещам все едно току-що нарязани цитруси, но трябва да го подновявам на около 3-4 часа. Заради трайността се колебая за по-голяма опаковка.

# 96
Няма Шанел в Дъглас и Бюти Зоун.Нямам представа къде в Пловдив има, трябва да се включи някой от там.Този Мемоар за мен е кошмарен, става поносим върху мен след около 10 часа, така че първо тест според менДа, съгласна съм, че е много различен от всичко , което пускат на пазара, но определено не е за всеки.

Да, да, да, задължително тест и задължително след навършени 30 години, за да има някакъв шанс да бъде оценен 😀  В никакъв случай за подарък, дори потенциалния получател да носи само коланчета Гучи и белите им   тениски с грозното лого 😄
 Много го обичам и е наистина различен като емоция на фона на масовката дизайнерски парфюми.

Този шоурум на Оборище май са внесли Fiilit, научих от инстаграм на марката. Имат много интересни аромати и ако са докарали всичките, препоръчвам за проба!

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 16:00 от tuali

# 97
Имам си нова любов! 🤩 Напълно случайна, внезапна и от първо подушване.
Мислех си, че не харесвам тютюн в парфюм, след злополучния ми опит с прехваления ужас Red Tobacco Mancera.
Мислех си и, че не харесвам ууд, след още един злополучен опит с арабския ужас Shaghaf Oud.
Ами не! Просто не са били моите тютюн и ууд, и просто не са били творение на магьосника, завладял сърцето ми напълно, the one and only, Tom Ford! ♥
В абсолютен плен съм на убийственото ухание, което пожелах на момента, и което ще си подаря за рождения ден - Tobacco Oud! 🖤🖤🖤
Такава красота, не съм спряла да се обдушвам цял следобед, даже отлагам вечерния душ, за да не го отмия от себе си. 🤭

# 98
Скрит текст:

Да, да, да, задължително тест и задължително след навършени 30 години, за да има някакъв шанс да бъде оценен 😀  В никакъв случай за подарък, дори потенциалния получател да носи само коланчета Гучи и белите им   тениски с грозното лого 😄
 Много го обичам и е наистина различен като емоция на фона на масовката дизайнерски парфюми.

Този шоурум на Оборище май са внесли Fiilit, научих от инстаграм на марката. Имат много интересни аромати и ако са докарали всичките, препоръчвам за проба!

Fiilit ги предлагат на сайта на MakeUp.

# 99
  • Седмото небе
Аз пък отново благодарение на Dez Heart получих страхотно прозрение!!! Отделих си парфюмите на които първо мога да видя дъната и докато не приключа с тях друго няма да пръскам. Ето това са избранниците:

1) Knot edp
2) Bonbon
3) Aura Sensuelle
4) Jour Absolu
5) Joy edp - днес започвам с него точно Wink Сега се пръснах хубавичко и първото, което ми дойде на ум като асоциация е “peaceful”, а деня ми се очертава хммм...напрегнат..., така че имам нужда Wink
Общо количество към 40 мл грубо, имам разнообразие от аромати за различни настроения. Мисля бързо да ги разчистя и да мятам следващата група. А тя е именно опознавателна. Парфюми, които имам отдавна, отлежават ми доста и не съм ги открила в целия им блясък. Предстои ми да разучавам в различно време и ситуации тези красав(и)ци:

1) Cara Mia
2) J’adore L’Or essence
3) Wish Brilliant
4) Bloom Nettare di fiori
Обичам списъци и планове, дават ми усещане за контрол на ситуацията и лесно справяне със задачи и предизвикателства. А това парфюмното ми е много трудно “вервайте ми” Wink Но пък знам, че така ще освободя (да се надяваме много) място в шкафа и сърцето си за нови красоти!!!
И да не забравя да благодаря за новата тема. Показаните горе не бих описала като типични есенни парфюми, но за този предстоящ преходен сезон и започналата диета , ми се очертават като такива.
Пожелавам слънчев и усмихнат ден на всички ви с любим кадър!

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 09:59 от * SUPERGIRL *

# 100
  • в Кошера
densi, bouquet!

За мен все още си е лято. Yellow Heart
Като се позахлади, ще сменям фронтоваците в шкафа.
По-напред ще застанат двете Туили-та, Еликсира, №5 Премиер, Габриел, Мадмоазел, Роуз Руж, Прешъс Уд, Мон (и Интенз също), Черната/Синята/Котюр рокли, Май Бърбъри, Идил...

# 101
  • Виена
Vesika, благодаря ти. Влязох в един от магазините, четири аромата изпробва, Classica donna ми хареса повече от другите, но не толкова, че да купя. В колата после мъжът ми каза, че мирише и "на парфюм". Не на цветя, на плодове, на треви, просто на парфюм. В конкретния случай ще рече, че са безлични, но приятни. Ще душа още

# 102
  • София
Мерси за темата!

Есента е най- благодатното време за парфюми, нито ги мори жега, нито студ. Всичките ми парфюми почти са подходящи за този сезон.

В момента съм на море и вечерите разнасям Уоманити и Кавали голд.

Една молба - ако някой има пълна или пък напълно празна бутилка Нарцизо Руж 90мл може ли да я премери и да пусне едно ЛС с теглото. Благодаря предварително!

# 103
Densi,
преди време в темата се обсъждаха парфюмите на Tiziana Terenzi и ти сподели, че ги проучваш доста задълбочено.

Може ли да те помоля да препоръчаш на абсолютен парфюмен лаик нещо на Tiziana.
Имам и много харесвам Андромеда.
В парфюмите ми допада пудра, бели цветя, кехлибар, ванилия, пачули, цитруси.
Много ще съм благодарна, ако ме насочиш към аромат на Тициана.
Купувала съм няколко парфюма след твои ревюта и затова мисля, че вкусовете ни за аромати съвпадат в голяма степен.

P.S. Извинявам се на останалите момичета, че пълня темата с лични молби.

# 104
Присламчвам се към питането за Tiziana Terenzi и търся отзиви за Al Contrario. Звучи като чудно гурме и има страхотни отзиви, само тук четох малко по-различни впечатления и сега съм малко на кантар 🤔

Общи условия

Активация на акаунт