Парфюмни размисли и страсти - 249

• 63 023
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • Germany

Densi можеш ли да сравниш  с  първообразите , в смисъл колко са различни / еднакви  и в орхидеята колко с усещат сливата и рома?

BoMarina, мисля, че не е за теб тази версия на орхидеята. За мен е по-лошата от първообраза. Рома и сливата са ги сложили във връхните ноти, и е станал особено неприятен и с мъжко усещане. За мен рома в комбинация с този прунол, дава усещане за мръсна и прашна запустяла къща, има и едно смолисто и мръсно усещане, подобно на това от Сташ и Гучи абсолю, а доколкото познавам твоите предпочитания, ти търсиш по-топла и вкусна слива. Този неприятен момент в новата Парфюмна версия минава за около половин час, след това си е чиста черна орхидея, но по-разводнена и по-ваканционна, с повече остър иланг.  Сякаш е сглобяван набързо този парфюм, колкото да закрепи бюджета по време на пандемията. Аз не харесвам и ЕДП версията, но тази ми е особено неприятна. Нахален, и познат до болка парфюм, връща ме директно 14 години назад. Поредното дебелоочие от страна на Том Форд. Тук писах повече за него, ако ти е интересно.
Скрит текст:

Не се чудете, че на рекламната снимка са двата флакона. Златният, на новия Парфюм, и черният, на оригиналната ЕДП версия. Това са двете страни, на един и същи парфюм. Не са му стигнали черните флакони на ТФ, и понеже са му останали неизползвани златни флакони от Сахара ноар, а той е най-вече търговец, и за да не идат зян, е решил да налее в тях познатата ни вече Черна орхидея ЕДП, и да я нарече Парфюм. Очевидно, че голямо творческо безсилие е налегнало големите имена в парфюмната индустрия. След Шанел с римейка на Коко Мадмоазел, сега и ТФ залага на сигурното и прави нов прочит на най-големия си парфюмен хит от 2006 година. Навярно се очаква, верните фенове на Черната орхидея ЕДП да не задават въпроси, а да си го поръчат задължително, независимо дали си струва или не. Много странно ми се струва решението, да се разводнява пазара с излишни, и никому ненужни версии. За мен имат точно обратния ефект, и по-скоро ще разочароват и откажат и най-верните си почитатели, да ги купуват без проба. 

Black Orchid Parfum Tom Ford за мен е по-лошата, и трудна за носене версия. Аз съм от хората, които никак не харесват ЕДП варианта. Много обичам пачули в парфюм, обаче това кисело и хищно пачули в комбинация с трюфел ме съсипва направо. Освен, че ми мирише на пръст, на поизгнили нападали листа и мокри съчки и гъби, ми докарва и зверска мигрена. В новата Парфюм версия пачулито си е същото, 1:1, но пък са добавили и кедър с много ром, което на мен ми е особено неприятно, как се е получило. Мирише ми на мръсно, на стара и прашна възрожденска къща, и на напоено с масла и смоли дърво. Ако сте пробвали Rose Prick, същото дървесно и неприятно усещане от него са сложили и тук.  И много пипер също е добавен за мен, нищо, че са написали, че това е слива. Това хард дървесно и мръсно ромово усещане започва още във връхните ноти, замествайки шоколада от ЕДП, но слава на Бога, се задържа едва около половин час, през който половин час ми идеше да си отрежа ръката, толкова ми беше неприятен. Във тази част за мен е категорично мъжки, и изобщо не си го представям на жена. А след това, още по странно се отдръпва тази дървесност и алкохол, и си идва пак старата черна орхидея, такава, каквато си я знаем, но този път с жълт кремест и пикантен Иланг, даващ по-цветно лице на парфюма, с нещо въздушно, и нещо акватично в него. Получила се е една по-ваканционна бих я нарекла версия. Пачулито е сякаш една идея разводнено, не така плътно, но за сметка на това е още по-землисто и още по-неприятно за мен. Тук парфюма става доста по-женствен от ЕДП, и мен лично това малко ме обърква, а уж нямам проблем с унисекс парфюмите. Проблемът при този е, че не може да се заяви като унисекс, а се мята между мъжкото и женското, и не можеш да го идентифицираш, какво точно е това. Наскоро попълвах данъчна декларация, и там вече бяха спазени новите полови изисквания, и за пол трябваше да избера между женски, мъжки и не мога да се определя. Е точно за третия вариант е правен и този парфюм.

Парфюмът е много траен, нахален, присъствен, но една идея по-възпитан от предшественика си. За мен е абсолютно ненужна версия и смятам, че хората, които имат ЕДП нямат абсолютно никаква нужда от тази версия. Едва го изтърпях на себе си 6 часа, но предполагам, че като всяко нещо, което не ми харесва е безобразно траен.

Познаваш ли Ambre Eccentrico Giorgio Armani ? Мисля, че той е това, което ти търсиш.

# 616
Kovatcheva много ти благодаря за това включване! Абсолютно  уцели- точно такава слива си търся топла и вкусна Simple SmileSimple Smile и много се надявах в новата орхидея да е такава. Аз да си призная доскоро, нито черната нито велвет версията харесвах(тази още ми обръща стомаха), обаче от пандемията насам, всеки път минавайки през парфюмериен магазин  тествам черната и взе , че ми хареса-началото не ми е вече толкова страшно, а черния шоколад в средата и базата все повече ме радва. Много я обмислям(късно съм на партито знам) Simple Smile, но исках да я пробвам паралелно с новата, защото boozy ароматите са ми много любими.
А Ambre Eccentrico го познавам  и много, много го харесвам, отдавна му се каня, всеки път като дойде есента си го слагам в уиш листа. Страхотен е просто -толкова е топъл и сгряващ, а сливата е жестока особено в базата. За нищо подобно на него не се сещам.  Живот и здраве , тази година  мисля вече да го придобия! HugFlowers Maple Leaf

# 617
За моите възприятия сливата в Ambre Eccentrico има много общо със сливовия ликьор във Valentino Donna Noir Absolu.....

# 618
За моите възприятия сливата в Ambre Eccentrico има много общо със сливовия ликьор във Valentino Donna Noir Absolu.....
Macadamia благодаря за това мнение -  честно казано щеше ми се и аз така да ги усещам,  но имам  Валентиното,  а върху мен двата се развиват по съвсем различен начин.Flowers Hibiscus

# 619
Тези, които познават дамския Amouage Epic, могат ли да ми дадат идея за парфюм, който има същия или близък драйдаун, но е с по-различни начални акорди? Може би пак нещо арабско трябва да бъде. Обожавам драйдауна на Епик - предполагам се дължи на перфектно съчетаната база, в която няма доминиращи нотки, а всички тонове се сливат в мека, топла и обгръщаща балсамова феерия. Обаче преди да утихне ароматът, доста дълго в него усещам камфор, който никак не обичам. Много противоречиви емоции. Без камфора, сигурно щеше да е любимият ми парфюм. Даже като го нося, гледам да си напръскам дрехите няколко часа преди излизане, за да поизветрее малко. Та някакви идеи по въпроса?

# 620
Момичета искам  да направя поръчка от Нотино на Номад абсолют пише че е от серията Тray it furst , но не ми илиза никъде мострата,
Дали ше ми я пратят?
Осен това сложих  един продукт, който е безплатна доставка ни  ми  отразява с крайната фаза-

Моля за мнение- за сания парфюм и за другите две неша,.

# 621
  • Пловдив
Поръчвала съм Try it first, не се отразява мострата, но ми я изпратиха.
За допълнителни въпроси, да се преместим в другата тема, защото тук спамим.

# 622
  • До сърцето...
Уф, едвам ви изчетох. Докато наваксам с темата и апетита ми се разпали. Ееее, въобще не е полезна тази тема, еле пък за финансите Stuck Out Tongue Winking Eye

Сега съм с мерак за Afnan. Любопитството ми събудиха двата MIRSAAL-а, но и другите ще започна да ги разучавам и да си подбера за тест. Уф, аман от мене си!

Парфюм за деня: MFK Gentle Fluidity Silver, не мога да спра да посягам към него Heart

# 623
Взех прословутия Афнан! Йейййй😂

Презентацията е наистина впечатляваща! Определено би бил жесток подарък!

Самият аромат в първите секунди има много сходство с Бакара. След няма и минута кожата ми прави нещо с него и излъчва някакъв мног странен муск, анималистно мръсен/мръснишки. Много силно се надявам това да е просто фаза и да е краткотрайна. И да отмине възможно по-скоро.
За сравнение, този странно гаден мускус го усещам при Opulent Musk и Rose Kashmiri на същата марка.
Ако има някой, който не е успял да го купи, и има интерес все още, нека ми пише.

Та... със смесени чувства съм. За момента най-добрия клонинг на Бакара, според мен, е Ana Abayad Rouge Lattafa. Изключителен сам по себе си.

# 624
Jollie, дай му шанс на Афнана в по-студено време. Тогава сладостта ще се запази и ще приглуши мъха и мускуса. Не е гаранция, че ще се разгърне, както искаш, но в това по-топло време само като си помисля да се напръскам с него и ми става лошо. Flowers Hibiscus

# 625
Здравейте,
тези двата трайни ли са?

BVLGARI AQVA DIVINA едт

GUERLAIN LA PETITE ROBE NOIRE EAU FRAICHE

# 626
  • Бургас
Дами, някой има ли впечатления от серията La Collection des Cuirs  на Ели Сааб?

# 627
Донесоха ми бонбончето, много е сладко кубчето на петдесетичката ❤️

# 628
Ново попълнение на колекцията ми.Twilly d,Hermes "Eau Poivree".Завладяваща комбинация от пипер,джинджифил,червени плодове.Чак се зачудих,защо съм го подминавала досега:blush:

# 629
Здравейте,
тези двата трайни ли са?

BVLGARI AQVA DIVINA едт
Скрит текст:
...
аз имам аквата, много трайна за мен

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 08:10 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт