Парфюмни размисли и страсти - 249

• 63 252
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Значи определено е от мен - или аз си внушавам, че не го усещам или просто се губи от кожата ми в по-топлото време (пробвах го няколко вечери вкъщи, когато беше една идея по-хладно). Надявам се през есента, когато захладнее още повече, да заблести, защото ароматът е страхотен за есен/зима.
Същият проблем имах и с Flowerbomb - един от най-трайните парфюми, а аз спирам да го усещам след няма и час - на него също ще му дам шанс отново и ще си взема нова бутилка.

# 196
Няма ли начин на първа страница да се качват линкове на по-подробните ревюта, систематизирани по брандове, примерно, защото по конкретни парфюми ще бъде нещо неизбродно ...

Наистина е жалко, че тази огромна информация - почти 250 теми - е толкова трудно да бъде ползвана. Има ревюта да се напълни една Фрагрантика. Жалко, че си нямаме български вариант на сайта. Много се радвам, когато видя във Фрагрантика ревюта на български. Не че не знам и английски, и руски, а с Гугъл транслейтъра и японски ревюта съм чела. Но забелязвам, че много дами от темата, които пишат прекрасни ревюта и имат профили във Фрагрантика, не пишат там. Приканвам ги, като пуснат мнение за даден парфюм тук, просто да го копират и във Фрагрантика. Би било толкова по-лесно за ползване. Търсачката на Бг мама продължава да е доста проблемна.

# 197
Днес наченах буркана /100 мл./ с Мон Герлен ЕДТ и цял ден съм в облак от наслада! Innocent
С него съм Аз, от - до. И ако душата имаше аромат, моята щеше да ухае така!

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 06:52 от Sysly

# 198
Момичета/които познават Al Contrario/, има ли общо с този мой Любимец /тази вечер него ще разходя във Влас/

Ще се радвам да чуя и няколко думи за Cuir Noir от същата серия.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 20:07 от macadamia

# 199
  • София
Няма ли начин на първа страница да се качват линкове на по-подробните ревюта, систематизирани по брандове, примерно, защото по конкретни парфюми ще бъде нещо неизбродно ...

Наистина е жалко, че тази огромна информация - почти 250 теми - е толкова трудно да бъде ползвана. Има ревюта да се напълни една Фрагрантика. Жалко, че си нямаме български вариант на сайта. Много се радвам, когато видя във Фрагрантика ревюта на български. Не че не знам и английски, и руски, а с Гугъл транслейтъра и японски ревюта съм чела. Но забелязвам, че много дами от темата, които пишат прекрасни ревюта и имат профили във Фрагрантика, не пишат там. Приканвам ги, като пуснат мнение за даден парфюм тук, просто да го копират и във Фрагрантика. Би било толкова по-лесно за ползване. Търсачката на Бг мама продължава да е доста проблемна.
Преди доста години една от пишещите тук "колежки" се беше свързала с централата на фрагрантика с цел да предложи създаване на българска версия на сайта, предлагайки им и съдействие при необходимост. Оттам обаче отказаха с аргумента, че в България няма достатъчно голяма парфюмна общност и проучванията им не сочат очаквана достатъчна активност за създаването на отделна страница.
Което е жалко, щяхме да си я напълним Blush

# 200
  • София
Здравейте, дами! Имам нужда от помощ, предстои ми важно събитие - сватба ☺ Ще бъде средата на октомври и търся нещо специално и запомнящо се, нещо хем секси, хем женствено, хем различно. Първата мисъл ми е за някакви бели цветя, мускус, дървесни нотки също, но в същото време не знам защо си мисля и за кожа и сливи (знам, звучи странно) обаче нямам никакви идеи 🤷🏻♀ Може би нещо нишово? Ще ви бъда мноого благодарна за някои предложения 💐

# 201
С тези нотки има хиляди предложения. Добре е бюджет да кажеш.
 Muse Xerjoff е предложението, което ми изниква веднага.
Dama Bianca Xerjoff също.

# 202
Здравейте, дами! Имам нужда от помощ, предстои ми важно събитие - сватба ☺ Ще бъде средата на октомври и търся нещо специално и запомнящо се, нещо хем секси, хем женствено, хем различно. Първата мисъл ми е за някакви бели цветя, мускус, дървесни нотки също, но в същото време не знам защо си мисля и за кожа и сливи (знам, звучи странно) обаче нямам никакви идеи 🤷🏻♀ Може би нещо нишово? Ще ви бъда мноого благодарна за някои предложения 💐

Не съм го мирисала, но ако имах такъв повод и си нямах вече нещо предвид като любимо, сигурно това щеше да е първото, към което да се насоча:  Nuptial Bouquet Atkinsons. Пасва и на търсените бели цветя, дървесни и мускус (сливи няма обаче)
https://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/The-Nuptial-Bouquet-18975.html
Най-малкото защото и името му ще има сантиментална стойност, освен, че сигурно са се постарали да е подходящ за такъв повод.
Даже си го бях харесала по принцип за придобиване, но точно името ме спира-много ангажиращо ми идва, а засега нямам планове да се женя пак 😂
В makeup даже е на превъзходна цена.

# 203
Момичета имам въпрос, който ме мъчи от много време и се надявам да помогнете. Търся хубава виолетка - имам си един любим парфюм, който отдавна изчезна и все още притежавам, но си го пазя така да се каже - My Queen на Mcqueen. Пробвах се с Insolence , но не ми харесва, не се получава ... има нещо в него което ме дразни, в Метеоритите пък май тая зелена ябълка ми идва в повече - не усещам виолетки.... Някакви други идеи?
Предполагам, че ще трябва да целя на сляпо, защото в магазините май няма какво друго да тествам, та за това реших първо да се допитам до вас.

# 204
  • София
С тези нотки има хиляди предложения. Добре е бюджет да кажеш.
 Muse Xerjoff е предложението, което ми изниква веднага.
Dama Bianca Xerjoff също.

Ще пробвам предложените, благодаря Simple Smile не съм мислила за бюджет, но може би 7-800 Blushhttps://
По принцип изобщо може да не е с тези нотки, приемам всякакви предложения

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 09:09 от micky

# 205
  • Пловдив
Момичета имам въпрос, който ме мъчи от много време и се надявам да помогнете. Търся хубава виолетка - имам си един любим парфюм, който отдавна изчезна и все още притежавам, но си го пазя така да се каже - My Queen на Mcqueen. Пробвах се с Insolence , но не ми харесва, не се получава ... има нещо в него което ме дразни, в Метеоритите пък май тая зелена ябълка ми идва в повече - не усещам виолетки.... Някакви други идеи?
Предполагам, че ще трябва да целя на сляпо, защото в магазините май няма какво друго да тествам, та за това реших първо да се допитам до вас.
Тествайте Daisy eau so fresh от Marc Jacobs.
И на мен Insolence не ми хареса. Но тази я обожавам.

# 206
Момичета имам въпрос, който ме мъчи от много време и се надявам да помогнете. Търся хубава виолетка - имам си един любим парфюм, който отдавна изчезна...
Виолетката, която аз харесвам, засега единствена, е тази:
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Guilty-Eau-de-Parfum-52481.html,
Уточнение - тук е комбинирана с люляк. Всичко е много добре смесено, гладко и опияняващо. Парфюмът е богат, наситен, траен и почти целогодишен. Виолетката при мен се усеща много натурална. В по-топло време люлякът излиза по-напред, в по-хладно - става по-теменужен. Първият тест, който направих на този парфюм беше в движение и ме грабна. Скоро след това ми изскочи изгодна оферта и го купих без да се замисля. След това дойде изненадата, защото парфюмът се оказа по-виолетков, отколкото обичам и първоначално се смутих. Като го поносих няколко пъти - през зимата, пролетта и лятото, успях да го оценя както трябва и сега ми е от любимците. Two Hearts

# 207
  • София
Привет micky,  за този прекрасен повод, моя съвет е да посетите на живо няколко магазина и лично да изберете. Споделихте неограничен бюджет, което Ви отваря врати към всякакви аромати и марки. Виждам, че сте от София - може да отидете до няколко мола, като Парадайз, Сердика, Ринг и тн, където има изобилие от всякакви аромати. В магазина на Нотино има прекрасен щанд на Atelier Cologne, както и други нишови марки, като Maison Margiela и тн. В Сердика пък има 2 нишови бутици - Circle и Delirium, където можете спокойно да тествате всякакви невероятни и уникални неща, ако искате нещо в тази посока. В Дъглас/Бюти пък може да опитате ексклузивната линия на L'Art et la Matiere, както и други ексклузивни линии на Boucheron, Van Cleef & Arpels и какво ли още не. В Сефора /Дъ Мол/ пък има пълните колеции на Том Форд и Acqua di Parma.
В салон Salon Olfactive също има чудесен избор за ниш - ул. "Раковски" 145, бул. "Патриарх Евтимий" 45. Ако стигнете до там, обърнете внимание на марката Profumum Roma. Специално Acqua e Zucchero / https://www.fragrantica.com/perfume/Profumum-Roma/Acqua-e-Zucchero-3887.html ми е любим Animal Heart Eyes Cat

А до цървката Света Неделя, в магазин Campomarzio70, също може да намерите чудесни неща. Ако стигнете до него, съветвам да опитате Maison Francis Kurkdjian  Feminin Pluriel /https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Fem … luriel-26253.html
Използвайте случая да си направите един забавен парфюмен тур Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 11:26 от Deetron

# 208
Абсолютно подкрепям Deetron. При този бюджет може да се избере нещо наистина уникално и да се преживеят вълнуващи парфюмни познания.

# 209
Виолетката при мен се усеща много натурална.
Забравих да отбележа, че Gucci Guilty го имах, може би защото при мен така и не се усети виолетка... хубав е парфюмът наистина, но не е това което търся Confused

Общи условия

Активация на акаунт