Парфюмни размисли и страсти - 249

• 63 171
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Cielo,бях се запитала къде ли изчезна с хубавите снимки,и ето те отново тук:)),изглеждат ми много луксозни,съблазнителни и мистични новите ти любови:).И моят списък за теставане е много дълъг,от 2 месеца в магазин не съм стъпвала хахаха,не съм на диета,а поради отдалечеността ми от парфюмни храмове,но скоро ще се насладя на това удоволствие,че онлайн пазаруването си е тръпка,но да пипнеш бутилчето си е друга работа,вие ме разбирате...днес разносвам Ейнджъл 2019 круизния,но нещо нослето не го отчита,а на детето е супер превъзходен,дано и върху мен да е така.

# 361
Аз да предупредя, че Vele на ТТ не за поръчка сляпо. Получих го и ми мирише на смокинови листа и прясно откъснати смокини. Най-зеленият парфюм, който са помирисвала - остър и стипчив.
Все едно съм се отъркала в брашляна. Какви тропически нотки, какъв кокос - нищо тскова не помирисвам.. Не е мойто със сигурност, въпреки че мирише луксозно. Но съм си гурме фен и този е най-несладкия парфюм, който имам.
Ще го засиля към размените.

# 362
Сега звънях, Либре Интенз е зареден, но Линтерди го няма още.
Къде е зареден в Бургас? Онлайн в Дъглас го няма.

# 363
- Michael Kors Twilight Shimmer EDP - още едно попадение. Purple Heart Лилаво трайно съкровище! Всъщност флакона го издава, защото се усещат сините сливи. Не пресни сини сливи, а такива, които са карамелизирани. Майка ми каза, че го усеща леко пиперлив, макар че няма такива нотки. Много топъл и уютен парфюм.
Виждам, че основната нотка е уд - как го усещаш? Много ли е мъжествен?

# 364
  • Бургас
В Дъглас точно звънях, беше една заспала каза, че го има.Сега ще ме карат да слизам до там.

# 365
В Дъглас точно звънях, беше една заспала каза, че го има.Сега ще ме карат да слизам до там.
Провери. В мейла пише края на септември и онлайн го няма.

# 366
  • Deutschland
Calabria, 🤗😍  отново съм в редиците .😜
Преди време Ковачева беше писала за Hayati, и както винаги прекрасно и сладкодумно описано. Тогава си помислих, че въпреки хубавото описание, не е за мен този парфюм. Е, не съм била права. Той е  от тези аромати, които водят към пристрастяване. От около две седмици не посягам към други. 😀

# 367
  • España
cielo, радвам се да те видя ! Страхотен набор от все любими парфюми!
Hayati на арабски е ЖИВОТ - като го гледам този парфюм , ей така точно си представям живота! Стига да го открия по магазините тук , ще го придобия обезателно!

# 368
  • Deutschland
dyvaromi😍🤗 Много подходящо име. Благодаря за инфото. Препоръчвам го на всички от сърце! Аз го придобих насляпо, все още не съм го срещала в парфюмериите.

# 369
Провери. В мейла пише края на септември и онлайн го няма.

В нотино го има, оттам го взех При това го лови 20% намаление, което имат в момента.

# 370
  • Germany
cielo, радвам се, че ти е допаднал Хаяти и не съм те подвела за него, въпреки сладкодумството ми. И аз съм пристрастена към него, един от най-често използваните от мен парфюми в пследно време, със заплашително намаляващо количество Laughing. Парфюм, който ми носи истинско щастие Gift Heart

dyvaromi
, преди време го описвах подробно на друго място и се копирам, ако ти се четат по-дълги и емоционални описания. От тогава измина цяло лято, а резултатът е, че съм влюбена в него повече, отколкото тогава Smile.

Hayaty е парфюм на сравнително неизвестната парфюмна компания Attar Collection от ОАЕ. Много малко информация има в нета за тях. Прочетох, че е стара компания, и достъп до атарите им е имала само кралската фамилия. От 2015 година предлагат парфюми на свободния пазар. Дали е така, нямам представа. Подозирам, че концепцията е била, парфюмите да се продават предимно на руския пазар, защото повечето мнения, които открих в мрежата, са на руски, и парфюмите са трудно откриваеми на повечето, познати на европейските парфюмани места. При Хаяти  с първото пръсване беше WOW, откачане на макс и любов от първото вдъхване. Hayati преведено от арабски означава "жизненоважен". Държах в ръцете си 10 мл. отливка, която реално ще ми стигне поне за година, а ми беше жизненоважно да го имам сега, веднага, на минутата, sofort този парфюм в максималния възможен размер. Hayati е бутилирано щастие и настроение. Ако ви е скапан деня, пръснете си Hayati. Ако има напрежение в дома и семейството, пръснете си Hayati. Ако ви е дошло до гуша от корона криза, социална изолация, неизвестност, безпаричие, отпускане, скука - пръснете си Hayati. Като се събудите сутрин и искате деня ви да е хубав - знаете, Hayati.
Сега за парфюма. Представете си пролетен, слънчев и щастлив ден. Представете си най-любимата си градска туристическа дестинация, на която искате да бъдете. А сега си представете най-любимата част. След уморителна и натоварваща разходка, сядате на открито кафе, което задължително е на някой спокоен, и огрян от слънцето площад, наоколо свири задължително някой добър уличен музикант, размазали сте се от кеф, сервитьорът задължително ви е направил комплимент, колко белла синьора сте и след него си поръчвате най-недиетичната, и огромна, отрупана с плодове и ядки мелба, която можете да намерите в менюто. Hayati започва със взрив от плодове! Много, много, много плодове. Усещам малинови бонбони, ягодов топинг, усещам много сладко от праскови, и парченца хрупкав сладък ананас. И всичко това върху истински, сметанов ванилов сладолед, с малки черни точици, пръснати в него, от истинската ванилова шушулка. Знаете, че нищо от това не е здравословно, че после трябва да сте поне две седмици на диета, обаче точно сега единствената ви мисъл е, че веднъж се живее, и хич не ви пука за външния ви вид. Сладко, сочно, искрящо свежо са преплетени в идеална хармония. Дозата сладост е идеална, точно толкова, че да я поемете, без да ви става лошо и зле. Няма кисела част, няма тръпчиви плодове и цитруси, и въпреки това е свеж и сочен и много приятен. Ванилията също не е химична и натегната, а точно от тази маслена и мека ванилия, по която мра. Първоначалният ефект е много впечатляващ, установих, че изпитвам вече зависимост от него, и ми се иска да се поливам с парфюма отново, и отново, за да усещам този адреналин по вените. В никакъв случай не си представяйте прост и елементарен парфюм, нито досадно гурме. Точно това е хубавото на този парфюм, че хем е сладък, момичешки, закачлив и щастлив, хем минава през много лица. Ту усещам ягодите, ту сметаната, ту само сладко от праскови. Не досажда, просто те прави нелепо усмихнат.  След първоначалния плодов взрив парфюмът се успокоява, и се превръща изненадващо в много мек, женствен и елегантен. Появяват се цветята, и парфюмът става истински красив точно в този момент. Тук има цвят от череша, и жасмин, и портокалови цветчета, смесени с мек ванилов сладолед, пудрена, разпрашена ванилия, мека кедрова дървесина и плодова сладост. Толкова хубаво е смесен, че за мен това е еталон за майсторски направено цветно гурме, просто няма друг парфюмен аналог, поне за мен. На по-късен етап усещам и аромат на любимата ми смес за наргиле - ягоди с манго, череши и ванилия, а сладоледът вече е поръсен с прясно изпечени бадемови ядки. Мога да го вдъхвам непрестанно, във всеки етап от развитието му. Парфюмът е пищен и богат по арабски, изпълнен в европейски и носим стил, умерено вкусен и много комфортен. Цената му е оправдано висока, и въобще не се замислих да я платя. Парфюмерът е Yann Vasnier, който за мен е майстор на плодовите, дървесните и алкохолни нотки в парфюм. Любимите ми негови парфюми са лимитките му за Джо Малоун Tobacco & Mandarin, Leather & Artemisia и Whisky & Cedarwood, които имам щастието да имам и бяха отново любов от първо вдъх. Много фин парфюмер, определено знае как да развълнува.
За финал мога да кажа, че съм щастлива, че попадам на такива парфюми. За мен точно това е парфюм за хубав повод, за специално събитие, за сватба или юбилей, когато ти се иска още с първия спрей да си в добро настроение, да си хубав, усмихнат и готов за забавления. Като финален щрих на празнична визия. За мен е женски парфюм, не си го представям на мъж, не е вулгарен, не е инфантилно сладък, има си дълбочина и развитие, няма фаталност, просто много красив, щастлив и носим по всякакъв повод парфюм. Супер траен, повече от 15 часа, поне на моята суха и хладна кожа. От тъкан излъчва фантастично! Флаконът е много тежък, метален и масивен, в красив червен цвят със златни орнаменти, като ще е гарга, да е рошава Simple Smile Кутията е огромна, релефна, покрита с червено кадифе, със златна щампа. Парфюмът е поставен върху подложка от червено кадифе, и изглежда скъпо и ефектно. Много хубаво разпръсква спреят му, прави чудесна мъгла, и с четири нанасяния прави огромен шлейф. Голяма любов, влиза директно в топ 5 на любимите ми неща!

Надявам се да съм те ориентирала повече, но бързам да се застраховам и да ти напомня предварително и другата гледна точка, и че винаги можеш да прочетеш това за всеки парфюм, за който говорим Smile, не че сме се предпазили много, както го доказва парфюмната практика Simple Smile

....И да си кажа, че нито Хаяти, нито Веле са за покупка без тест/ за мен са два ужасника/ и съм убедена, че ще има много разочаровани, пиша го да предпазя хората, защото винаги съм много мила, хаха....

macadamia, честит Citizen Queen, радвам се, че ти носи красиви емоции! Прекрасен е!

# 371
  • София
Не мога да се въздържа и да не споделя с вас невероятната изненада, която получих от мила съфорумка за оправяне на настроението, заради парфюма, който си счупих. Heart EyesHug Направо съм в еуфория! Simple Smile Безкрайно благодаря! Two Hearts Flowers Bouquet

# 372
И аз благодарение на една парфюмна феичка между двете Принцеси ще бодна един Al Contrario/TT/-Дано се харесаме точно толкова, колкото с тях 🌷😍

# 373
  • España
kovatcheva, направо съм “WOW”...чувствУВам, че парфюмената ми диета скоро ще изчезне в небитието ! Мнооого благодаря!
Скрит текст:
В Дубай съм живяла преди известно време ( преди мястото да стане “масов туристически блян” и рай за “златотърсачки” , но имам представа къде да го открия този парфюм и ще задвижа приятелски кръг да ми го набави! 😉
Вчера пробвах Al Contrario и наистина , извинявам се , че пак се хващам за името , усещането ми е точно “al contrario” ( наобратно) от това , което очаквах. Точно Нутела с лешници си мислех , че ще се получи ( не обичам течен шоколад, още по-малко с лешници) , обаче ми се наби някаква силна “бирена “ нотка ( биричка , виж покръквам 🥴) и ме остави “замислена...интересен е, определено ще го включа в лИстата “желани” , но ще му дам време.
Днес чакам скъпи гости от България
Скрит текст:
мама
и ще си получа първият поръчан от бг-сайт парфюм ,
  https://parfium.bg/van-cleef-arpels-orchidee-vanille-damski-parf … 4b9154958185bad22,   после ще пиша отзиви.

# 374
#dyvaromi, разби ме с тая бира, аз такова нещо нито като вкус, нито като мирис понасям.....😁😁😁
И Принцесата на много дами им миришеше на “нещо като нищо”, но върху мен е най-прелестното и луксозно в същото време гурме, така че не губя надежда , и Кралицата беше чубрица, мирис на мокра кожа и подобни, но се оказа прелест за сетивата ми.🍀

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 13:56 от macadamia

Общи условия

Активация на акаунт