Мартенски бебчета 2020, тема 2

• 12 249
  • 247
  •   1
Отговори
# 75
Аз и давам от безмлечните каши на HUMANA няма проблем с тях. Оризовата е много хубава.

# 76
Никъде не става въпрос за заместване на хранене с кисело мляко, а просто да си хапне няколко лъжички Hands V
Тупването е от легло на пода, на пода няма меко. Стресна се повече от болката по мое мнение, мина бързо.
А с двата зъба успя да си гризне и мръвка, смуча я малко, но я извадих, за да не се задави.

Много ме кефи израза "едно време". Ми като жалеем толкоз по едното време, що не захранихме с няколко лъжички сок от ябълка и не си омазахме бебетата в мас и сол, както в доброто старо време??? Българите не са здрави, грешите в това заключение. И малките и възрастните българи имат сериозни проблеми със стомаха и отделителната система. Българите се хранят отвратително погрешно, смесват прекалено много консистенции и вкусове, прехранват се и въобще, хранителната ни култура е нищожна. И това не е мое заключение, а научно доказано твърдение. Не визирам никого конкретно и не насочвам поста си към някого лично. Просто настръхвам като чуя "едно време". Едно време беше така, защото просто нямаше друго.... тук сме за да се усъвършенстваме, да дадем на децата си различно и по- добро бъдеще, а не да регресираме.
Всяка майка си решава сама за себе си, разбира се. Не е за подценяване факта и в каква социално- битова атмосфера живеят родителите и децата. В различните райони на страната има различни обичаи и схващания, които се отнасят и за отглеждането на детето. Нормално е да имаме различни разбирания Simple Smile

Елле, не го мисли. Дано не се случва, но обикновенно няма някакви сериозни последици. Запазваш самообладание, следиш за повръщане, почервеняване, чувствителност на удареното място и гледаш бебо да не заспива в близкия половин час, за да забележиш ако има нещо. Simple Smile

И аз имах затруднения със въвеждането на водата, но не чаках захранването, а започнах да предлагам по малко около четвъртия месец. Отказваше дълго време, но бях настоятелна. Не зная, оказа ли влияние, но почти всеки оът, когато отпивах, давах и на нея. Сега си търси сама водата и дори смених бибата с по- голям номер. Ще свикнат. На мен ми отне близо 2 седмици, преди да направи 3- 4 съзнатени глътки.

Много крайно мнение Grinning Аз взимам каквото ми се нрави от всяко "едно време" Simple Smile не съм фанатик, който да следва мега здравословната диета, нито пък слушам педиатърката на сто процента, щото и нейното е малко туу мъч. Не всичко модерно е най-доброто. Доста сме разглезени в днешно време и няма смисъл да се втеляваме излишно в глупости.
Не знам откъде се информираш, но ние българите имаме здрав имунитет и благодарение на това, че ядем ферментирали храни, поддържаме един добър баланс на стомашно-чревната флора. Който прекалява и смесва много, си е негов проблем. Тука пак трябва да се върнем на диетата на прадедите ни, които са били вегани и вегетерианци така да се каже, в 11 месеца от годината,  а месо - само по празници Yum Това наричам аз добър режим ахах
 Тези, които имат проблеми със стомаха, обикновено са наследствени, по наблюденията ми от широкия ми кръг познати. Anyway, peace

# 77
А при тупването, ако си удари главата какво се прави? То май няма как да не си удари главата ...
Въведохте ли подправки и мазнина?

# 78
А при тупването, ако си удари главата какво се прави? То май няма как да не си удари главата ...

Гушкаш и успокояваш, а иначе трябва  да се наблюдава за замаяност, ако е нещо сериозно, опазила Вселената - може да се наблюдава повръщане, загуба на апетит - все признаци за нещо нередно. Друго не съм предприемала, освен наблюдение.

Не съм въвеждала подправки, слагам малко масълце, когато правя пюренца.

# 79
Подправки вече в пюретата 6+ и 8м които взимам има,така че въвеждам.Имат си и рапична мазнина, аз пека зеленчуците намазани със слънчогледово олио, купила съм на hole 'бебешко олио' , но има странен дъх, не се харесва като добавям от него - съдържа рапично,слънчогледово и 5%конопено.

# 80

Гушкаш и успокояваш, а иначе трябва  да се наблюдава за замаяност, ако е нещо сериозно, опазила Вселената - може да се наблюдава повръщане, загуба на апетит - все признаци за нещо нередно. Друго не съм предприемала, освен наблюдение.

Не съм въвеждала подправки, слагам малко масълце, когато правя пюренца.
а може ли да се пукне глава и да няма външни белези за това?
маслото гхи ли е?

# 81
Ако има пукане, ще има по-продължителна болка, според мен, и мястото ще боли и след това, трябва да се провери. Нямам идея дали може да си спука главата, трябва да се пита педиатър.
Маслото не гхи, а нормално. Предполагам, че гхи може и да е по-добре. Simple Smile

# 82
мислех, че се дава масло, когато има въведени млечни, а се започва с растителните ...
колкото хора, толкова и мнения и май майката сама трябва да прецени кое е най-добро за детето й ...
знаете ли кога може да се дава ванилия? мисля да въвеждам царевица и след това да му правя и грис с плод и ако може ванилия или кремче пак с плод и ванилия

# 83
  • София
Имаме 3 заместени хранения, но кашата я правя с АМ, което пие. Така че не му липсва. Дефакто само на обяд няма мляко. Но забелязвам също, че вече не пие мляко с такава охота, както преди.
Има общо 6 зъба и като го наблюдавам, си иска вече твърда храна. Иначе си му давам гърда на заспиване, но млякото никога не му е било достатъчно, затова дохранвах. Сега АМ отпада постепенно, но гърдата се предпочита винаги.
Днес дадох бебешки чай. Има сушени ябълки и салвия. Но само смръщи вежди и изплю бибата.

# 84
Момичета, моля ви помагайте. Това са резултатите на моята бебка вече на 7 месеца. Не се разбирам с педиатърката и ще я сменям декември (тя ни е и личен лекар) , за това моля ви кажете ми трябва ли да се притеснявам и да ходя на частно при друг лекар.

# 85
Момичета, моля ви помагайте. Това са резултатите на моята бебка вече на 7 месеца. Не се разбирам с педиатърката и ще я сменям декември (тя ни е и личен лекар) , за това моля ви кажете ми трябва ли да се притеснявам и да ходя на частно при друг лекар.

Здравей имате две леко завишени стойности и две под нивото,мисля че не е проблем незнам Док какво ви е казала за тях. И ние обмисляхме смяна на лекаря,но зареди ваксините се спряхме и на нас ни е и личен лекар,но вниманието е под вс критика не сме доволни въобще и решихме там само ваксини и направления ако трябват,а за по сериозни неща на Частно. Така сме по спокойни Simple Smile

# 86
мислех, че се дава масло, когато има въведени млечни, а се започва с растителните ...
колкото хора, толкова и мнения и май майката сама трябва да прецени кое е най-добро за детето й ...
знаете ли кога може да се дава ванилия? мисля да въвеждам царевица и след това да му правя и грис с плод и ако може ванилия или кремче пак с плод и ванилия
Ванилия можеш да предложиш по всяко време. Знам, че много й се кефят бебоците 😛 Преди даже я имало в някои АМ, за да се приемат по-добре от бебетата.
От мазнините давам зехтин от началото, сега вече ползвам и масло, гхи и кокосово масло

# 87
Ванилия можеш да предложиш по всяко време. Знам, че много й се кефят бебоците 😛 Преди даже я имало в някои АМ, за да се приемат по-добре от бебетата.
От мазнините давам зехтин от началото, сега вече ползвам и масло, гхи и кокосово масло
Къде се предлага това масло Гхи ?

# 88
Във всеки по-голям хранителен магазин има гхи. В бурканчета е. Знам, че е пречистено, но не съм опитвала. Кое е по-добре гхи или био краве масло?

# 89
  • На края на вселената!
Гхи се приготвя като се преварява маслото и се обира образуваната пяна, която е белтъка.  Водата се изпарява и остава само мазнина. Разбира се ако е приготвено правилно и с качествено масло. В кауфланд е близо до плод зеленчука на стелажа с био буркани и храните.
Кое е по-добре не знам

Общи условия

Активация на акаунт