Мартенски бебчета 2020, тема 2

• 12 760
  • 247
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,мамчета!Има ли някоя от вас,която след раждането към 4-я месец на детето да и се появили болки в китките,сутришна скованост на пръсите и ставите,болки в лактите и скованост като цяло.Дали е нормално или да се консултирам с лекар(сега не е най-подходящия момент да се ходи по докторя)П.С-не кърмя!

# 91
  • Пловдив
Здравейте,мамчета!Има ли някоя от вас,която след раждането към 4-я месец на детето да и се появили болки в китките,сутришна скованост на пръсите и ставите,болки в лактите и скованост като цяло.Дали е нормално или да се консултирам с лекар(сега не е най-подходящия момент да се ходи по докторя)П.С-не кърмя!
От 8 месец на бременността до 3 месец след раждането имах такива болки. Оказа се, че е нормално при бременност, води се Синдром на Карпалния канал/тунел. Предполагам и при вас е същото.

# 92
От 8 месец на бременността до 3 месец след раждането имах такива болки. Оказа се, че е нормално при бременност, води се Синдром на Карпалния канал/тунел. Предполагам и при вас е същото.
Не знам дали е това,защото през бременността съм нямала,а ми се появи след нея...🙄🤷‍♀️

# 93
Аз понякога имам болки в кръста, и много ме болят палците, заради хващането на бебето и боренето при обличане Grinning Смешно, е обаче дори буркан не мога да отворя. Всички болки, които имам се появяват като спра да се раздвижвам досатъчно, а иначе от постоянното носене, гушкане, хващане и т.н на бебето.

# 94
Здравейте! Интересно ми е да разбера дали на някоя от вас педиатъра е дал направления за нефролог и за ехограф на коремни органи. Нашата докторка ни даде само кръв и урина и нефролог. На една друга майка пък са ѝм дали само за ехограф на коремни органи. Стана ми любопитно, защо всеки лекар си изпраща пациентите на различни доктори.

# 95
ПКК и коремна ехография правихме на бебето, и на големия син преди две години /същата лл/
Аз отдавна чета кой ходи на прегледи на очи, на стави, на разни други допълнителни...
Като новородени им правиха скрининг през фонтанелата и в ушите и това е било всичко при нас

# 96
На нас ни дадоха само за ПКК и нефролог.

# 97
На нас ни дадоха само за ПКК и нефролог.
и на нас + урина и седимент ... това е по здравна каса, за очен преглед сигурно по желание, а за стави, ако се има предвид ортопед, е препоръчително да се отиде 6ти месец.

# 98
  • София
На ортопед се ходи, но личните лекари се разсейват. На очен също.

# 99
Моля някой с преминат очен да сподели как протича прегледа.

# 100
На ортопед се ходи, но личните лекари се разсейват. На очен също.
Нашият ортопед си го плащахме, ЗК не покривала ехограф, първото направление ни беше излишно и сега 6ти месец не бях искала.
Очните прегледи покрива ли ги здравна каса, за да знам на следващата консултация дали да искам направление  и в кой месец е хубаво да се направят?

# 101
На моето бебе на 6 мес. личната даде очен, ортопед, ехограф и лабораторни. Очният е с лупа и ако има оплаквания се коментират.

# 102
Бихте ли ми препоръчали някаква книга с рецепти и примери за седмично меню за бебе?
Въпреки, че приготвям вкъщи понякога, взимам и готови пюрета, а не ми се иска.
Мисля следващия път да поискам направление за очен. Струва ми се, че едното око на беба е малко по-притворено от другото и се притеснявам. Знаете ли добър очен лекар, който да работи с деца?

# 103
Бихте ли ми препоръчали някаква книга с рецепти и примери за седмично меню за бебе?
Мисля следващия път да поискам направление за очен. Струва ми се, че едното око на беба е малко по-притворено от другото и се притеснявам. Знаете ли добър очен лекар, който да работи с деца?
Поли Йорданова - Рецепти за бебета и деца - записките на една майка

# 104
Ако си от София, Детски очен кабинет на Александровска болница.

Общи условия

Активация на акаунт