На море в Турция - тема 69

• 92 040
  • 821
  •   1
Отговори
# 135
Имам предвид елементарното удобство за пътуване на дълъг път.Не си чеша клавиатурата, споделям мнение. Едва ли се пътува  два часа, освен ако не е до Одрин, тогава това няма значение.

# 136
  • Варна
Аз пък вече се оглеждам за нова година!

Хотела почти не е важен , нито курорта , най-важно е собствената ви компания , общата група и  организатора на тържествата.Съвсем случайно попаднахме на тържествата заедно със ЛС на ЕМЕРАЛД. Ееееееееееее голям купон и от пиле мляко и то за всички празнуващи там - около 400 - 500 човека! От тогава винаги питаме къде ще е ЧНГ на ЛС на ЕМЕРАЛД и се залепяме за тях и винаги става голям купон.Споделяли сме в автобуса с други празнуващи и направо в отчайващо настроение.Малките групи не са в отделни зали и с отделно меню , а се прикрепят към някоя турска група и цяла вечер са на маанета и турски манджорляци.Има разбира се някой неща от турската кухня които обожаваме - особено тестените и сладкишите , но това е не повече от 30% . Сори ама манджорляци с 1 пръст овча лой отгоре не ги нито поглеждам , нито помирисвам камо ли да пробвам.На 2/3 от жените в компанията колкото и да обяснявам за тава джигер и кокореци или за предимствата на турската шкембе чорба или пача пред гръцката сръбската и румънската  по скоро им се искаше да ме набият отколкото да ме слушат. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 137
  • София
peterky2002, както винаги съм подчертавала, не само ти, а доста "колеги", пишещи в тази група с бегла представа за Турция, но със самочувствие за "Еродит" на тема Турция, коментарите на които са с преобладаваща доза "художествена измислица" или коментиращи "проста така - да напиша нещо!". По принцип от доста време избягвам да правя коментари в темата, за да си спестя излишни глупави спорове, но твоя коментар, просто ме задължава да коментирам. Първо относно избора на хотел: Чужди туристи, които да празнуват тържествата за Новогодишните празници по егейските хотели, почти няма. Изключения са българските туристи и единични туристи от други държави. Преобладаващата част чужди туристи, които празнуват празниците в Турция го правят в големите хотели в Лара, Белек и по-малко в района на Сиде. Най-предпочитани са хотелите в Лара. Когато избирате хотел в егейските курортни селища и сте малка група или семейство сред преобладаващо турски граждани е напълно сигурно, че музикалното озвучаване ще бъде с предпочитание от болшинството. Когато  участвате в предварително организирана група за тържествено посрещане на новата година в егейски хотел, с преобладаващо български туристи. В този случай музикалното озвучение ще бъде насочено към преобладаващата група т.е. по желание на българските туристи. В случаите, когато сте избрали хотел в района на Анталия - тогава със сигурност музиката ще бъде интернационална с преобладаващо световни хитове и кавъри. Така, че всеки сам би трябвало да прецени къде и как ще празнува посрещането на Новата година, но предварително трябва да има ясна представа какво да очаква. Няма да правя коментар на коя националност музиката е по-хубава - в това отношение оценката е индивидуална. Сега относно "турски манджорляци" и "манджорляци с 1 пръст овча лой отгоре" не знам къде са ви ги сервирали, но ако имахте поне бегла представа за турска кухня, щяхте да бъдете на ясно, че в турската кухня преобладават кебапите и то не във вид на яхнии, а на ястие с гарнитура. Примери: Адана кебап, Урфа кебап, Искендер кебап, Пидели кюфте и т.н. и т.н. Истина е, че голяма част от ястията се заливат с разтопено краве масло и червен пипер, но ако не желаете - просто казвате предварително и ще ви сервират храната както желаете. Относно турските супи - няма да правя коментар за Келле пача - супата е много специфична и не се предлага масово в хотелите. В хотелите се предлагат супи, като "Мерджемек", "Езогелин", доматена и други, които са си стандартни крем супи. А, агнешката лой за която споменавате е просто "приказка от 1001 нощ". Коментарът ви е особено обиден, не почиващ на никаква истина. Отново ви приканвам да коментирате, когато сте запознат с определен въпрос за да не заблуждавате хората, които действително имат нужда от точна информация.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 17:10 от Ani_iv

# 138
Аз лично предпочитам да посрещна нова година в Турция с турци отколкото с българи,защото ако искам нова година с 500 българи и с бг чалга,просто няма да ходя в Турция, а ще си остана в Бг. Аз съм голям фен на турската музика,която е далеч от бг и цигански маанета,поне тази която аз слушам и ще е супер ако в хотела за нова година има турски изпълнители. А относно турската кухня аз я обожавам и никъде не съм яла манджоории с лой и др.
За сега съм се спряла на Titanik Deluxe Belek. Дано всичко да е наред и да не ни затворят!

# 139
За тези пари по добре в Тайланд някъде ...

Тази цена, предполагам  е заради стаята, която не е стая а апартамент с басейн при терасата. Все пак кефа цена няма Grinning
Обикновена стая, която пак е от рода на 40кв с всички екстри в нея, без басейн в първата седмица на октомври за 2възрастни +2 деца  за 7 нощувки излиза около 1600-1650лв! За такъв тип класен хотел, това си е направо без пари Simple Smile.
Това къде го гледате ?
Благодаря предварително
Били сме вххв хотела и останахме много доволни !

# 140
Здравейте,в началото на октомври ще помиваме в Турция,всяка година сме там ,но сега реших да взема хотел с бунгала.Някой има ли отзиви от таки година за хотел Омер в Кушадасъ?

# 141
За тези пари по добре в Тайланд някъде ...

Тази цена, предполагам  е заради стаята, която не е стая а апартамент с басейн при терасата. Все пак кефа цена няма Grinning
Обикновена стая, която пак е от рода на 40кв с всички екстри в нея, без басейн в първата седмица на октомври за 2възрастни +2 деца  за 7 нощувки излиза около 1600-1650лв! За такъв тип класен хотел, това си е направо без пари Simple Smile.
Това къде го гледате ?
Благодаря предварително
Били сме вххв хотела и останахме много доволни !

Няколко поста по нагоре съм написала, в Джоли тур.

# 142
  • Русе
Здравейте,в началото на октомври ще помиваме в Турция,всяка година сме там ,но сега реших да взема хотел с бунгала.Някой има ли отзиви от таки година за хотел Омер в Кушадасъ?
Не правете тази грешка. Ако не се лъжа скоро във фейсбук имаше оплакване. Дали не беше пък в тази тема?Thinking

# 143
  • София
Не правете тази грешка. Ако не се лъжа скоро във фейсбук имаше оплакване. Дали не беше пък в тази тема?Thinking
Във фейса. Отврат било, не помня в коя група го четох, но просто го подминете тоя хотел. То и за Амара прочетох, че нивото било паднало, та за Омер ли, дето не е имал никога никакво ниво. Да спомена само, че въпросния хотел няма плаж. Но пък има син флаг.

# 144
Здравейте. Хаджията след границата вече работи, но е много незаредено.

# 145
  • У дома !
Голямааааа грешка е този хотел, ако го изберете! Аз бях тази, която бях възмутена наскоро и изказах мнението си няколко страници назад.

# 146
  • Варна
Петре, в кой смотан хотел е било това?

# 147
  • Пловдив
Може ли някой да сподели интересни забележителности близо до Лара Анталия?
Благодаря!

# 148
  • Варна
Петре, в кой смотан хотел е било това?

Във всички - Аз съм само по барбекютата , някоя и друга чорба и тестените - останалото не го помирисвам , от всички плодове и зеленчуци хапвам само кюфтетата  Simple Smile  .

# 149
  • София
Може ли някой да сподели интересни забележителности близо до Лара Анталия?
Благодаря!
Хубаво е да уточните за транспорта, с който разполагате. Аз ще ви изброя забележителности, които може да посетите с градски транспорт - съвсем близо в рамките на града.  На първо място е старият град на Анталия - Kaleiçi, друга забележителност е Lara Düden Şelalesi /Лара водопад/ - това е много красив водопад, който се намира в началото на града при влизане от Лара и Белек - има красива крайбрежна градина с детски кътове, пейки и заведения за хранене, кафе и чай. Друг водопад, дори мога да кажа, че са няколко водопада на едно място /комплекс водопади/ в един много обширен и хубав парк е  Yukarı Düden Şelalesi /Горен водопад/. Ето страница с информация за двата водопада:https://gezilmesigerekenyerler.com/duden-selalesi-nasil-gidilir- … -ziyaret-saatleri . И вторият водопад може бъде посетен с градски транспорт, намира се на около 10 км от центъра на Анталия, в рамките на града в посока планината. Разбира се, има и други интересни места, които могат да се видят, но за тях е необходим собствен транспорт.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 23:01 от Ani_iv

Общи условия

Активация на акаунт