На море в Турция - тема 69

• 93 000
  • 821
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Скрит текст:
Според сумата, която бяхме заделили избрахме хотел Астерия Кремлин Палас в Лара. Като пристигнахме в 5 часа в хотела оставихме багажа за дезинфенция, а ние се настанихме около рецепцията. Добре че лоби бара беше денонощен и си взехме кафе. Около 9.15 часа ни настаниха. Ние бяхме 2 възрастни и дете на 5 години. В стаята имаше една огромна спалня и диван. Най-голямата изненада бяха мебелите на около 20 години. Ние в толкова стар хотел не сме били. Веднага информирахме рецепцията, че детето няма къде да спи. Казаха да се върнем в стаята и всичко ще е наред. Дойдоха 2 камериерки и започнаха да разтягат дивана, но в момента, в който го разтягаха той се счупи. Тогава вкараха нещо подобно на походно легло и вече в стаята не можехме да се разминем. Отново отидахме на рецепцията да обясним,че не можем да сме в тази стая, но никои не ни обърна внимание. Веднага се свързах с турския представител, който започна да ми обяснява ще нищо не може да направи. След тормоз от моя страна около 3-4 разговора с него се съгласи да дойде на место. На другият ден се видяхме и той говори с рецепцията да ни преместят. Преместиха ни в друга стая, в която поне можехме да се разминем. Иначе в стаята си имаше всичко. Сейф безплатен, мини бар, който се попълваше всеки ден безплатно с 2 фанти,2 коли, 2 бири Ефес, 2 газирани води и 2 води. Сешуарът и климатика бяха много стари. Имаше и сед за кафе и чай, но ние не сме го ползвали. Като изключим старите мебели в стаята и приемем филосовски, че тя е само за спане всичко друго в хотела беше на ниво.
Имаше анимация, в която ние не се включихме. Не знам дали всеки ден, но ние е засякахме два пъти около басейна в 15.30 часа имаше девойка, която мяташе гюбеци, но беше приятно. Мини клуба работеше с предварително записани часове, но ние преценихме че заради ковида по-добре детето  да не го посещава. СПА центъра също беше с предварителни часове. В началото на почивката ни хотела беше пълен. На плажът нямаше шезлонги, но при даден бакшиш на служител той винаги ни намираше. Вечер в амфитеатъра имаше шоу, а след това имаше жива музика на открито. В пространството около лоби бара и рецепцията имаше човек, който свиреше на роял.
При всяко влизане в основния ресторант ни мереха температурата и раздаваха маски, който иска.
Храна имаше предостатъчно.
На обяд се хранехме около плажа и басейна. В рибния а-ла-кард през деня печаха риба. На друго место предлагаха гьозмели и бюреци. След 11.30 часа имаше сладолед- в Пушкин кафе два вида пакетиран и отделно във фунийка. В ресторанта Паша менюто беше с QI код. Коктейлите също.
Това че хотела е около 20 годишен площа му е голяма, има много дървета /палми,бананови и иглолистни/ и зелени площи.

[/quote]
Това е възможно най-ужасният хотел в Анталия Лара.  Години наред отзивите за него са много негативни.
[/quote]
ndimitrova, Сигурна ли си, че не си объркала хотела!? 🤭 През 2018 г. това беше любимият хотел на представителите на Турс клуб, който всячески се опитваха да ни пробутат.
Скрит текст:
Бяхме си харесали 4-5 хотела и решихме да се обърнем за оферта към Турс клуб. През цялото време нито дума за избраните от нас хотели, непрекъснато ми хвалеха и набутваха точно този. Няколко пъти им натъртих, че не ни харесва и не е нашият хотел, накрая сменихме агенцията, и отидохме в един от предварително избраните.

# 346
Скрит текст:
Според сумата, която бяхме заделили избрахме хотел Астерия Кремлин Палас в Лара. Като пристигнахме в 5 часа в хотела оставихме багажа за дезинфенция, а ние се настанихме около рецепцията. Добре че лоби бара беше денонощен и си взехме кафе. Около 9.15 часа ни настаниха. Ние бяхме 2 възрастни и дете на 5 години. В стаята имаше една огромна спалня и диван. Най-голямата изненада бяха мебелите на около 20 години. Ние в толкова стар хотел не сме били. Веднага информирахме рецепцията, че детето няма къде да спи. Казаха да се върнем в стаята и всичко ще е наред. Дойдоха 2 камериерки и започнаха да разтягат дивана, но в момента, в който го разтягаха той се счупи. Тогава вкараха нещо подобно на походно легло и вече в стаята не можехме да се разминем. Отново отидахме на рецепцията да обясним,че не можем да сме в тази стая, но никои не ни обърна внимание. Веднага се свързах с турския представител, който започна да ми обяснява ще нищо не може да направи. След тормоз от моя страна около 3-4 разговора с него се съгласи да дойде на место. На другият ден се видяхме и той говори с рецепцията да ни преместят. Преместиха ни в друга стая, в която поне можехме да се разминем. Иначе в стаята си имаше всичко. Сейф безплатен, мини бар, който се попълваше всеки ден безплатно с 2 фанти,2 коли, 2 бири Ефес, 2 газирани води и 2 води. Сешуарът и климатика бяха много стари. Имаше и сед за кафе и чай, но ние не сме го ползвали. Като изключим старите мебели в стаята и приемем филосовски, че тя е само за спане всичко друго в хотела беше на ниво.
Имаше анимация, в която ние не се включихме. Не знам дали всеки ден, но ние е засякахме два пъти около басейна в 15.30 часа имаше девойка, която мяташе гюбеци, но беше приятно. Мини клуба работеше с предварително записани часове, но ние преценихме че заради ковида по-добре детето  да не го посещава. СПА центъра също беше с предварителни часове. В началото на почивката ни хотела беше пълен. На плажът нямаше шезлонги, но при даден бакшиш на служител той винаги ни намираше. Вечер в амфитеатъра имаше шоу, а след това имаше жива музика на открито. В пространството около лоби бара и рецепцията имаше човек, който свиреше на роял.
При всяко влизане в основния ресторант ни мереха температурата и раздаваха маски, който иска.
Храна имаше предостатъчно.
На обяд се хранехме около плажа и басейна. В рибния а-ла-кард през деня печаха риба. На друго место предлагаха гьозмели и бюреци. След 11.30 часа имаше сладолед- в Пушкин кафе два вида пакетиран и отделно във фунийка. В ресторанта Паша менюто беше с QI код. Коктейлите също.
Това че хотела е около 20 годишен площа му е голяма, има много дървета /палми,бананови и иглолистни/ и зелени площи.

Това е възможно най-ужасният хотел в Анталия Лара.  Години наред отзивите за него са много негативни.
[/quote]
ndimitrova, Сигурна ли си, че не си объркала хотела!? 🤭 През 2018 г. това беше любимият хотел на представителите на Турс клуб, който всячески се опитваха да ни пробутат.
Скрит текст:
Бяхме си харесали 4-5 хотела и решихме да се обърнем за оферта към Турс клуб. През цялото време нито дума за избраните от нас хотели, непрекъснато ми хвалеха и набутваха точно този. Няколко пъти им натъртих, че не ни харесва и не е нашият хотел, накрая сменихме агенцията, и отидохме в един от предварително избраните.
[/quote]

На мен вече няколко пъти различни агенции се опитват да ми пренасочват мнението. Най осезаемо е било от Ориент. Това не разбирам защо го правят... И Аз правя като Вас, просто си търся, правилните хора с правилния подход.

# 347
Аз съм го написала - Като изключим старите мебели в стаята и приемем филосовски, че тя е само за спане всичко друго в хотела беше на ниво.
Аз четах отзиви от тази година на руснаци, които бяха добри. За минали години имаше и лоши отзиви, но за мен бяха решаващи от 2020г.

За мен агенцията има вина, защото когато не е прехвалена, че УЖ са най-добрите може всичко да се очаква. Специално за мен тази ТА е без покритие и организация. Винаги трябва да се държи връзка с туристите, които са ти се доверили.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 15:08 от tedizonova

# 348
Привет на всички. Дойде време и аз да разкажа за нашата почивка от 10 до 17 октомври в Турция в Diamond Deluxe Hotel & Spa 5* в Сиде, ултра он инклузив. Хотелът е нов, отворил е на 26.08.2020 г. Нямам база за сравнение с други хотели, тъй като това е нашата първа почивка в Турция. Хотелът, който бяхме резервирали през февруари, тази година не отвори и от ТА ни предложиха два други хотела или ваучер. Хотелите не ни харесаха и за периода, който бяхме избрали ни се появиха ангажименти, та се насочихме към ваучера. Обаче от ТА ни позволиха да променим периода и да си изберем друг хотел и то в друг курорт, и така нашата първа почивка се осъществи. Пътувахме с автобус. От Бургас до Анталия за 15 часа с минаване през третия мост на босфора. И на една бензиностанция в Анталия падна голямо чакане (2 часа) да дойдат представители от местния партньор на Емералд, да вземат едно семейство и да ни раздадат брошурки за инфо срещите. В хотела пристигнахме около 06:30 часа, измериха ни температурата преди да влезем, дезинфекцираха куфара и на рецепция за регистрация. Казаха ни настаняване в 14 часа, сложиха ни гривни и след половин час на закуска. Починахме на една люлка, закусихме и се впуснахме в обиколка на хотела и територията му. Хотелът е на първа линия и се състои от четири корпуса, на по 6 етажа, всеки етаж с по около 20 стаи, като 0, 1-ви и 2-ри етажи са общи за четирите корпуса а нагоре се разделят. В двата крайни корпуса има стаи на първите етажи, който са с директен изход към отделни басейни и собствени шезлонги. Територията на хотела не е голяма и тепърва се озеленява. Ще има затревени футболно(малко) и волейболно игрища. Басейните са 7 - двата малки(тесни и дълги) пред някои от стаите на първите етажи, голям основен(в двата края има обособени джакузи зони), малък детски посредата с гъбка и две малки пързалки, един басейн с пързалките за големите и два закрити(1 за големи и 1 за деца). Пързалките са общо 5 - две прави, две криволичещи(едната закрита) и една голяма за спускане с едни големи надуваеми пояси с дръжки. Плажът е много широк и със ситен пясък, входът в морето е плавен, като в началото около метър дъното е със ситни камъчета а след това е пясък, има и мрежа за плажен волейбол. Интернета е добър на цялата територия и на плажа - безплатен. Има сладкарница(по скоро е щанд), която е отворена от 11 до 19 часа, където имаше различни видове сладки и пастички.
Около 10 часа минавайки покрай рецепция видях, че настаняват други туристи и питах за нашата стая. Оказа се, че имат вече свободна с изглед море и ни настаниха. В стаята - едно двойно и едно единично легла, кресло, стол, бюро, телефон, кана за гореща вода с кафе, сметана и чай, голям гардероб със сейф(безплатен), минибар зареден с вода, кола, фанта и газирана вода(от всичко по две, попълваше се всеки ден безплатно). Почистване на стаята и смяна на кърпи - всеки ден, смяна на спално бельо - през ден.
Разопаковахме багажа, скочихме в банските и на шезлонгите при басейна. Само един ден бяхме на плажа, останалото време около басейна. На плажа и при басейна винаги имаше свободни шезлонги. Анимацията започваше в 10 часа с танц на аниматорите, в 11 ч. дартс(също и в 15 ч.), след това и водна аеробика. Една аниматорка се занимаше с малките деца да рисуват с боички и рисуваше по лицата им. Около басейна имаше и тенис на маса.
А сега за храната. В изобилие и много вкусно приготвена. При всяко влизане в ресторанта мерят температура и дават маски. Храната се слага от персонала и при сядане на масата сервитьор постила покривка, носи прибори в плик и ако искате нещо за пиене ви сервира. Плодове - ябълки, мандарини, круши, сливи, пъпеш, бяло и черно грозде. Десертите - различни видове пастички, торти, кремове, сиропирани сладки/бисквити, 3-4 вида баклави. Закуската беше еднообразна. За обяд и вечеря имаше по два начина(задушена и на скара) приготвена риба(ципура, лаврак, тон, пъстърва, скумрия и някаква бяла риба). От една витрина всяка вечер даваха различни неща - печени и обезкостени пиле, патица, пуйка, агне, телешки език и суши. Имаше и две тематични вечери - рибна и турска. На рибната - цяла риба тон на дървени въглища, лаврак, ципура, калмари, раци, скариди, миди, салата с морски дарове, мариновани риби. До басейна има снек бар, в който след обед има по нещо за хапване. От 17 до 18 часа на плажния бар правят гофрети. Слодолед дават от 11 до 12 ч. и от 15 до 16 ч. насипен до снек бара и плажния бар. Коктейлите им в лобито и на бара при басейна ги правят добре.
Като цяло останахме много доволни от почивката ни в този хотел и определно бихме го посетили отново.

# 349
  • На топло в неговото сърце.
Здравейте, има ли тук някой, който е направил вече резервация за Нова година в Турция?

# 350
Здравейте, има ли тук някой, който е направил вече резервация за Нова година в Турция?
Аз се загледах по офертите, направих и запитване до една от агенциите, ама нещо не ми се резервира в момента и ММ се дърпа.
Миналата година бяхме в Сърбия и си изкарахме чудесно, има я същата оферта на която бяхме там, но няма нищо ново и интересно, не ни се ходи пак на същото място и се оглеждах за Чанаккале примерно.

# 351

Аз почти! Подписахме договора,но още не сме платили! Нещо ме хвана страх да не затворят пак границите! Ние имаме дадено капаро от лятото,но се отказахме и в споразумението пише,че можем да използваме сумата от 01.01.21г.-до 31.12.21г. И сега ако дадем още пари и се провали...ТА казаха,че ако пропадне почивката ще връщат парите до 14 дни,което е добре...не знам! А така ми се ходи! Липсва ми Турция

# 352
И на мен ми се ходи, та чак ми се реве.
Ние загубихме капарото, защото не  отидохме поради служебни съображения. Все си мислех, че от Емералд ще се обадят да проверят какво се случва, жива ли съм, умряла ли съм.... Няма, братче. Никой не ме потърси за нищо.

# 353
  • Пловдив

Резервация при сегашното положение е абсурд да направя,но разглеждам хотели,ресторанти в Бурса,Улуда(Uludağ)самостоятелно се организирам.

# 354
  • Sofia, Bulgaria

Аз си направих самостоятелна през stayforlong, като си я потвърдих допълнително през хотела, за не го мисля дали на рецепция няма да кажат ама доплащайте. Резервацията е от 24.12 плашането или отказа от резервация трябва да стане до 15.12. Мисля до тогава ще съм на 100% наясно с Covid обстановката.
Силно се надявам да осъщества поне това пътуване, тази година до този момент отмених 4, които на всичкото отгоре бяха на страхотни цени и супер много ме е яд на всичкото това.

# 355
Абсолютно не си представям да направя каквато и да било резервация в момента за Нова година и поне до средата на следващата.
Моя приятелка бяха на море в Турция преди седмица, изкарали са си страхотно, но през цялото време трепереше с тоя Ковид, защото не дай си Боже ако се наложи хоспитализиране, застраховката не може да ти покрие лечението.
А ако стоиш карантиниран в хотела, се плащало по 50 евро на ден на човек от семейството, което също не влиза в застраховката, поне се приспада от общата сума, платена за почивката.
Струва ми се пътуване "преко сили". Да, и ние отменихме две почивки, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че няма да празнувам със свито сърце някъде с някакви хора и въобще...
Не знам, въпрос на усещане.
Иска ми се да направя една резервация за октомври догодина, но се колебая. Аз и февруари тази година мислех, че до май всичко ще е свършило, но като не отвори хотела, който сме резервирали за юли месец, видях, че трябва да сваля розовите очила.

# 356
  • ВАРНА
Прекаленото успокоение не е хубаво...но и дивата паника насаждана последните дни брутално много във всички емисии новини в 95% от времетраенето им - също е зле!  
Вече и децата научиха че ваксина ще има най-рано средата на лятото на 2021 г....
А  вируса ще го има още поне 3 години.... пише се и за трета вълна през февруари и март.....Но това значи ли ще има още 7-8 вълни като тази в момента и да отложим всички почивки за  лятото на 2023 г.???

# 357
Всеки решава за себе си.
Поне 2-3 класа във всяко училище за карантинирани, родителите също, а болните ще стават все повече тепърва, та ще платя за нещо декември и ще се окаже, че не мога да напускам къщата, камо ли държавата. Както и че в застраховката ми черно на бяло пише, че в такива случая рискът си е мой.
Съвсем друга е темата за прием в болница в чужбина.
Те са пълни даже в момента.
В тази връзка ми се струва малко странно като щрауси да заврем глава в пясъка и да кажем, "а, голяма работа, на мен няма да ми се случи".
Леля ми беше за 2 седмици в Анталия, тя е на 70, беше напълно спокойна, всичко е било точно, върна се миналия петък. Така че, някои хора си пътуват, почиват си и всичко е наред.

Аз вървя в комплект с 2 деца и на този етап не мога да поема такъв риск (отговорност) и ще изчакам. Докога, не знам.

# 358
Резервацията за нова година са с 50 лв. капаро на човек, което ти го връщат ако затворят границите или въведат изискване за карантина, няма да ти го върнат обаче ако въведат здължителни PCR тестове. Застраховките, с които ще се пътува покирват ковид.
Ако обаче сте от треперещите /не го казвам с укор, просто си има хора, които са по приеснителни и такива, които не са/ по-добре да не пътувате. На мен обача тук не ми се стои в същото време и ПСР тестове не ми се плащат, а не е сигурно дали няма да ги въведат.
Тази година плащах PCR тестове за Гърция, ама детето пътува без такъв тест. Ако трябва да платя 4 бр за Турция ще ми дойде множко. От тая гледна точка за сега решихме да изчакаме и ако ще ходим да е ласт минет. Ние пътуваме с нашата кола с две деца, Чанаккале не е толкова далече.

# 359
  • Sofia, Bulgaria
Абсолютно не си представям да направя каквато и да било резервация в момента за Нова година и поне до средата на следващата.
Моя приятелка бяха на море в Турция преди седмица, изкарали са си страхотно, но през цялото време трепереше с тоя Ковид, защото не дай си Боже ако се наложи хоспитализиране, застраховката не може да ти покрие лечението.
А ако стоиш карантиниран в хотела, се плащало по 50 евро на ден на човек от семейството, което също не влиза в застраховката, поне се приспада от общата сума, платена за почивката.
Струва ми се пътуване "преко сили". Да, и ние отменихме две почивки, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че няма да празнувам със свито сърце някъде с някакви хора и въобще...
Не знам, въпрос на усещане.
Иска ми се да направя една резервация за октомври догодина, но се колебая. Аз и февруари тази година мислех, че до май всичко ще е свършило, но като не отвори хотела, който сме резервирали за юли месец, видях, че трябва да сваля розовите очила.

Нямам идея за карантината, но се надявам след като съм, със собствен транспорт ако видя зор да запаля колата и да се прибера, двама шофьора сме силно се надявам дори ако недай си боже се зарази човек да не окапем едновременно. Не съм сигурен дали в Турция разрешават да се прибереш помня, че в Гърция можеше да се избира да се прибереш или да остане карантина там ?

Общи условия

Активация на акаунт