На море в Турция - тема 69

• 93 036
  • 821
  •   2
Отговори
# 360
По отношение на застраховката, която покрива Ковид, четете я внимателно.
Тя беше до 20 дни болнично лечене и не повече от 10 000 евро мисля че.
Моя приятелка, която е лекар в Турция, ми каза, че тази сума не би стигнала ако трябва да се прелива плазма или ако се включи кислород, интубиране, въобще по-сериозни неща.
Не искам никого да плаша, на мен също много ми се пътувам, но да...и ние сме двама шофьори, но от Алания до София, ако единият се беше разболял, не знам как щяхме да го направим. Или поне аз щях да се измъча да го шофирам това, че и болен човек да возя.
Иначе на по-близки разстояния като Истанубул примерно, мисля че не кой знае какъв риск, и въобще аз съм си въвела правило-до 6-7 часа каране за момента.

# 361
  • ВАРНА
Под три % развиват тежка фаза на Ковид 19 - апаратно дишане.  
  Като всички са или с дългогодишни бъбречни сериозни проблеми или над 65 г. и най-често комбинирано и двете!

За млади и на средна възраст хора до около 45 г. водещи сравнително здравословен начин и пазещи се шансът да развият тежка фаза  е минимален.

За никой средноинтелигентен не  тайна и че силния стрес е в състояние да срине имунната система.

За това взематe си ежедневната доза селен - магнезий - витамин д и витамин с и не приемайте чак толкова надълбоко всекидневните зомби новини че "ще се мре яко" .

# 362
Не бих правила ранна резервация нито за НГ, нито за почивка за следващата година. Истерията между туристи и ТА/ТО този сезон беше повече от достатъчна. Аз не съм попадала в този водовъртеж, но през целия сезон темата се въртеше около затворени/отворени граници, тестове, отказ от пътуване, връщане или невръщане на капаро. Поне до месец май следващата година няма да мисля за никакви резервации.

# 363
  • Варна
много е гадно ама няколко държави въведоха направо 6месечно извънредно положение и затова си натискам парцалите и за НГ и за догодина Sad . Ако се отвори нещо то ще е на ласт минит Simple Smile

# 364
Питайте патил!
Не е време точно сега за никакви резервации,още повече за чужбина! Нито празникът ви ще е празник,нито почивката,нито екскурзията!
Не знаеш как ще се прибереш,от къде ще минеш,ще те карантинират ли. За застраховки не искам да говоря,не разчитайте!
Март месец трябваше да се приберем до България с два полета за около 26 часа, а се прибирахме 3 дни с 6 полета с три пъти по скъп билет!
И нищо до последно не беше сигурно! Кошмар!
Затова -  в България,от май до сега сме минали 10 000 км само тук и видяхме неочаквано интересни неща.
Ще потраем още малко и ще се надяваме на по-добри времена !

# 365
България съм я обиколила цялата и тук Нова година посрещам у дома, цените са безумни, за същите предпочита да попътувам и аз като ripple избирах тази година дестинации със собствен транспорт, ако нещо не се чувстваш добре или детето качваш го на колата и се прибираш и за Нова година са 2-3 нощувки не е цяла седмица та чак толкова да му трепериш. Пък точно от Турция или от съседните държави ли не знаеш как и от къде ще се прибереш?! Ако сте била далеч със самолет, да, ама тук така като гледам повечето мераклии сме със собствен транспорт, аз лично в самолет и автобус тая година нямам намерение да се качвам, но с колата доволно попътувахме от март до септември 2 пъти Гърция и 2 пъти Загреб. Тъй като се замисля толкова в чужбина не съм пътувала за една година.
Поразрових се, видях че има оферти и за Бурса и Истанбул.
Агенциите не са ми познати.
За Нова година правили ли сте директна резервация в хотел в Турция без туроператор?
Тази година бях резервирала през февруари Лонисера директно през техния сайт и като затвориха границите ми възстановиха парите в момента в който си ги поисках, въпреки че резервацията беше без анулиране.

# 366
  • София
Ако ще ходя в Истанбул на хотел, винаги резервирам в хотел Алилас. Някоя от буквите е двойна.
На 5 минути пеша е от света София.
Стаите са малки, но за мен това не е важно.

# 367
  • Пловдив
Спрете се  хора.Не може ли една година да си стоите по празниците по домовете?Турция и другите дестинации няма да избягат.

# 368
Ако ще ходя в Истанбул на хотел, винаги резервирам в хотел Алилас. Някоя от буквите е двойна.
Директно в хотела ли резервираш или с агенция? Празничата вечеря в хотела ли е?
Като разглеждах офертите ми направи впечатление, че е предлагат по 3 варианта - вечеря в хотела, вечеря на корабче и вечеря в някакъв друг ресторант.
Ние не сме ходили в Истанбул до сега, докато в Чанаккале сме били един път на път към Дидим, направихме там междинна нощувка, за да отидем да разгледаме Троя.

# 369
Абсолютно не си представям да направя каквато и да било резервация в момента за Нова година и поне до средата на следващата.
Моя приятелка бяха на море в Турция преди седмица, изкарали са си страхотно, но през цялото време трепереше с тоя Ковид, защото не дай си Боже ако се наложи хоспитализиране, застраховката не може да ти покрие лечението.
А ако стоиш карантиниран в хотела, се плащало по 50 евро на ден на човек от семейството, което също не влиза в застраховката, поне се приспада от общата сума, платена за почивката.
Струва ми се пътуване "преко сили". Да, и ние отменихме две почивки, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че няма да празнувам със свито сърце някъде с някакви хора и въобще...
Не знам, въпрос на усещане.
Иска ми се да направя една резервация за октомври догодина, но се колебая. Аз и февруари тази година мислех, че до май всичко ще е свършило, но като не отвори хотела, който сме резервирали за юли месец, видях, че трябва да сваля розовите очила.

Нямам идея за карантината, но се надявам след като съм, със собствен транспорт ако видя зор да запаля колата и да се прибера, двама шофьора сме силно се надявам дори ако недай си боже се зарази човек да не окапем едновременно. Не съм сигурен дали в Турция разрешават да се прибереш помня, че в Гърция можеше да се избира да се прибереш или да остане карантина там ?
Ние ходихме началото на Август, там правихме Пср в хотела, собствен транспорт. От Турска стана си ни потвърдиха, че излезе ли положителен Psr, оставаме в хотела 14 дни, няма да ни пуснат за Бг. Предполагам че службите го контролират нз. Както и че ни местят от тази стая и се отива в зона ковид, стая. За парите имахме застраховка и ни бяха уверил че през нея се полага май 2000 хотелско настаняване. Та щяхме това в движение да се оточнява  дали стигат за 14 дни. Тук и хотела вече има значение. Аз също отсега не ги мисля нещата за резервация, може би през Март, Април за края на Юни ще направим резервация, нз.

# 370
  • София
Директно в хотела ли резервираш или с агенция? Празничата вечеря в хотела ли е?
Като разглеждах офертите ми направи впечатление, че е предлагат по 3 варианта - вечеря в хотела, вечеря на корабче и вечеря в някакъв друг ресторант.
Ние не сме ходили в Истанбул до сега, докато в Чанаккале сме били един път на път към Дидим, направихме там междинна нощувка, за да отидем да разгледаме Троя.
Директно с хотела комуникирам, но може и през букинг.
В хотела няма вариант за Новогодишна вечеря.
Ние имахме вечеря в близък хотел с изглед към морето.
Но съжалихме, че не останахме в още по-близък ресторант. Когато се прибирахме, пред него на улицата вървеше страшен купон, далеч по-забавно от мястото, където ние посрещнахме новата година.

И на корабче съм посрещала нова година. Бяхме само българи, едвам се смествахме на масите. Храната бе добра, но заради теснотията изкарахме по-голямата част от времето на горната палуба на открито.

# 371
змия аз се надявам все пак тази година масите да са по-нарядко и хората по-малко на тях, не да са нагъчкани както обикновенно. Може ли линк на хотела, а за вечерята те ли ви предлагат вариантите? Аз като че ли предпочитам вечерята да е в самия ресторант, най-вече заради малкото диване, макар че той е доста издържлив като нищо ще откара до по-късо от мен.

# 372
  • София
https://www.hotelalilass.com/
https://www.booking.com/hotel/tr/alilass.bg.html

Този хотел няма ресторант, има само приятна зимна градина за закуска.

# 373

Благодаря, не разбрах само сама новогодишна вечеря как си я уреждате, от рецепцията на хотела ви предлагат варианти и ви правят резервация или сами се оправяте?

# 374
  • София

Благодаря, не разбрах само сама новогодишна вечеря как си я уреждате, от рецепцията на хотела ви предлагат варианти и ви правят резервация или сами се оправяте?

Сами се оправяхме. Не пречи да се помоли хотела за съдействие.

Общи условия

Активация на акаунт