На море в Турция - тема 69

• 92 076
  • 821
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
От личен опит ли споделяте?
Абсолютно личен. Последно минахме с лизингова кола и двуезично пълномощно сега в понеделник.
Много благодаря за отговора 🤗

# 181
  • София
Здравейте, някой би ли могъл да ме ориентира къде в Кушада съ има нещо като обособено пазарче?
За дрешки и парцалки в сряда до Карфур, до надлеза, сграда с 4 триъгълни покрива, долмуши 5, 6 и др.щъкат до там. Няма как да се обясни, големи глупотевини пиша.

# 182
  • Козлодуй
Здравейте, някой би ли могъл да ме ориентира къде в Кушада съ има нещо като обособено пазарче?
Най-добре "Novada Outlet Söke" на около 20км е от града е. Wink

# 183
  • Русе
Сроред мен не е най-добре. Преди месец ходих там. Ами, във Флора аутлет Кушадасъ има повече магазини. Не си струва пътя до Сьоке.

# 184
  • София
Привет и от мен! На 13-ти септември се върнахме от толкова дълго и с нетърпение чаканата  ни почивка в Adalya Elite Lara -12 дни с Турс клуб.
Снимки тук https://photos.app.goo.gl/UiKPGf1Ag1h9og9i9
Почивката беше за края на юни ,но я изместихме заради тъпия вирус. Много се радвам , че се осъществи и ни отпаднаха тестовете, минахме границата като всяка минала година - само с паспорти. Чуден късмет , мога само да съм благодарна за това.Hearts
Исках да сме половината дни в Адалия, а другата половина в Сегинус, но по  ред причини не не се получи, та си гледахме вечер звездата на Сегинус само.
Пристигнахме рано в 7ч сутринта и за първи път -толкова години ходим в Турция , ни настаниха веднага . Аз реших ,че хотела заради вируса е полупразен -жив човек не се виждаше...да ама не ,  малко по-късно стана ясно ,че е пълен с гости , яко народ -и по плажа и на басейни и ресторанти. Само турци, руснаци, англичани , малко немци и единица от Албания, Македония + нас .  Но неприятното е ,че запазват шезлонги, особено около басейните - до 9ч почти навсякъде има нахвърляни кърпи, може само тази година да не обръщат внимание от хотела, за предишни години има противополжни коментари -не са толерирали такова нещо, но сега беше факт.
Като чета отзиви от миналата година -няма никаква друга промяна , нивото си е същото, забавленията , всичко е както си е било преди. Хубав хотел, хубави стаи, хубава храна, анимация /вечерните програми на мен ми бяха постни - но е защото сме виждали много по-интересни/, хубава музика около басейна, жива музика на терасата. Един от аниматорите бил много известен из Лара , работил и в други хотели -много луд ми изглежда този Чарли ,но който го познаваше -много му се радваше, и в групата за гости на хотела много го хвалят .
Дъщеря ни имаше рожден ден на 4-ти, украсиха ни стаята , ходихме в турския А-ла-карт , само там имаше една свободна  маса - направо прелестен ресторант с невероятно обслужване, много съм впечатлена. Имат още италиански, мексикански, азиатски, рибен . Но като цяло в тематичните вечери :азиатска , рибна, турска , вечер на влюбените, мексиканска -тази храна също се предлага.
Цялата територия е много озеленена, по палмите има и банани. Адалия е най-малкия по територия хотел , в който сме били в Турция, но не отстъпва на големите хотели.
Имат си аквапарк и малък лунапарк, басейн с изкуствени вълни, релакс басейн 18+ и ресторант 18+ /не пускат деца, няма крясъци и пещене, само два пъти успяхме да закусваме там -много приятно/. Удобно са позиционирани баровете и местата за хранене, сервитьорите са много мили и по цял ден разнасят поръчки с ролерите . Миналата година бяхме в Суено Белек -там всеки ден около 14ч раздаваха едни влажни ,аромати , изстудени кърпи -да се освежат хората , а в Адалия раздават сладоледи по същото време.
Времето беше супер топло между 35 и 42 градуса, облак видяхме веднъж в далечината -чак ни направи впечатление , кристално синьо небе през цялото време. Лек ветрец имаше два или три дни . Като излезеш от хотела все едно влизаш в сауна.
Ходихме по моловете наоколо , не са нещо , което да си заслужава .
В самия хотел има чудесни магазини , цените са добри и хората са много мили. Има сувенири, купих си чаши за турско кафе ,каквито имаше в Суено миналата година. Магазин за чанти , друг за дрехи, фризьорски и козметичен салон, фотографи, татуировки, козметика.  
За другата година ще се пробваме пак на Гранада Белек, той си ни остана фаворит , тази година са имали концерт на една турска нашумяла звезда, пак невероятно организиран -много са добри в това :
https://www.facebook.com/470126906469384/posts/2026187274196665/ … =nD2zsUH21jTpuKhM

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 16:53 от iskrichka

# 185
Привет и от мен! На 13-ти септември се върнахме от толкова дълго и с нетърпение чаканата  ни почивка в Adalya Elite Lara -12 дни с Турс клуб.
Скрит текст:
Снимки тук https://photos.app.goo.gl/UiKPGf1Ag1h9og9i9
Почивката беше за края на юни ,но я изместихме заради тъпия вирус. Много се радвам , че се осъществи и ни отпаднаха тестовете, минахме границата като всяка минала година - само с паспорти. Чуден късмет , мога само да съм благодарна за това.Hearts
Исках да сме половината дни в Адалия, а другата половина в Сегинус, но по  ред причини не не се получи, та си гледахме вечер звездата на Сегинус само.
Пристигнахме рано в 7ч сутринта и за първи път -толкова години ходим в Турция , ни настаниха веднага . Аз реших ,че хотела заради вируса е полупразен -жив човек не се виждаше...да ама не ,  малко по-късно стана ясно ,че е пълен с гости , яко народ -и по плажа и на басейни и ресторанти. Само турци, руснаци, англичани , малко немци и единица от Албания, Македония + нас .
Като чета отзиви от миналата година -няма никаква промяна , нивото си е същото, забавленията , всичко е както си е било преди. Хубав хотел, хубави стаи, хубава храна, анимация /вечерните програми на мен ми бяха постни - но е защото сме виждали много по-интересни/, хубава музика около басейна, жива музика на терасата. Един от аниматорите бил много известен из Лара , работил и в други хотели -много луд ми изглежда този Чарли ,но който го познаваше -много му се радваше, и в групата за гости на хотела много го хвалят .
Дъщеря ни имаше рожден ден на 4-ти, украсиха ни стаята , ходихме в турския А-ла-карт , само там имаше една свободна  маса - направо прелестен ресторант с невероятно обслужване, много съм впечатлена. Имат още италиански, мексикански, азиатски, рибен . Но като цяло в тематичните вечери :азиатска , рибна, турска , вечер на влюбените, мексиканска -тази храна също се предлага.
Цялата територия е много озеленена, по палмите има и банани. Адалия е най-малкия по територия хотел , в който сме били в Турция, но не отстъпва на големите хотели.
Имат си аквапарк и малък лунапарк, басейн с изкуствени вълни, релакс басейн 18+ и ресторант 18+ /не пускат деца, няма крясъци и пещене, само два пъти успяхме да закусваме там -много приятно/. Удобно са позиционирани баровете и местата за хранене, сервитьорите са много мили и по цял ден разнасят поръчки с ролерите . Миналата година бяхме в Суено Белек -там всеки ден около 14ч раздаваха едни влажни ,аромати , изстудени кърпи -да се освежат хората , а в Адалия раздават сладоледи по същото време.
Времето беше супер топло между 35 и 42 градуса, облак видяхме веднъж в далечината -чак ни направи впечатление , кристално синьо небе през цялото време. Лек ветрец имаше два или три дни . Като излезеш от хотела все едно влизаш в сауна.
Ходихме по моловете наоколо , не са нещо , което да си заслужава .
В самия хотел има чудесни магазини , цените са добри и хората са много мили. Има сувенири, купих си чаши за турско кафе ,каквито имаше в Суено миналата година. Магазин за чанти , друг за дрехи, фризьорски и козметичен салон, фотографи, татуировки, козметика.  
За другата година ще се пробваме пак на Гранада Белек, той си ни остана фаворит , тази година са имали концерт на една турска нашумяла звезда, пак невероятно организиран -много са добри в това :
https://www.facebook.com/470126906469384/posts/2026187274196665/ … =nD2zsUH21jTpuKhM
Много хубав хотел и плажа изглежда добре, плитко ли беше морето?

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 17:33 от bubanka

# 186
  • София, България
iskrichka , прекрасен отзив и чудесни снимки, благодаря!
Хубав ли беше плажа?
От последното написано разбирам, че все пак ви е харесал повече Гранада Белек, така ли е?

# 187
Iskrichka,радвам се че сте изкарали добре! Благодаря за информацията и хубавите снимки!

# 188
  • Пловдив
iskrichka благодаря за разказа и снимките 😊
Ние утре тръгваме за Лара и сме в Сегинус 😊
Дано да останем доволни от хотела и обстановката.
А за морето трябват ли обувки?
Благодаря!

# 189
  • София
За мен е удоволствие🌞В някой предишен живот съм била туркиня , ясно е😀 Все едно си отивам у нас.
Плажа е хубав, широк ,но има една ивица с камъчета. Аз съм по басейните ,броени пъти съм влизала в морето. Дъщеря ми гони риби и рачета и хареса плажа. Не трябват обувки, само чехлички до морето , че ти изгарят крачетата от нажежения пясък😀
Стаите странично море ,от ляво на хотела-гледат към една поляна се оказаха най-добри. Тихо, не ги обгазяват с барбекюто вечер 🤭

Гранада Белек засега е най-якия хотел за нас. Има си кусури също, но беше по-ниска цената, а всичко си му беше на ниво. За нас не е важно морето толкова.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 18:54 от iskrichka

# 190
  • Пловдив
Искричка преди 2 години когато бях там имаше на пирса много хубави забавления(дискотека,музика на живо ,пяна партита и заря).Тази година имаше ли?Лунапарка още е безплатен нали?Интересно ще ми е да споделиш с какво повече ти харесва Гранада след като е на доста разстояние от морето?

# 191
  • София
И тази година имаше и жива музика и дискотека и нещо като чалга вечер - кючеците ги пропускам аз🤭Виж заря не сме видели. Лунапарка е безплатен пак.  Ето как изглежда хотелчето:

За Гранада на пръвата страница е моя пост.
https://bg-mam.ma/p/1046625/37057133
Пак съм пуснала снимки без нас. Огромния басейн ми е любим, даже го затопляха, супер организираните концерти, храната- умеят да готвят и китайско, като интериор е луксозен и различен от всички други хотели, стаята е модерна и светла, супер чиста, за пързалките има асансьор-детето ми не мъкне етажи наред тежката за нея поничка, самите пързалки са хубави и имат спасител и в двата края- без бързите пързалки те завършват с отделен тунел за всяка, басейна с изкуствени вълни и пръскачки е най-добрия , на който сме били. Много сме се забавлявали там, но сигурно за две години има и промени, тъкмо ще ни е интересно.

# 192
  • Варна
[/quote]Сроред мен не е най-добре. Преди месец ходих там. Ами, във Флора аутлет Кушадасъ има повече магазини. Не си струва пътя до Сьоке.
[/quote]

Няколко години вече , след появата на Флора аутлет Новада почти умря.На всичкото отгоре Флора е на пешеходно разстояние от Лонг Бийч(известен още като плаж Давутлар) с много рекламираните и ползвани от бг.туристи хотели Батихан , Атлантик , Палм Уингс  ................

# 193
  • Русе
Сроред мен не е най-добре. Преди месец ходих там. Ами, във Флора аутлет Кушадасъ има повече магазини. Не си струва пътя до Сьоке.
[/quote]

Няколко години вече , след появата на Флора аутлет Новада почти умря.На всичкото отгоре Флора е на пешеходно разстояние от Лонг Бийч(известен още като плаж Давутлар) с много рекламираните и ползвани от бг.туристи хотели Батихан , Атлантик , Палм Уингс  ................
[/quote]Да, така е. В случая на мен Новада ми беше по път и спряхме най-вече заради Мигрос. Почивахме в Дидим. Но не бих се вдигнала от Кушадасъ да ида до там. Още повече, че пътуваме със собствен транспорт и по пътя на връщане има поне още 3 аутлет центъра.

# 194
  • Козлодуй
Приемам забележката за NOVADA Simple Smile .... от 3г не съм ходил в Кушадасъ.
Флора си беше зле преди.

Общи условия

Активация на акаунт