На море в Турция - тема 69

• 93 234
  • 821
  •   2
Отговори
# 225
  • София
Дъщерята и гаджето и днес се върнаха от Кушадасъ, на отиване 22 часа, на връщане 20 часа, туроператор Турс Клуб. Средна възраст в рейса 60+. Точно до тях на отиване миризлива бабичка, която по едно време извадила спален чувал и легнала да спи на пътеката. На връщане друг рейс, тесен както и на отиване, Цветина, Мездра и Радина на отиване. Същата баба пак миришеща на пръчотина, пак извадила чувала и положила отново морно тяло на пътеката. Водач Юлия, зеро отношение по въпроса. Та познайте дали ще пътувам с Турс. Да попитам, някой пътувал ли е до Кушадасъ с рейс и колко време? Те тука Турс нямат вина, че са ги тарашили на отиване, но такова пътуване не знам дали има в правния мир. 24 часа съм пътувал, ама по вина на една друга от "големите" Ориент

# 226
  • Пловдив
Valerko Нормално е в този период ходят по-възрастни обикновено пенсионери.За часовете е относително зависи от граница и други неща.Важното е да се пристигне живи и здрави.Аз сега съм в голяма   чуденка за догодина.Другият месец сигурно ще започнат ранните записвания имам един ваучер дали да не ида пак на Дюни от където останах много доволна или да запазя нещо в Турция за последно в Белек.Там не съм била и ми е мерак да видя Легендите.След толкова години вече ми омръзна нивото много падна а парите все по нагоре.

# 227
  • Sofia
От днес съм в Sueno Delux Belek, еми не съм впечатлена!Стаята ми е ок,но е пълно с хора по къси гащи и джапанки на вечеря,самата храна не блести. Като за първи ден това са ми мнението

# 228
  • София
Още не сме стигнали до морето, но пък историческите забележителности са изумителни.
Предполагам, че сте виждали Троя.
Бергама

Гледка от крепостта в Чешме

Последният дом на Дева Мария

Ефес

И предстои още много.

# 229
  • У дома !
Дъщерята и гаджето и днес се върнаха от Кушадасъ, на отиване 22 часа, на връщане 20 часа, туроператор Турс Клуб. Средна възраст в рейса 60+. Точно до тях на отиване миризлива бабичка, която по едно време извадила спален чувал и легнала да спи на пътеката. На връщане друг рейс, тесен както и на отиване, Цветина, Мездра и Радина на отиване. Същата баба пак миришеща на пръчотина, пак извадила чувала и положила отново морно тяло на пътеката. Водач Юлия, зеро отношение по въпроса. Та познайте дали ще пътувам с Турс. Да попитам, някой пътувал ли е до Кушадасъ с рейс и колко време? Те тука Турс нямат вина, че са ги тарашили на отиване, но такова пътуване не знам дали има в правния мир. 24 часа съм пътувал, ама по вина на една друга от "големите" Ориент

Същото кошмарно пътуване с автобус до Кушадасъ преживяхме и ние през септември месец но с Глобул Турс!  Автобуса беше пълен.На отиване 17 часа, а на връщане 21 часа.
Автобусите и в двете посоки бяха хубави,чисти и нови, но пътуващите преобладаваха 60+. Повечето се познаваха, пееха в автобуса в полунощ " Катерино моме", една бабичка на съседната седалка не спря да се тъпче с храни, дори и семки люпеше....
Много ни дразнеше, беше сама на седалката и по едно време така си легна, че краката и стърчаха на 60 см от главата на мъжа ми. Други пък две зад нас на почивките слизаха да пушат и като не можеха да си допушат цигарите ги гасиха и прибираха по джобовете си. Така през цялото пътуване ни миришеше в автобуса на пепелник.
Абе кофти работа! На Турската граница на връщане, пристигнахме по такова време, където уж се сменяла смяната на КПП -ците , та чакахме 2 часа навън сутринта и измръзнахме.
Повече никога няма да ходим на почивка с автобус със сигурност!
С Турс клуб ходихме миналата година до Анталия, но със самолет. Всичко беше много добре организирано.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 21:56 от TiFoNi

# 230
  • Пловдив
Здравейте и от мен 😊
Днес се върнахме от хотел Сегинус - Лара!
Страхотен хотел, храна, отношение,  хигиена, с една дума всичко ни хареса!
Пътуваме от близо 12 години, но тази година беше голямо попадение!
На отиване нямахме проблеми в 12 часа тръгнахме в 5,30 сутринта бяхме в хотела и в 9.30 бяхме настанени.
На връщане ни взеха в 15.30, но пристигнахме в 12. 30 часа.
Много чакахме на турската граница и много автобуси имаше.
По късно ще пиша подробно, ако някой го интересува.

# 231
  • София
Змия,интересно е това което показваш.Ако има още,моля качи снимките.

# 232
  • Берлин
За мен "На море в Турция" включва И всичко красиво,  за което човек има очи и душа. Змия, прекрасни снимки. Давай още,моля Heart

# 233
  • София

Това са останките от храма на Артемида - четвъртото чудо на света.
Колоните са били над 100.
Останалите Юстиниян ги демонтира и с тях строи Света София в Константинопол, затова успява този огромен по мащаб строеж да завърши само за 5 - 6 години, използва готови основни елементи както за конструкцията, така и за водните резервоари носещи неговото име в столицата му.

Затова Св.София се нарича и 8-мо чудо на Света - защото е "сглобена" от монолитни елементи донесени от другите храмове (7 чудеса на Света). За Юстиниян те са били езически храмове, както този на Артемида, и не му е дремело да ги "поначупи" за да осъществи строежа на християнския си грандиозен храм Св. София.

Някъде в основата на колоната съм и аз самата. Това го пиша само за преценка на височината на колоната.

# 234
  • Стара Загора
Здравейте.
Вчера се настанихме в Sueno Deluxe Belek.
Пристигнахме 9.20 ,закусихме,отидохме на плаж и в 11.30 ми писаха ,че стаята ни е готова! Имахме резервация за Deluxe room, но ни ъпгрейднаха на Family suite  - две стаи с бани и общ коридор!
Всичко е супер!
Храната е страхотна!

# 235
  • Варна
несравнимо е да се сравняват автобус и самолет.Няма фирма да ви гарантира приятни ЗА ВАС спътници Simple SmileА и не виждам кой и как може да ви хареса като са 50 човека поне 20 часа в гъчканицата на автобуса.Или стискаш зъби и го приемаш или измисляш нещо друго.

# 236
Здравейте, предстои ми самолетна екскурзия с чартърен полет, с прекачване в Истанбул - АНТАЛИЯ, МИРА, КУШАДАСЪ, ЕФЕС, ПАМУККАЛЕ, ХИЕРАПОЛИС, АНТАЛИЯ
  - и посещение на историческите забележителности за 7 нощувки от 26 октомври.
Още не съм платила. Но много искам да отида. Имате ли отзиви относно страховете ми за вируса. Аз нямам толкова страхове, но моите близки ме побъркват .... според мен риска е подобен, както и в България. Ще се радвам на бързи отзиви. Днес трябва да платя. Благодаря ви Heart

# 237
  • Sofia
Бих казала,че е по-безопасно в Турция.Навсякъде се носят съвестно маски за разлика от Бг.Дори и в най-дълбоките провинции хората са с маски.За туризма въобще пък да не говорим!

# 238
Благодаря! Точно това имах нужда да чуя. Имам същите чувства. Лятото цялото бях из България, планини и 1 месец море. Нямаше никакви мерки никъде почти и всички се омесваха страхотно. И нищо лошо не се случи... просто живота си беше нормален. Затова и предприемам смели действия. Мисля че тук и там едва ли има разлика в риска.

# 239
  • София
Всички носят маски. Дори мотористите са с маски, може да са без каска, но маска имат.
Задължителни са и в колите, ако хората не са от едно семейство.
Навсякъде има спирт като дезинфектант.

Общи условия

Активация на акаунт