На море в Турция - тема 69

• 92 085
  • 821
  •   1
Отговори
# 210
Не знам за водафон, обаче гледах аз оттук за тюрксел в нета туристически пакет 149 лири, но на място се оказа, че е само пакет, а картата струва още пари... Sad и станаха 230...
В съседния офис (забравих на коя фирма) пишеше 220 лири, но имаше опашка и не ми се чакаше. Купих картата от летището (и то слязох на нивото за пристигащи), че беше неделя и не работеха магазините на операторите.

# 211
Здравейте на всички! Вчера се прибрахме от почивката ни в Swandor Topkapi Palace - Лара, Анталия. Бяхме със самолет. Пътуването беше добре. Самолета не беше пълен. Часовете на полетите за мен бяха добре избрани(отиване 11,10; връщане 12,20).
За хотела ще кажа, че ме очарова. Хигиена на много високо ниво, дезинфектанти, маски в ресторанта, пакетирани прибори и салфетки.
Ядене и пиене 24/7. От обслужването сме също доволни. А-ла карт ресторанти 2- рибен и турски. Сладкарница, която почти не пропускахме за кафенце. Сладолед на плажа и в сладкарницата. Ресторант, в който можеш да опиташ традиционните им храни.
Забавления имаше през деня анимация, а вечер представления и музика на живо.
Плажът е много близо, пясъка ситен, не е дълбоко веднага. Басейните страхотни. Водни пързалки не сме ползвали, но хората се забавляваха. Хавлии даваха за плажа и басейните.
Основно почиващи - руснаци.
Като цяло всичко ни хареса и сме доволни от избора на хотел.
Пожелавам на всички страхотни почивки!

# 212
Daniela_Nikolova78 чудесен отзив. Може ли да споделите ориентировачно колко Ви излезе почивката, като цена. Интересуват ме  най вече билетите. Че до  там с колата е доста далече😁Благодаря

# 213
  • София
Здравейте!
За Бодрум откъде е най-бързо да се мине?
Пътували сме преди няколко години и не помня.. навигацията ми го дава покрай Истанбул, но аз все си мисля, че през Чаканакале сме минавали..
За първи път мислим и да преспим някъде..ако правилния път е през Чанакале, може би най-добре там да останем?
Благодаря

# 214
  • Русе
Здравейте!
За Бодрум откъде е най-бързо да се мине?
Пътували сме преди няколко години и не помня.. навигацията ми го дава покрай Истанбул, но аз все си мисля, че през Чаканакале сме минавали..
За първи път мислим и да преспим някъде..ако правилния път е през Чанакале, може би най-добре там да останем?
Благодаря
Може и през истанбул, но ще платите много пари за магистрални такси, такса мост... През Дарданелите ще ви излезе по-евтино. Има нов участък на магистралата, който започва от Бергама, така, че ще си спестите част от крайбрежието.

# 215
Здравейте, в момента сме в АКВАСИС Дидим. Супер доволни сме от всичко - хотел, обслужване, забавления , но тъй като всяка година искаме да отидем на ново място, започваме да търсим къде да почиваме  2021. Моля ако някой има пресни впечатления за хотел подобен на АКВАСИС в Мармарис и Фетие да ги сподели.

# 216
Daniela_Nikolova78 чудесен отзив. Може ли да споделите ориентировачно колко Ви излезе почивката, като цена. Интересуват ме  най вече билетите. Че до  там с колата е доста далече😁Благодаря
Цената за двама възрастни и дете на 12+ беше 1520 евро. Стаята беше със спалня + единично легло + диван. Уж детето е настанено безплатно. Само се включват самолетни билети за него.

# 217
Цената за двама възрастни и дете на 12+ беше 1520 евро. Стаята беше със спалня + единично легло + диван. Уж детето е настанено безплатно. Само се включват самолетни билети за него.
Благодаря Ви, с коя агенция или самостоятелно пътуване.

# 218
  • София
Последно за HES код!
Министерството на вътрешните работи съобщи, че отсега нататък ще се иска HES код от пребиваващите в хотел.
Отсега нататък хотелите ще искат от госта HES кода както по време на резервацията, така и при допускането до съоръженията.
Кодът ще се изисква от клиентите във всички съоръжения за настаняване (хотел, мотел, хостел, къща за гости и др.).

# 219
  • София
Нямам идея какво е HES код и за какво служи.
Тази сутрин минахме границата, никой нищо не ни е искал, дори кучето не провериха.
Не ползваме места за настаняване. Пътуваме си с къщата на гърба.

# 220
  • София
Нямам идея какво е HES код и за какво служи.
Тази сутрин минахме границата, никой нищо не ни е искал, дори кучето не провериха.
Не ползваме места за настаняване. Пътуваме си с къщата на гърба.

Все още не са започнали да го искат за влизащи с лични МПС.  Писах за HES код в другата тема, да не се повтарям.    
Прецених, че е важно и тук, щом не сте чували.
https://bg-mam.ma/p/1255400/41466927

# 221
  • София
И ферибот ползвахме днес, никой нищо не е искал.

# 222
  • София
И ферибот ползвахме днес, никой нищо не е искал.

Аз съм написала в другия пост "вътрешни полети, влак, автобус", но засега.
Фериботите са също транспорт и едва ли ще ги пропуснат. Използвайте, щом е възможно.
Все още много хора не се проверяват, но билети вече много трудно се купуват без този код.

# 223
Благодаря Ви, с коя агенция или самостоятелно пътуване.
Пътувахме с Емералд.

# 224
Здравейте на всички! Вчера се прибрахме от почивката ни в Swandor Topkapi Palace - Лара, Анталия. Бяхме със самолет. Пътуването беше добре. Самолета не беше пълен. Часовете на полетите за мен бяха добре избрани(отиване 11,10; връщане 12,20).
За хотела ще кажа, че ме очарова. Хигиена на много високо ниво, дезинфектанти, маски в ресторанта, пакетирани прибори и салфетки.
Ядене и пиене 24/7. От обслужването сме също доволни. А-ла карт ресторанти 2- рибен и турски. Сладкарница, която почти не пропускахме за кафенце. Сладолед на плажа и в сладкарницата. Ресторант, в който можеш да опиташ традиционните им храни.
Забавления имаше през деня анимация, а вечер представления и музика на живо.
Плажът е много близо, пясъка ситен, не е дълбоко веднага. Басейните страхотни. Водни пързалки не сме ползвали, но хората се забавляваха. Хавлии даваха за плажа и басейните.
Основно почиващи - руснаци.
Като цяло всичко ни хареса и сме доволни от избора на хотел.
Пожелавам на всички страхотни почивки!

Понеже се върнах сега в петък 02.10 от същия хотел ще се опитам да бъда малко по критичен. За повечето неща съм напълно съгласен. Чистота и хигиена отлични. Стаите се почистват всеки ден, смяна чаршафи и кърпи.  Е с изключение на първия ден, но след посещение в рецепцията това се поправи. От втория ден вече се поздравявахме с камериерката, но странно защо чистеше стаята по времето когато обядвахме след 12:30 при все че от 9:00 светвах табелката "make up room". Може би защото много се радваше да ме види в 12:00 отивайки за душ и давайки и бакшиш. Иначе после много се стараеше, добавяше всичко липсващо  и горница в  двата мини бара, в банята и стаите. Бях приятно изненадан от разнообразието в банята, шампоани, hair conditioner i body lotion, четки за зъби, клечки за уши и още доста неща които дори не ги разгледах.

Ресторанта беше сравнително ок. Маски се раздават на входа, с две професионални термокамери се следят всички влизащи в него. Ястията малко еднообразни и повтарящи се. Някои биват, други не. Огромен избор на салати, но повечето странни. И това го казвам като човек всеяден, без особени капризи. Голям избор на десерти. Персоналът всякакъв, и много любезен и поначумерен. Маси за 4 човека. Ние бяхме компания от 8, седяхме на две маси. Сервитьорите повечето бяха готини. Научиха ни адетите, носят Yeni raki, бири, безалкохолни и без да подканяме. Няколко банкноти по 10 лири помагат много.
 Един от малкото минуси за мен беше че ако стана в 6 мога само от едно място да си взема кафе и после с него трябваше да търся място където се пуши. В тази връзка много ми липсваше бара, терасата и гледката в La Blanche island, Bodrum.
 A-ла карт ресторантите на мен лично не ми се нравят, но ги посещавам по неволя Grinning Почти нищо по-различно от основния ресторант но с ограничено предлагане. Има Ирландски пъб, там ми хареса. Е  бирата си беше Турска, но уискито беше Jameson. Докато не свърши Grinning После само J&B. Ядките в целия хотел бяха странен микс.
 Относно плажа, пълна трагедия. Това не е пясъчен плаж. Пясъка е премесен с дребни камъчета. Според мен е насипван речен непромит пясък. Влизайки в морето също се усещат и по едри камъни. Странното е че са гладки, като речни. Абе нищо общо с нашите пясъчни плажове. Морето ако искаш да го видиш бистро и чисто трябва да отидеш в 7. Като влязат повече хора и се размътва. Иначе беше много топло. Само един път ходих и не ми дойде отвътре да повторя. Басейна си беше ок.
 Явно хотела е популярен сред по младите Руснаци с малки деца. Имаше доста от тях.
 Пътувахме със самолет на ALK Airlines Mcdonald-Douglas MD-82. Малко бях скептичен към тези Дъгласи, но определено ми беше по-удобен от А-320, пък и българския персонал за мен си беше плюс.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 19:11 от ESPACE

Общи условия

Активация на акаунт