На море в Турция - тема 69

• 93 175
  • 821
  •   1
Отговори
# 255
Я да пооспамя темата като фен на Турция и тамошното море, но тотално бягащ от концепцията AI.
Скрит текст:
Преди две години бяхме в Шарм ел Шейх (Египет) на AI, какъвто обикновено избягваме. Там не пускаха с плажни дрехи (с голи тела пък абсурд) на обяд в основния ресторант (имаше си фейс контрол) - за целта имаше барове по плажове и басейни, дето гладен няма да останеш. То и без това имаше поне километър от плажа до ресторанта, което си пречка за някои.
Вечер пък пак призоваваха с табелки за дълги панталони за мъжете, но го спазваха максимум десетина души, от които беше и ММ (хич не е фен той на такъв тип дрехи, но носеше два комплекта само за ресторанта).
На вечеря слагаха бели колосани покривки, само текстилни салфетки в красиви форми пред всеки, главният готвач с униформа те посреща на вратата... абе, стараеха се. Слава Богу, местните почиващи бяха единици. Обаче как италианските мъже (имаше доста) успяваха да изглеждат елегантно и с къси панталони, не знам. Simple Smile
Това хотел Радисън, не знам какъв клас се води, беше на цена 120 лева/вечер за стая AI през букинг през май баш преди рамазана, което си е сезон там.

# 256
  • Русе
Ами, не знам какъв клас са хотелите, но още при първото ни посещение в Турция в Палм уингс в годината на откриването му бяхме предупредени от водача на Ориент Снежана, че турците много държат на храната и в ресторанта особено за вечеря не е позволено да се влиза с шорти, потници, още по-малко по бански и т.н. Винаги сме го спазвали, независимо в кой хотел сме. За мен, а и за семейството ми е удоволствие за вечеря да се облечем подходящо, да се гримирам, да си издухам косата със сешоар... Винаги и било така, дори и когато сме ходили на нашето море навремето на квартира.
Така, че не е до класа на хотела, а до манталитета на туристите. Не претендирам да сме почивали в много скъпи хотели.

# 257
  • Sofia
Не смятам,че съм избрала хотел от нисък клас и затова съм имала очаквания.Но както вече писах те са лични и просто съм ги споделила.

# 258
  • София, България
Никога не съм влизала в ресторант на хотел по бански или с плажни рокли, но другото ми се струва прекалено. Чак пък толкова да се стараем за една манджа, това не е посещение на Миланската скала или на Болшой театър, за там съм съгласна. Не разбирам какво има да се глася, за да си сипя в чинията и да го изям.
Съгласна съм обаче, че ако наистина са такива правилата, те да се спазват, просто ние няма да ходим там. Не виждам защо трябва да карам мъжа ми да се натъпче в дълги панталони на 45 градуса, а и да си платя за това.

# 259
  • Русе
Първо, че вечер в 19-20 часа не е 45° и второ никъде не съм писала, че обличам дълга вечерна рокля с гол гръб, а съпруга ми дълги панталони. Има доста дрехи, с които можеш да иглеждаш елегантно. Пък и една вечер не минава само в това да отидеш, да се наядеш и да се прибереш.

# 260
  • София, България
Постът ми не беше насочен към никой конкретно, така че можем да се успокоим.

Не виждам да съм отказала на някой правото да се облича както си иска и да прекарва колкото време си иска в ресторанта. Аз в ресторанта ям и си тръгвам, така като гледам около мен 90% от хората това правят.

Всъщност кой каквото иска да прави, все едно, казах аз какво бих и какво не бих, не виждам проблем. Никакво намерение нямам да изглеждам елегантно с малко дете, защото някой си прекарва вечерта съзерцавайки вечерящите в ресторанта. И както казах, просто няма да отида в хотел, където този дрескод е задължителен, но пък и сигурно за тези хотели няма да ми стигнат парите Wink.

# 261
До пътувалите Анталия-България със собствен транспорт, може ли да ме ориентирате, кой е маршрута?
Трябва да се мине през Истанбул.
Виждам, в друга тема, че съветват да се мине покрай Анкара.
Какъв е маршрута на автобусите ( с туристи от Бг)?

# 262
Гледам напускали са оферти за Нова година в Турция и се поблазних от една за Чанаккале.
От както това лято анулирахме турското море и заминахме два пъти на гръцкото, не съм следила много темата, може ли да кажете какви са изискванията в момента за влизане на теритоирята на Турция и после за връщане в Бъгария - тестове, каратнини и т.н.

# 263
  • Русе
Гледам напускали са оферти за Нова година в Турция и се поблазних от една за Чанаккале.
От както това лято анулирахме турското море и заминахме два пъти на гръцкото, не съм следила много темата, може ли да кажете какви са изискванията в момента за влизане на теритоирята на Турция и после за връщане в Бъгария - тестове, каратнини и т.н.
До 30.11. няма изисквания.

# 264
До пътувалите Анталия-България със собствен транспорт, може ли да ме ориентирате, кой е маршрута?
Трябва да се мине през Истанбул.
Виждам, в друга тема, че съветват да се мине покрай Анкара.
Какъв е маршрута на автобусите ( с туристи от Бг)?

Ние минаваме от тук https://goo.gl/maps/oJavBLWf6wEaTaDn7
HGS таксите са около 40 турски лири.

# 265
  • Sofia
През посоченото трасе през Бурса таксите са най-високи.Има също и един отчастък,който платихме кеш около 38-39лири/за моста само/

# 266
Колко пъти се плащат таксите?
Разбрах,че имало планински участък, който бил кофти. Колко км е?

# 267
  • Варна
Няма кофти път в Турция.

# 268
  • София
Няма кофти път в Турция.

Има, но и той е по-добър от кофти пътя в България. Масовият турист не минава по такива пътища.
Както писах вече, пътуваме с кемпер. Размести ни се касетката на тоалетната.

# 269
За колко часа се стига от Анталия до Истанбул?

Общи условия

Активация на акаунт