На море в Турция - тема 69

• 93 078
  • 821
  •   1
Отговори
# 285
phoenix_fire, в периода, в който сте почивали просто няма как да е. Ние почивахве там преди 2 години в последната седмица на август. Бяхме максимум 5-6 български семейства. Нямаше такива изпълнения. Тогава румънците се държаха така.

viki_1974, на нас ни е четвърто ходене в този хотел и все по това време на годината. Ей Богу, такава простотия никога не е била. И румънците успешно допринасяха към картинката, но нашенци бяха ненадминати. Турски туристи почти нямаше, иначе и те биват доста натрапчиво прости когато са налични, факт!

# 286
  • Русе
phoenix_fire, в периода, в който сте почивали просто няма как да е. Ние почивахве там преди 2 години в последната седмица на август. Бяхме максимум 5-6 български семейства. Нямаше такива изпълнения. Тогава румънците се държаха така.

viki_1974, на нас ни е четвърто ходене в този хотел и все по това време на годината. Ей Богу, такава простотия никога не е била. И румънците успешно допринасяха към картинката, но нашенци бяха ненадминати. Турски туристи почти нямаше, иначе и те биват доста натрапчиво прости когато са налични, факт!
Да чукам на дърво, до сега не сме попадали на такива сънародници.
Ейй, сега се сещам това лято какви местни екземпляри имаше. Едно турско семейство. Всъщност само те ни направиха изключително отвратително впечатление. Бяха на видима възраст около 30 години, с момченце на 6-7 г. и момиченце на около 3 г. Настаниха се до нас може би след обяда, носиха някакви коктейли. Отидохме до плажа. Като се върнахме след около час - шезлонгите, хавлиите, плажната ни чанта всичко мокро, все едно си го поливал. Навсякъде - гьол. Идат в един момент двамата с по една чаша алкохол в ръка и по най-просташкия начин скочиха в басейна. Омокриха ни целите и мъжът се хили на убийствения ми поглед. След малко дойдоха и децата с по чаша кола в ръка. Ама кола почти няма, чашите пълни с лед. И като се започна едно скачане, едно пльоскане. Момиченцето очевидно го беше страх от водата и не искаше да се къпе. Бащата взе една празна чаша, започна да гребе вода от басейна и да го залива. Горкото, пищи, търси майка си, оная отива при него, то аха да се гушне, тя го хваща и го хвърля в басейна. Детето пищи, излиза и хуква да бяга и през цялото време вика "анне"(как не се преби в локвите, не знам). Тя тръгва да го гони с чашата да го залива. Бащата прати братчето да го държи, за да може да го заливат с чашите. И толкова им беше смешно, та чак се превиваха от смях. С дъщеря ми останахме втрещени. Това ако беше в някоя "бяла" държава, тези щяха да са с отнети родителски права. Хората(предимно местни) се правеха, че не ги забелязват. Не бяхме ги виждали 2 дена. В един момент чуваме глъч и кикот и виждаме в далечината двама се гонят и се бият с хавлиите, прибирайки се от плажа. Разпознахме "нашите хора". Отидохме след малко на бара при басейна, онези пак с водките, а децата с пълните чаши с лед и кола. Не ги видяхме повече до края на почивката ни, но горките дечица...

# 287
  • Варна
Абе хора не сте ли виждали пияни германци , англичани , поляци и даже на__ни финландци на слънчака и Златните Sad  , или публичната тайна как сервитьорите и който му падне от персонала опъваха най - вече полякините и финландките на метър от заспалите им пияни мъже , естествено и те порядъчно пияни . Направо се побъркват от 5 евро литър водка и 1 евро литър бира . Ми нашенците , румънците , че и турците са си цвете Simple Smile .

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 09:19 от peterky2002

# 288
Много ми е интересно, ако засекат някой с температура, какво става? На дъщеря  ми няколко пъти се е случвало да има температура и червено гърло до като сме били на почивка. Всяка температура ли е ковид-19?

Коронавирусът има грипоподобни симптоми и затова и температурата се използва като някакъв (не особено ефективен) показател и при засечени над 38° C в Турция конкретно подлежиш на PCR тест и според резултата или си продължаваш по пътя или отиваш в болница, като за последното е добре да имаш застраховка, която го покрива.

# 289
😁 Viki 1974 така ме разсмя, ние с теб бяхме в еднакви хотели и двете смятам сме се наслади ли перфектно на турския Августовски турист в пълен блясък. Въпреки че ходихме на  разходка с корабче. Където пак бяхме единствените бг, изобщо чужденци. Останалите бяха само турци, държанието им беше сдържан, мило и любезно. Не бяха от нашия хотел 😁. Така че вярвам че може би тези който съм видяла са гастербайтери, примерно. 😁

# 290
  • Русе
Много ми е интересно, ако засекат някой с температура, какво става? На дъщеря  ми няколко пъти се е случвало да има температура и червено гърло до като сме били на почивка. Всяка температура ли е ковид-19?
Ако това се случи в хотела мога да ти кажа от първо лице. Още първия ден за обяд съпругът ми вдигна температура. На влизане в ресторанта го викнаха встрани и му измериха температурата. Казаха, че няма проблем, да отиде да се наплиска със студена вода, може би е от слънцето. Оказа се, че не е от слънцето, а че от България си е донесъл стомашно-чревен вирус. Ами, 3 дена не ходи в ресторанта, не, че му беше до ядене. Той и от стаята почти не излезе.
Та, така. Просто те молят да напуснеш ресторанта. Реално само там имаше термокамера.
Не знам какво би се случило обаче ако още при пристигането в хотела имаш температура.

# 291
Здравейте! В петък вечер пристигнахме в Papillon Ayscha Belek и започна нашата почивка, която без проявеното разбиране и съдействие от страна на Тез тур нямаше да се състои. Дано да не го приемете като реклама. Имахме резервация за 18.09, но ден преди това на 17.09.почина брат ми. Естествено за пътуване и дума не можеше да става. Приехме че губим цялата сума от 3 хиляди лева, защото по договор при отказ от пътуване осем дни преди полета се губи 100% от платената сума. Когато се обадих в агенцията да предупредя, че няма да може да пътуваме и за причината, служителката каза, че застраховката и самолетните билети изгарят, но ще разговарят с хотела ако може да ни върнат част от парите за нощувки. Помолих ги ако може да ги прехвърлят за някоя от датите на последните чартърни полети, а ние да си доплатим остатъка. Само след няколко дни ни се обадиха, че може почиваме от 9.10..За новия договор доплатихме всичко към 600лв., за самолетни билети и застраховки, а можеха да се позоват на договора и да останем и без почивка и без пари. Впечатлена  съм от жеста на агенцията към нас.
За сега сме много доволни от всичко в хотела. Много е чисто, добро обслужване, хубав пясъчен плаж, храната е вкусна, територията му е малка но си има всичко необходимо и е добре поддържана. Остава и времето да е хубаво, че досега винаги сме почивали в Турция около 15.09.и не сме имали неприятни изненади, за октомври не знам какво да очаквам.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 16:45 от Andi14

# 292
  • Варна
Наистина мн.мило от страна на  Тез тур Simple Smile
Ако имате мн.мъничко късмет и времето да е с вас .... Simple Smile
Шансовете ви за това са големи , точно по това време и точно там сме имали температури 35 на въздуха и 25 на водата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 293
До пътувалите Анталия-България със собствен транспорт, може ли да ме ориентирате, кой е маршрута?
Трябва да се мине през Истанбул.
Виждам, в друга тема, че съветват да се мине покрай Анкара.
Какъв е маршрута на автобусите ( с туристи от Бг)?

Edirne - İstanbul - Kocaeli - Pamukova - Bilecik - Afyon - Burdur - Antalya и обратно.

# 294
  • Варна
то основния въпрос е КАК да минем през Истанбул ?
Общо взето са 2 основни начина - по 2ри и 3ти мост Simple Smile
Ама Халим по ги знае - на различна цена са , с различна дължина , с различна опасност от задръстване , с различна скорост и за различно време се минават .
Иначе след Истанбул има пак и други варианти - новия мост и Бурса , Измир , ама нека пак помолим Халим - сигурно по ги знае Simple Smile

# 295
то основния въпрос е КАК да минем през Истанбул ?
Общо взето са 2 основни начина - по 2ри и 3ти мост Simple Smile
Ама Халим по ги знае - на различна цена са , с различна дължина , с различна опасност от задръстване , с различна скорост и за различно време се минават .
Иначе след Истанбул има пак и други варианти - новия мост и Бурса , Измир , ама нека пак помолим Халим - сигурно по ги знае Simple Smile

Давате 25 лв от KINALI SİLİVRİ - ОТБИВКА САБИХА ГЬОКЧЕН ЛЕТИЩЕ
и се кефите на истинска магистрала без да го мислите Истанбул кво ще е как ще е...
От там към Адапазсръ Памикова се търпи по някакъв начин. Варианта от Моста към Бурса пак е ок, не не ви дава никакъв аванс.. Заобиколете залива.

# 296
  • Варна
А варианта  с ферибота от Йеникапъ(Истанбул)  до  Ялова или Бурса не е  ли ОК ? Като пари не идва по - скъпо.
До Бурса май са само два пъти на ден , докато до Ялова има повече, а и по-ниската цена до Ялова компенсира това ,  че пътя оттам е с около 60 километра по-дълъг от този до Бурса.

# 297
А варианта  с ферибота от Йеникапъ(Истанбул)  до  Ялова или Бурса не е  ли ОК ? Като пари не идва по - скъпо.
До Бурса май са само два пъти на ден , докато до Ялова има повече, а и по-ниската цена до Ялова компенсира това ,  че пътя оттам е с около 60 километра по-дълъг от този до Бурса.

Нали варианта е как да се избегне кошмарнния Истанбул
Вашетонпредложение е от Йеникпъ което ще е кошмар за повечето хора Simple Smile
След това да се мине на Ялова от там :
А) през стария път  Орхангази Гемлик Бурса, от Бурса да се свърже на околовръстното посока Инегьол Ескишейир
Б) от Ялова да се свържете на магистралата да се плати близо 50 тл до Бурса после пак посока Ескишехир..
Х) или да се прежали 25 лева и Истанбул да се гледа от далече

Като км и време и пари  през ферибот от центъра на Ист към Бурса с тия чакания на задръствания на фериботи нищо няма да ви спестят..

# 298
  • Варна
Просто попитах, дали е удачно като вариант, понеже разбрах ,че има  хора, които ползват този маршрут. Иначе идеята е рано сутрин да се стигне до ферибота заради трафика в Истанбул.
Благодаря ти за отговора !

# 299
Просто попитах, дали е удачно като вариант, понеже разбрах ,че има  хора, които ползват този маршрут. Иначе идеята е рано сутрин да се стигне до ферибота заради трафика в Истанбул.
Благодаря ти за отговора !

Не мисля че ще е много удачен преди 7.30 до колтото знам няма фериботи, пък да сте там преди да се събуди града езначи  да чакате повече от час и половина.
За час и половина се прекосява града от Силиври доо ....  Хереке да кажем
Може да се каже че е вариант aко се замисли като малка почивка сутрин рано в града..
В пик часове или да кажем  
 преминаването от града няма да е от 00 до 06 за шофиори които не искат да рискуват из града трябва да е по 3.мост.
Доста ще се кефят на магистралата - гарантирам Simple Smile

25 лв не са големи пари за удоволствието, плаща се и на кеш или става и със hgs.

Общи условия

Активация на акаунт