На море в Турция - тема 69

• 93 499
  • 821
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Здравейте, ще помоля за мнения 🙂
Колебая се между 3 хотела
Вон резорт голдън бийч
Камелия Фулия
И Ла Бланче резорт Бодрум
За края на юни-с дете на 8 години сме
Благодаря предварително

# 466
С тези цени ще остане непривлекателна и за лятото.От година на година все по скъпо а качеството все по-ниско.Е съжалявам но всеки си прави сметката.
Не е много висока цената за последната седмица на септ. За Суеното с самолет две посоки от Истанбул за двама +трансферни разходи за 7 нощувки за около 2250 2300 се намират оферти за Голфа
+%25 доплащане на хотела сега, останалата сума месец преди почивката и тн. 🤷‍♀️

# 467
Здравейте! Тази година ни се ще да избягаме от ол инклузив концепцията, но пак да идем на море в Турция. Искахме да е нещо по-близо и така си харесахме плажовете около Силиври. Гледам красиви снимки от плажовете в района - пясък, чиста вода, барчета... Има ли някой, който е бил скоро в района да сподели впечатления? Знам, че този тип морска почивка не е много популярна в темата, но все пак ще се радвам, ако някой сподели отзиви.

# 468
Здравейте! Тази година ни се ще да избягаме от ол инклузив концепцията, но пак да идем на море в Турция. Искахме да е нещо по-близо и така си харесахме плажовете около Силиври. Гледам красиви снимки от плажовете в района - пясък, чиста вода, барчета... Има ли някой, който е бил скоро в района да сподели впечатления? Знам, че този тип морска почивка не е много популярна в темата, но все пак ще се радвам, ако някой сподели отзиви.
Друг вариант е да видите и Гелиболу полуостров морето и природата по ще ви харесва там.
Малки мотелчета из селата, по баирите с Вкл закуска - вечеря бол..

# 469
  • Варна
По добре доста преди Гелиболу , по цялото крайбрежие на Мраморно море има поне 10тина курортни селца с хубаво настаняване Simple Smile

# 470
Изчака ми се чакането, до като турската агенция Jolly tour  обяви цени за хотелите от веригата Суено за сезон 2021г. Е, вече има цени, които логично  са малко по завишени от миналия сезон, но пък пак са доста по апетитни от цените, които предлагат на БГ пазар.
Веднага се свързах с моя приятел Халим и направихме  резервациите, може би 6 или 7 поред през Jolly tour. Платихме 25% капаро, останалите 75% се плащат 30 дни преди пътуването. Отмяна на пътуването става по всяко време (до 3 дни преди пътуването)  и без да е необходимо да даваш обяснения, защо си се отказал.. Благодарности на Халим за помощта и търпението, да се съобрази със всичките ми капризи и желания.

Та официално вече имаме 2 резервации за Суено Делукс Белек края на май и началото на октомври. Суено Голф естествено беше с около 300лв по евтин, но ще бъдем с малко бебе и количка и мисля, че ще ни затруднява предвижването от единя хотел към другия, за това избрахме Делукса.
Сега остана да чакаме заветната дата и да се молим да няма проблеми с вируса и да не затварят границите 😊
Обратното броене за нас започна 😁

# 471
  • ВАРНА
Емералд Травел с огромно съжаление съобщава че всички почивки и екскурзии до Турция с автобус или самолет  за Нова година и останалите са анулирани до 31 януари 2021 г.!  

Надяваме се че от 1 март 2021 г.  ще можем  да възобноввим пътешествията към Р. Турция!

# 472
  • Някъде в Европа...
Вместо запис:

Видях го преди малко във фейса на стената на една от немалките ТА..

Относно почивка - взех да се замислям и аз за 2021...

# 473
Проблеми от ТР страна, според менняма да има, започне ли сезона. Ако се въведе ПСР или се забрани пътуването, ще е от БГ страна. Турците са достатъчно хитри, да се възползват максимално и пълноценно от  летния сезон. Очаквам даже още по-строги мерки срещу Ковид19 до края на март, за да може април/май да стартират с овладяно положение.

# 474
  • Варна
отвори темите педи 7-8 месеца ще видиш как турците/гърците са много хитри и няма да си провалят сезона пък тя ква стана ! Все пак за лятото тази година ще има ваксина , започна се и там от утре и тук Simple Smile ! Има светлинка на дъното на тунела , ама по добре правете планове за след април .И аз чакам да понаближи , че да видя да търся място за двата си ваучера Simple Smile

# 475
Аз до колкото си спомням през изминалото лято, забраната за пътуването беше от БГ страна, както в последствие и изискването за ПСР тест. За Гърция не знам, не се и интересувам, групата е за Турция 🙂. В момента в който сертифицираха и отвориха хотелите, турците пуснаха границите без изисквания за ПСР. Да не говорим, че само и само да не загубят туристи, предлагаха или безплатни ПСР тестове или организираха взимане на проба в хотела, за удобството на гостите им. А пък да не говорим, че се бяха организирали и за правене на тестове на Капитан Андреево 😊

# 476
  • Някъде в Европа...
Здравейте! Има ли някой, който е имал резервация към Турс клуб и на когото са му върнали капарото, поради провалена от тяхна страна почивка.
Ние през май месец подписахме договор за връщане на сумата. Не искахме да вземаме ваучери за 2021г, но все още не са ни върнали парите. До 1 година ли е срока за връщането, някой знае ли?
Ако това ще ви успокой - и Караджъ турс още не са върнали пълно платена сума за една Египетска почивка за 2+1, която трябваше да е средата на април, но разгеле се съгласиха за пълно връщане на сума чак средата на юни и тогава анулира и пратиха кредитно известие 😠....Та и аз чакам още едни пари..

Dimitrovdimi , с коя агенция резервирахте Ефталия? Сериозно се замислям да прежалвам едни 100 лв капаро и каквото стане, ще го решавам 20 дни преди почивката...Видях, че Емералд не го предлагат...Турс клуб го предлагат, но какви са им условията?

Да попитам - кои агенции, освен Емералд, искат капаро до 100 лв само? Върти ми се идея да прежалвам едни 100 лв и правя резервация, а да решавам 20 дни преди почивката какво ще правя....
И друго - понеже не съм ходила досега в Егейска Турция, препоръчайте хотели подходящи за тийн на 14 г, обичащ пързалките....Ще съм сама с него..Воуг - Бодрум ми идва малко скъпичък за двамата....

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 15:03 от AIR

# 477
  • ВАРНА
Ако се въведе ПСР или се забрани пътуването, ще е от БГ страна. Турците са достатъчно хитри, да се възползват максимално и пълноценно от  летния сезон.

Вече е вкаран закона от турското правителство!...За въвеждане на задължителен ПСР тест от 28 и 30 декември съответно за въздушен и сухоземен път до 31 март при влизане в Р.Турция.
Вероятно след Емиералд и останалите ще прекратят пътуванията към Турция до 1 март поне.

Очевидно е че турския туризъм таи големи надежди че лято 2021 г. ще стартира навреме - ако не бъркам това значи 25 май -   и по малко по-нормален начин.

Това което виждам е че офертите за турското крайбрежие след 25 май  си вдигат рязко цената. 
И всички  отварят  от 1 май - засега.

Остава големият хикс - ще бъде ли задължително ваксинирането от 1 - април/май за качване в самолет и регистриране в хотел в друга държава.

# 478
Ако се въведе ПСР или се забрани пътуването, ще е от БГ страна. Турците са достатъчно хитри, да се възползват максимално и пълноценно от  летния сезон.

Вече е вкаран закона от турското правителство!...За въвеждане на задължителен ПСР тест от 28 и 30 декември съответно за въздушен и сухоземен път до 31 март при влизане в Р.Турция.
Вероятно след Емиералд и останалите ще прекратят пътуванията към Турция до 1 март поне.

Очевидно е че турския туризъм таи големи надежди че лято 2021 г. ще стартира навреме - ако не бъркам това значи 25 май -   и по малко по-нормален начин.

Това което виждам е че офертите за турското крайбрежие след 25 май  си вдигат рязко цената.  
И всички  отварят  от 1 май - засега.

Остава големият хикс - ще бъде ли задължително ваксинирането от 1 - април/май за качване в самолет и регистриране в хотел в друга държава.

Да, вкаран е, но до края на март месец. При нормални условия, летния сезон започва края на април. Wink От тогава смятам (лично мнение), че ще му отпуснат края, това имам предвид,
Имам резервация за края на май, но не се притеснявам, защото мога да се откажа до 3 дни преди пътуването и да ми върнат капарото 25%. До като БГ агенциите, “кръв повръщат, пари не връщат” 😁

# 479
Турс клуб искат 100 лв капаро

Общи условия

Активация на акаунт