На море в Турция - тема 69

• 93 486
  • 821
  •   1
Отговори
# 480
Който разбира турски език,нека прочете официалното съобщение на турските власти и ако може да конкретизира за какъв тест става дума ПСР или може и антигенен!

# 481
  • ВАРНА
https://bnr.bg/post/101395085

В Р.Турция се влиза от 28/30 декември до 31 март  само с отрицателен тест за коранавирус.

Българско национално радио. 26.12.2020  - запазени права.

# 482
  • Русе
AIR, бях чела преди месец на страницата на Версо травъл във Фейсбук за 50 лв капаро.

# 483
  • Варна

да
ама за  по сигурно идете на Гьокчеада в българското село , там е отиграно и ще ви осигурят всичко

# 484
На път съм да подпиша договор за почивка в Сиде в началото на септември. Устройва ме капаро по 50 лв на човек,  но си мисля, дали въвеждането на задължителна ваксина и PCR тестове ще е основателна причина да откажеш пътуването и съответно да върнат или загубиш капарото? Нищо не пише конкретно в договора.

# 485
Здравейте,

Исках да направя днес резервация за Турция.  Бях се ориентирала през сайта на destinia.com, но чета напоследъкче има меко казано много недоволни клиенти. Последно съм ги ползвала през 2018г за турси хотел и всичко беше наред..но явно нещата са се променили. Чудех се дали да не резервирам през directbooking.ro, те държат най-ниски цени, но пък безплатната анулация е месец преди отпътуване.. да не говорим, че изискват 40% депозит.
Насочих се към Travel Republic ie, каква беше таксата при анулация при тях? Имам спомен за 40 евро, това на стая или на резервация е?
И не мога да открия къде пишеше в сайта им дали цената е ок за бългаски граждани.
Не искам да резервирам през Бг агенции, цената е по-виска за хотела, който сме избрали. За друг сайт сещате ли се, където мога да проверя?

# 486
  • Някъде в Европа...
На път съм да подпиша договор за почивка в Сиде в началото на септември. Устройва ме капаро по 50 лв на човек,  но си мисля, дали въвеждането на задължителна ваксина и PCR тестове ще е основателна причина да откажеш пътуването и съответно да върнат или загубиш капарото? Нищо не пише конкретно в договора.
Аз лично ако стигна до резервация не смятам да се обеснявам на ТА защо няма да доплатя евентуално и ще прежалвам едни 100 лв (за двама). Не съм чела обаче настоящите договори дали нямат и някаква друга уловка освен загуба на капарото, ако не доплатиш....

# 487
  • София
Здравейте,

Исках да направя днес резервация за Турция.  Бях се ориентирала през сайта на destinia.com, но чета напоследъкче има меко казано много недоволни клиенти. Последно съм ги ползвала през 2018г за турси хотел и всичко беше наред..но явно нещата са се променили.
Миналата година имах две резервации през Дестиниа, тази година три.
И ако има агенция, на която безрезервно се доверявам са точно те.
Изключително коректни и точни.
Колкото и пъти досега да съм резервирал през тях, никога не съм бил разочарован.
А и отношението на самите хотели към туристите на Дестиниа установих вече на няколко пъти, че е изключително позитивно и получават по-добри стаи отколкото са платили, което не може да се каже за всички агенции.
Казвам го от личен опит, но това не означава, че всички ще са доволни.
Всеки си има глава на раменете и си преценя сам, а не после да мърмори, че са го подвели...

# 488
То и аз съм правила през тях, но случайно попаднах на отзиви.. от последните 20, 19 са с оплаквания.. не ме притеснява, че ще загубя пари, плащам с пейпал и имам защита, но въпроса е да изгори резервацията..
Затова попитах и тук 😊

# 489
  • София
Да, след твоя пост реших да влеза в сайта- https://www.trustpilot.com/review/www.destinia.comи да прочета какво са писали. И си абсолютно права.
Повечето от последните мнения са отрицателни. Като изключим моето мнение и на още двама трима всички други се оплакват от това, че не им връщат парите след анулирана резервация или че липсва резервацията им в хотела.
За анулираните резервации мога да кажа две неща.
Първото е, че не винаги се четат условията на резервацията. Тоест има резервации без безплатно анулиране и те по правило са с най-ниска цена. Така че предполагам поне половината от написаните са такива случаи.
Аз лично имам в момента три актуални резеравции за лятото чрез тях и четири анулирани. Искам да кажа, че в нито един от случаите не ми бе забавено връщането на парите. Точно на деня те ми се превеждаха, получавах емейл, че са преведени и в рамките на 72 часа те се появяваха в картата ми.
Ето последния емейл при последната ми върната сума, която е наредена на 23 декември, вчера следобед бе вече в картата ми /въобще не очаквах в почивен ден да се появи/. Мога да пусна и четирите емейла в потвърждение на думите ми.

# 490
Ооо не, няма нужда от всички имейли. Напълно ти вярвам, само се чудя какви да ги свърша с моята резервация, дали през тях или Травел Републик.. Аз също им бях фен, защото предишната резервация мина чисто. Разлика между тях и травел републик почти няма в цената, единствено при вторите ще загубя 15 евра на стая при евентуална анулация. Обърках се вече..

# 491
  • София
Няма да загубиш при ТР  15€. Вече имат безплатно анулиране във връзка с Ковид 19.
Пиша им, че искам да анулирам и веднага ми анулират и връщат парите.
Два пъти съм анулирал в последната година с тях и няма проблеми.
Лошото е, че понякога резервациите не ги одобряват хотелите.
Миналия месец резервирах Ic Hotels Green Palace. И  тъй като никъде нямаше написано за кого е валидна резервацията от резервиращата им за Анталия агенция ни поискаха първо да им напиша гражданството на двамата, които ще почиваме, а след това ми върнаха отговор, че от хотела няма да ни приемат.
обаче понякога отговорите се бавят с месец и през това време цените разбира се са станали по-високи.

# 492
И за този хотел не пише нищо за гражданство
Освен да я пусна през Дестиния и каквото -такова

Все пак ти не си имал проблем с тях, аз също

# 493
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,

Исках да направя днес резервация за Турция.  Бях се ориентирала през сайта на destinia.com, но чета напоследъкче има меко казано много недоволни клиенти. Последно съм ги ползвала през 2018г за турси хотел и всичко беше наред..но явно нещата са се променили. Чудех се дали да не резервирам през directbooking.ro, те държат най-ниски цени, но пък безплатната анулация е месец преди отпътуване.. да не говорим, че изискват 40% депозит.
Насочих се към Travel Republic ie, каква беше таксата при анулация при тях? Имам спомен за 40 евро, това на стая или на резервация е?
И не мога да открия къде пишеше в сайта им дали цената е ок за бългаски граждани.
Не искам да резервирам през Бг агенции, цената е по-виска за хотела, който сме избрали. За друг сайт сещате ли се, където мога да проверя?

Аз също ги ползвам и съм много доволен, миналата година имах 3 резервации, за тази имам една. Новото при тях е, че при отказ от резервация първоначално издават ваучер на стойност сумата която трябва да получиш, като идеята е да го ползваш в следващи резервации. Естествено има вариант да си поискаш парите както направих аз и до 5 дни си ги получих в картата.

# 494
А какво ви е мнението за stayforlong.com? Аз миналата година имах 1 резервация чрез тях, но я отмених 20 дни преди датата, нямах проблем с отказа. Някой успя ли да си ползва резервацията чрез тях?

Общи условия

Активация на акаунт