Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 63

• 35 846
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
По принцип, когато има завишен тат се смята, че става въпрос за инфекция в уши, нос, гърло, синуси, пикочо-полова система, а мат - за стомашно-чревен тракт. Като цяло обаче, става въпрос за възпалителен процес, който някъде си тлее, провокира имунната система да създава антитела и след време се отключва автоимунно заболяване. Моите наблюдения от хашимотки са, че честите цистити са един от сигналите за вече изразено хаши, без да знае жената. Въпреки, че горна граница е 114, 40 не е малко. Смени пробиотика и го пий на празен стомах сутрин 1 час преди ядене. Пиеш ли хапчета по друг повод?

# 151
Разбирам, все пак ще ида и при лекар. Дали според вас работата е за лекарства ? Не, в момента не приемам други неща, само пробиотици.

# 152
За мен нямаш нужда от лекарства. Възможно е да е синдром на раздразненото дебело черво, което пак опира до смяна на диетата. Разбира се, лекарското мнение не е за подценяване никак.

# 153
  • София
Здравейте,
моля за вашите мнения по тези резултати.
На 75мг Л-Тироксин съм. Ще отида , разбира се, на лекар, но бих била благодарна да разбера вие какво мислите?

# 154
В хипофункция си, ниска ти е дозата

# 155
  • София
А кога се очаква да има подобрение след започване на лечението? Питам, защото започнах днес с Л-Тироксин, след два месеца съм на контролен преглед, но ми се ще заспалия ми вид, умора и замаяност да отшумят бързо.

# 156
Mia1, при всеки е индивидуално. Преди всичко тр да се уцели дозата. На моите симптоми им трябваха 8 месеца, докато се повлияят и 2 г, докато изчезнат. Отвреме навреме обаче се появяват - при смяна на сезони, при сезонни алергии, при простуди, при силен стрес. Може да са за 1-2 часа, няколко дни, месеци. Зависи и от психическото състояние. Но има ли правилна терапия, все по-рядко ще ти се случват.

# 157
Подобрение може би ще има след около 20 дни-месец, но трайно изчезване на симптоми както казва Бонго, много индивидуално и според доза. А трябва проверка за дефицити на витамини, някои симптоми са и от тях

# 158
Здравейте,

Днес си правих контрола на TSH  и най-сетне е паднало под 2 Simple Smile

Относно витамин Д има ли някой по -препоръчан от другите да почна да пия :/

Също се чудех за инсулина. Уж в оптимални стойности, но все пак на горна граница.
Ще ида да се консултирам с лекарката, но все пак да де допитам как ви звучат.

# 159
Здравейте от 2 месеца съм на лечение с л тироксин
Онзи ден ми правиха кръвен тест и тсх от 5.5 е спаднало на 0.8 при реф. Стойности 0.3-4.00 ф4 ми е 13 при реф.стойности 11-24 и ф3 е 3.7 при реф стойности 3.3-6.1
Все още имам симптоми на леко депресивни състояни тревожност и задух може ли някой да сподели мнението си дали са нормални тези стойности
Чакам лекарят ми да се свърже с мен тези дни но до тогава едва ли ще ми е спокойно..
Просто искам всички тези симптоми да изчезнат и да се чувствам добре..

# 160
  • Варна
Здравейте, днес бях на контролен преглед при офлатлмолог. Препоръча ми физиотерапия, предписа ми изкуствени сълзи и след 6м. иска да ме види пак. Ехографията на очи показа, че имам леко изменение на дясното око, но не било опасно. Някой от вас ходил ли е на такова нещо и какво да очаквам? Моля ако има тема във форума, в която да се дискутира физиотерапията, да ми прати линк, че в търсачката открих само отделни темички, но нищо, което да ми е полезно
Ffalan1 Вит. Д3 трябва да е и най-добре изчистен, без допълнителни витамини, минерали или антиоксиданти. Вземи се възможно най-изчистен- без ГМО, глутен, целулоза и т.н Аз харесвам тези на Допъл херц и натурал Фактор

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 18:50 от Bistra Kostadinova

# 161
  • София
Здравейте,

Днес си правих контрола на TSH  и най-сетне е паднало под 2 Simple Smile

Относно витамин Д има ли някой по -препоръчан от другите да почна да пия :/

Също се чудех за инсулина. Уж в оптимални стойности, но все пак на горна граница.
Ще ида да се консултирам с лекарката, но все пак да де допитам как ви звучат.
За вит. Д мога да кажа какво на мен ми препоръчаха, моите стойности са идентични. Вигантол 20 капки, един път за седмица. Зимата седмично 30 капки.

# 162
По мои впечатления вигантолът е хубав, но 20 капки са малко. Вит Д мн трудно и бавно се натрупва. При такъв сериозен дефицит би тр да са минимум 3000 единици (6 капки) дневно; 42 капки седмично. Когато пиеш дози като 20 к накуп, тр да взимаш и витамин К2МК7, защото Д извлича калция от костите и се отлага в кръвоносните съдове. К2 го държи и натрупва, където му е мястото.

Falan1, инсулин и кр захар не са мн добре. Ако пуснеш един гликиран хемоглобин, ще бъде висок. Лекарката ще ти каже, че е добре, но имаш висока инсулинова резистентност - НОМА 2,26. Ограничи захарите и тестото. Можеш още малко да качиш б12 - над 450. Фолиевата е ниска, което може да води след себе си и ниско желязо.

# 163
Бистра, при кой лекар ходи на преглед? Утре мога да попитам и разуча  за тази физиотерапия и ще ти пиша.

# 164
  • София
Аз имам едни хапчета вит. Д, които са 25 mq, но лекарката каза, че Вигантола е по-добър. А какъв е този витамин, bongobongo?

Общи условия

Активация на акаунт