Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 63

• 35 848
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Бистра, при кой лекар ходи на преглед? Утре мога да попитам и разуча  за тази физиотерапия и ще ти пиша.
При Д-р  Нешкинска в мед. център Дария

# 166
Здравейте от 2 месеца съм на лечение с л тироксин
Онзи ден ми правиха кръвен тест и тсх от 5.5 е спаднало на 0.8 при реф. Стойности 0.3-4.00 ф4 ми е 13 при реф.стойности 11-24 и ф3 е 3.7 при реф стойности 3.3-6.1
Все още имам симптоми на леко депресивни състояни тревожност и задух може ли някой да сподели мнението си дали са нормални тези стойности
Чакам лекарят ми да се свърже с мен тези дни но до тогава едва ли ще ми е спокойно..
Просто искам всички тези симптоми да изчезнат и да се чувствам добре..

# 167
Аз имам едни хапчета вит. Д, които са 25 mq, но лекарката каза, че Вигантола е по-добър. А какъв е този витамин, bongobongo?
Витамин К2 (във формата му МК7). Ето тук напр https://revita.bg/shop/vitamin-k2-100-mcg

Zendaya, и фт4, и фт3 почти ги няма. Тсх е спаднало, но хормоните на щитовидната не са се покачили. Докато не се вдигнат, ще имаш симптоми. Тр да вдигнеш дозата т4. Вит Д, б12 и желязо изследвала ли си? Ако са в дефицит, и хормоните няма да вдигнеш. Депресия и тревожност обикновено вървят и с ниско вит Д. Сами по себе си резултатите ти не са причина за безпокойство. Тр да се коригира дозата, но на твоя глава, защото с това ниско тсх, лекарят няма да ти я вдигне.

# 168
Аз имам едни хапчета вит. Д, които са 25 mq, но лекарката каза, че Вигантола е по-добър. А какъв е този витамин, bongobongo?
Витамин К2 (във формата му МК7). Ето тук напр https://revita.bg/shop/vitamin-k2-100-mcg

Zendaya, и фт4, и фт3 почти ги няма. Тсх е спаднало, но хормоните на щитовидната не са се покачили. Докато не се вдигнат, ще имаш симптоми. Тр да вдигнеш дозата т4. Вит Д, б12 и желязо изследвала ли си? Ако са в дефицит, и хормоните няма да вдигнеш. Депресия и тревожност обикновено вървят и с ниско вит Д. Сами по себе си резултатите ти не са причина за безпокойство. Тр да се коригира дозата, но на твоя глава, защото с това ниско тсх, лекарят няма да ти я вдигне.
Благодаря за отговора!
Изследвах витамин б12 и вит д през май месец тогава бях в дефицит и с 2та витамина последно изследвах вит д юли месец и беше в норма
Ако увелича дозата няма ли вероятност да отида в хиперфункция? Малко ме е страх на своя глава да вдигам дозата понеже и в момента съм бременна в края на 6ти месец..
Просто нямам логично обяснение за тревожността и заниженото настроение което имам (макар че от както пия хапчетата се чувствам мн по добре)

# 169
Щом си бременна, слушай лекаря. В този случай предполагам, че самият той ще вдигне дозата. Няма да влезеш в хипер, защото и двата хормона са ти доста ниски. Само с тсх не се влиза в хипер.

# 170
Щом си бременна, слушай лекаря. В този случай предполагам, че самият той ще вдигне дозата. Няма да влезеш в хипер, защото и двата хормона са ти доста ниски. Само с тсх не се влиза в хипер.
Благодаря! Очаквам тези дни лекаря да се свърже с мен

# 171
Вит.Д трябва да се приема и с по-мазна храна за да се усвои добре.

20 капки на седмица си е бебешка доза. Нищо няма да се постигне с нея, особено при дефицит.
Аз над година пиех по 10 капки на ден и пак не съм предозирала. Просто качих стойността до приемлива.

# 172
  • София
Здравейте, питането ми не е съвсем за тук, но тъй като четете доста и сте информирани се надявам някой да може да ме посъветва. На свекърва ми са и опадали космите по веждите, косата също много пада. Ходи при ЛЛ, двама ендокринолози, дерматолог и никой не може да и каже от какво е и да я насочи към специалист. Хормоните на щитовидната са ок, желязото и то, май и феритина беше в норма. Правила е АNА скрининг и има завишени показатели. Чета че това е свързано с ред автоимунни заболявания. Към какъв специалист да се насочи?

# 173
На първо четене се сещам за хематолог. Да си прецени какво ще й изследва (вероятно бели кръвни клетки), а след това вероятно ще я насочи, където трябва. Това, което описваш, звучи като алопеция, но....

# 174
Някой изпитва ли задух от увеличена жлеза? Аз имам постоянно чувството, че ме стяга шията, трудно ми е да преглъщам и дишам. Или само си внушавам? Как да се справя с това чувство?

# 175
За Ана скрининга на ревматолог. И след това ако можеш да мине през Кюркчиев имунолога, ако добави неща за изследване  и да ги пусне. Други оплаквания има ли.

# 176
Окапване на вежди има при проблем с ЩЖ, четох го много отдавна и се чудех, че аз нямам и не съм срещала хора около мен с такъв проблем. Но на приятелка майка й започнаха да й капят веждите и така й откриха Хашимото и хипофункция, на хормон е, но не пораснаха отново. После друга позната видях, че си рисува веждите и като питах защо и каза, че от както е с хипофункция и са й оредели.
Не, че не може да има други причини разбира се.

Като е ходила на ендокринолог как е жлезата?

# 177
Дори само изтъняване на опашките на веждите е признак на проблеми с щитовидната.

# 178
По кое време е най-удачно да се изследват хормоните на ЩЗ (във връзка със смяната на сезоните питам)- септември, октомври рано ли е или трябва да захладнее повече или пък да паднат трайно под определени градуси температурите? Thinking
Забелязали ли сте след море да ви се влошава функцията? Бях и с МЦ на морето...Все едно съм със сензор за стрес (физически или психически), носене на тежко, недоспиване- върнахме се, имах веднага 2 доста натоварени дни и веднага онова подпухване, задържане на течности, почти запек и умора... Worried А като се връщахме от морето се чувствах много добре.
Сега се чудя дали за ден или два да не вдигна леко дозата, че да се отводня...но ми е интересно и дали пътуване от/до море може да оказва някакво влияние на ЩЗ (тук където съм сега е по-топло, отколкото беше там, направо през деня си е жега все още)? Thinking

# 179
  • София
С жлезата всичко е наред. Днес са и казали имунолог да търси. Ще я насоча към Кюркчиев.

Общи условия

Активация на акаунт