Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 63

• 35 850
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Вярно е това за опашките на веждите... Моите така изтънява, макар че Хашимото го открих 8 години по късно...Освен това се оплаквах и от замайвания и ме пращаха къде ли не, но не и на ендокринолог. То вероятно тогава само антителата са били нагоре, но никой не се сети да ме провери... Хем съм с хипер..

# 181
С жлезата всичко е наред. Днес са и казали имунолог да търси. Ще я насоча към Кюркчиев.

Дано наистина е наред, а не наред - защото хормоните са в норми.

Долче аз обикновено се изследвам август най-късно началото на септември и после чак ноември-декември, когато съм изкарала да кажем месец-два в студа хаха. Но то зависи и от годината и времето, относително е. Но за сезонна промяна според мен трябва да стане промяна с поне едни 10 -15 градуса трайно.

За морето - ами стрес си е като се върнеш от там Smiley . Шегата настрани не съм забелязвала такива промени при мен. Обикновено морето и горещото влияе на хиперфункцията.

# 182
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моите вежди също падаха, но понеже са по-гъсти, та не личеше много. Миглите на едното око до скоро ги нямаше 😔много зле изглеждах със спирала

# 183
Абе мацки какъв селен беше хубаво да се пие, селенометионин става ли? Гледам този
https://nowfoods.bg/now-foods-selenium-100-mkg-100-tablets

# 184
Точно такава трябва да е формата на селена, да.

# 185
Мибобо, мерси. Grinning Исках да знам кога е удачният момент за изследване, че нали още нагласям дозата. Надявам се Т3 да не продължава да пада...За морето имах предвид дали влияе смяната на климата, морския въздух, такива неща Stuck Out Tongue Winking Eye Иначе големият стрес си ми беше като се върнах тук, покрай ученичката Laughing
Скрит текст:
Раницата и e ужасно тежка, едвам я занесох до училище... Flushed Малко пазаруване, подреждане на багажа от куфара, недоспиване и ето ги налице "любимите" симптоми... Bowtie

# 186
Здравейте,
някой приема ли Колаген и ако да,какъв е течен,прах,капсули? Моля, споделете.
Глутен спрях отдавна, преди време и всички млечни за около 40дни, сега отново ги спрях. Без глуген и лактоза имах ниски стойности на ТОАТ и МАТ.

Греша ли или тук някой сподели рецепта за шоколад от фурми и лешников тахан?Може ли подробности. Благодоря и приятна вечер на всички!

# 187
  • София
От жлезата да ви се е схващала челюстта?
Моята челюст е схваната вече няколко месеца:(. Зъболекарят ми ми каза, че и ам “халтава” става уж. Изобщо не съм се сетила да направя връзка с жлезата. Не мога да си отворя устата докрай:(. Наканила съм се да ходя на пекар, ама да видим кога.
Demon, доцент Янев от Пирогов е много добър лицево-челюстен онкохирург. Има и свободен прием в болница Европа срещу Пирогов.

# 188
33hope, аз пия колаген и аз пуснах рецептата за веган шоколад.
За колагена. На прах е, предпочитам такъв. Сутрин 40 мин след хормона на гладно по 6 гр. След 1 час можеш да ядеш. Пиеш вода по 2,5 л дневно.
За шоколада. 1 бурканче лешников тахан (може и друг, но този е най-примамлив като аромат🤪), 200 гр фурми и 2 супени лъжици натурално какао. Накисваш фурмите от вечерта (ако са сушени) и на другия ден ги слагаш в блендер. Смилаш и пак в блендера добавяш какаото и тахана. Хомогенизираш хубаво, местиш в буркан и заради фурмите е добре в хладилник да стои.🥂

# 189
Благодаря
Записах час при Янев вече, ходихме к при друг лчх Славчев
Ще правим скенер на глава. Вероятно е от ставите, може и мускулно. Явно няма връзка с жлезата, но пък питах, защото тя чест6е виновна за много неща...

# 190
Хепи, точно по подобен повод ходих на лчх миналата седмица. Мислех, че проблем е в една коронка, която слагах преди 2 г, но се оказа, че е от крива захапка, водеща до износване на челюстните стави, преразтягане на лицевите мускули. Всичко това с бруксизъм, който ускорява процеса и ме довежда до адско главоболие. Тъй като бруксизмът не може да се контролира съзнателно, решението при мен ще бъде шина, която тр да слагам, докато спя. Скенерът вероятно ще ти е излишен, но за твое спокойствие🙂

# 191
Преди пиех колаген 1 и 3, който е на прах.
Сега съм на колаген 2, който е капсула.
Като направя един тримесечен курс, пак ще почна с 1и3, че ми се отразяваше добре на червата.

# 192
Хепи, точно по подобен повод ходих на лчх миналата седмица. Мислех, че проблем е в една коронка, която слагах преди 2 г, но се оказа, че е от крива захапка, водеща до износване на челюстните стави, преразтягане на лицевите мускули. Всичко това с бруксизъм, който ускорява процеса и ме довежда до адско главоболие. Тъй като бруксизмът не може да се контролира съзнателно, решението при мен ще бъде шина, която тр да слагам, докато спя. Скенерът вероятно ще ти е излишен, но за твое спокойствие🙂
И аз съм със същия проблем от години. Предният път отшумя и спрях да нося шина, но ето че отново съм всяка вечер с нея. Мазала съм и волтарен на ставите, но след преглед при лицево-челюстен. Помня че пих и някакви хапчета за успокоение и по-спокоен сън.. Явно скърцането се провокира от стрес :/

Дано скоро се оправи и при теб Simple Smile

# 193
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Хепи, през първата бременност ми се беше схванала челюстта, не можех да ям.
Искаха да ми слагат шина, обясниха ми, че е като гумичка за боксьорите и се носи нощем. Абсурд. Беше ми ясно, че няма да я нося.
След време като ходех на йога за бременни и йогинката каза, че това схващане идва от ханша. В моя случай се е разширявал покрай бременността. Тя ми показа упражнения и наистина челюстта се оправи.
Та, виж при теб как е ханша, как вървиш, такива неща....

# 194
Благодаря
Аз тъкмо си чакам шината
Но в случая проблема е при детето, и то не това дете, дето има артрит. Освен болка в ставата и невъзможност за отваряне, има и лек оток от едната страна. Зъболекаря ме ошашка, Лчх иска скенера...и аз вече съм Head Band
Както и да е, да не ви занимавам
Кинезитерапевт казва, че е мускулно и междувременно правим терапия в тази линия. Хирурга разбира се отрича Wink

Общи условия

Активация на акаунт