Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 63

• 35 860
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
🍀HAPPY 🍀 дано бързо разберете от какво е и да се оправи детето.
На мен след вадене на мъдрец ми бяха казали да се следя за такова състояние на челюстта, можело да се стигне до невъзможност за хранене толкова да не се отваря и че имало някакви хапчета. Но не ми се е случвало де.
Иначе и аз съм с бруксизъм от дете, често ме болят целите ченета някоя сутрин, не се съм сещала, че главоболието може да е от това, аз имам синузит и все на него го отдавам.

# 196
Falan, шината, като започнеш да я носиш, няма махане.
Мибобо, и аз все мислех, че са синуси. Сега ще видя дали ще има ефект.
Хепи, лчх каза да правя физиотерапия и мануална терапия известно време. Аз обаче имам инфрачервена лампа вкъщи. Мажа с антифлегним от двете страни, масажирам около 10 мин и после отгоре с лампата за около 15 мин. Да ти кажа, има ефект🙂пък и си спестявам финанси. С време с какво ли не съм се снабдила вкъщи😂🤪

# 197
Имам лампа и антифлегмин , освен да пробвам. Ама кинезитерапевта пък прилага терапия сега, ще го обсъдим да не повлияя. Имам й доста доверие всъщност.

# 198
И аз си взех лампа пролетта, но съм я ползвала 1-2 пъти само, че сега лятото по нямам проблеми, но сега като се застуди, яко ме насвива. Имам торбичка с морска сол и с нея се топля при криза.

# 199
Всичко имам аз, добре че ви питах
Ще го преборим Hug
Явно е разпространен проблем Frowning1

# 200
# 201
И аз си взех лампа пролетта, но съм я ползвала 1-2 пъти само, че сега лятото по нямам проблеми, но сега като се застуди, яко ме насвива. Имам торбичка с морска сол и с нея се топля при криза.
Мибобо, при синузит, болки в ушите, хрема, малка по площ мускулна/ставна болка- можеш да използваш и от онези джобните грейки които пускат в Лидъл покрай ски екипите. Онези на които трябва да прегънеш металната пластинка вътре. Нас с детето често са ни спасявали, особено при болки в ушите и синузит. Simple Smile А и са мобилни.

# 202
  • София
Всичко имам аз, добре че ви питах
Ще го преборим Hug
Явно е разпространен проблем Frowning1
На мен Янев ми обясни същото като на Бонго, в общи линии. Но тогава челюстта ми блокираше през ден-два и през нощта се отпускаше. До момента,  в който започнах режима на Изабела. Беше ме предупредил човекът да не дъвча твърди и трудносмилаеми храни, каза ми да нося шина за бруксизъм и да пия витамини Трифлекс. Първиначално нещата потръгнаха добре, и без шината, но в един прекрасен ден в края на април си направих палачинки от кокосови стърготини. И забравих за съветите с дъвченето Sad. Ченето каза “щрак” и от тогава от лявата страна блокажът е постоянен Cry.
Отварям си устата, колкото да мога да си сложа вилицата и лъжицата в нея. За преглед на гърло например, няма как да я отворя. С ПСР тестовете (3 пъти) предупреждавам, да не ми се карат, че съм с полуотворена уста.
Минаха близо 4 месеца от тогава. Пак ще го посетя Янев, но ме е срам, че не съм носила шината и все го отлагам.Confused

# 203
Долче, пусни една снимка на джбната грейка.🤓

Скиорче, разместила си ставата от "сглобката (грубо казано). Мн пъти ми се е случвало. Единствено сама можеш да си помогнеш. Оправя се със рязко и широко отваряне на устата. Ще те заболи за кратко, но ще си влезе на място ставата. Това е като при хората, на които им се вади рамото. При дъщеря ми има същия проблем с челюстта. И нея съм я научила така да я връща на място. Но тр бавто дъвчене, леко отваряне, потискане на прозявки, храната на малки хапки и по възможност мека, ядки - бавно дъвчене.

# 204
Аз имам бруксузъ , но нямам проблем с челюстта, само си чупя зъбите...а той не може да се разбере на този етап има ли проблем със ставите, с мускулите чак от рамото до слепоочието има. Дали е резултат или причина и т.н. още не знам. Ще видя и Янев какво ще каже и дали ще правим този скенер, че мъжът ми е против...

# 205
Бонго, ето такива. Тези са сърца, но имам и кръгли с разни картинки (снежни човеци, снежинки), пускат и правоъгълни/квадратни.

Принципно се слагат в джобове на якета, за да топлят, но аз ги използвам предимно за "медицински" цели Grinning

# 206
  • София
Bongo, мерси за съвета! Ще пробвам, макар, че умирам от страх. При прозявки си ме боли. Има ли значение как е разположена долната спрямо горната челюст? В какво положение трябва да съм? ( легнало?) Трябва ли да я издам напред или направо рязко отваряне (като че искам да отхапя голяма ябълка)?

# 207
Долче, аз имам 3 комплекта такива грейки от Лидл, но кой да се сети да ги ползва за това Simple Smile . Мерси, ще го имам в предвид.

# 208
Bongo, мерси за съвета! Ще пробвам, макар, че умирам от страх. При прозявки си ме боли. Има ли значение как е разположена долната спрямо горната челюст? В какво положение трябва да съм? ( легнало?) Трябва ли да я издам напред или направо рязко отваряне (като че искам да отхапя голяма ябълка)?
Няма значение разположението на челюстите. Изправена, все едно си миеш зъбите. Рязко отваряш и широко. Трябва да изщрака. След това веднага тр да започне да ти се отваря нормално и широко устата. Болка не тр да има до слаба. Самата болка е от неправилното стояне на ставата дълго време. По-скоро е мускулна, отколкото ставна. Колкото по-дълго стои изкривяването, толкова по-бавно отшумява и болката. Но до седмица тр всичко да е наред. Щади при отваряне, за да не се изкриви пак. Ако не успееш, може да попиташ дали самият лекар по някакъв начин може да я намести. Но щом имаш този проблем, е по-добре да се научиш сама да си го оправяш.

# 209
Здравейте отново.. в предния пост забравих да запиша стойностите си на мат и тат
Тсх 0.8 (реф стойности 0.4-4.00)
Фт4 13.1 (реф стойности 11-26)
Фт3 3.7 (реф стойности 3.4-6.1)
Мат 39( реф стойности <60)
Тат 0.8 (реф стойности <1.2)
Възможно ли е наличието на хашимото?
Това са резултати след 2месечно лечение..

Общи условия

Активация на акаунт